3 SORU

gezegentr
29-06-2007, 14:32   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj

merhaba.ben avrupadan yaziyorum.burda gercekten teknik servis cok pahali.ve türkiyedeki gibi her yerde kolaylikla bulunmuyor.yada bir sey sormak istedeiginizde sadece biz yapariz bilgisayari getirin deniyor.benimde tek cözum kaynagim sizsiniz,size 3 sorum olacak.

1- Asus intel Centrino Duo T55oo islemli, vista Premium isletim sistemli, 80 GB HD, 1024 MB memory, nVIDIA GeForceGo 7300 özelliklerine sahip olan bir laprobum var.Ama örnegin Age of Empires 3 oyununu oynarken oyun sanki yavas mis izlenimini veriyor.Bazi programlari calistirirken bir yavaslama oldugu gözlüyorum.Acaba bu özellikler sahip laptobum nasil yada daha iyi performans almak icin windows xp mi yuklesem.

2- vistaya nasil format atip xp yi kurabilirim.yanliz bu iste fazla bilgim olmadigi icin adim adim anlatabirmisiniz yada bir ögrteci adres önerebilirmisiniz.

3-eger elimdeki xp cd ni kurarken bir hata verirse ve kurma islemi tamamlanamazsa tekrar vistayi kullanabilirmiyim.elimde sadace vista recovery cd var.

simdiden tesekkurler.

mothcontinues
29-06-2007, 14:39   |  #2  
Üye
59 mesaj

Premium vistalarda ram olarak 500-600 arası bir ram harcıyor vista. sistemin gayet iyi. eğer sadece oyunda bir performans sorunu yaşıyorsan, nvidia nın son sürücülerini indir. bazen recovery dvdlerinde olmayabiliyor. www.nvidia.com'dan indirebilirsin. download drivers başlığı altınan indirebilirsin. Age of empires 3 te video ayarlarından bazı grafik ayarlarını düşürebilirsin. Eğer elindeki orjinal vista premium dvdsi ise xpye geri dönüş yapmanı tavsiye etmem. Vista ipuçları diye bir yazı yazmıştım forumda, oradakilere bir göz at istersen.

osa_bh
29-06-2007, 14:41   |  #3  
Yıllanmış Üye
335 mesaj

1)Xp yükle

2))

3)Vistayı tekrar kullanabilirsin ama kurulumu yuklarıdaki linkteki gibi boot tan başlat

Borga-x
29-06-2007, 14:41   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

1.cclenaer progeamını kur ve sıstemını bır tarattır. Bu program sistem içindekı gereksız butun dosyaları siler. Registry kayıtlarına bakar. Butun secenekelrın secılmış olmasına özen göster.
2..
3.sorunun cevabını bilmiyorum.

Borga-x
29-06-2007, 14:43   |  #5  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
mothcontinues
Premium vistalarda ram olarak 500-600 arası bir ram harcıyor vista. sistemin gayet iyi. eğer sadece oyunda bir performans sorunu yaşıyorsan, nvidia nın son sürücülerini indir. bazen recovery dvdlerinde olmayabiliyor. www.nvidia.com'dan indirebilirsin. download drivers başlığı altınan indirebilirsin. Age of empires 3 te video ayarlarından bazı grafik ayarlarını düşürebilirsin. Eğer elindeki orjinal vista premium dvdsi ise xpye geri dönüş yapmanı tavsiye etmem. Vista ipuçları diye bir yazı yazmıştım forumda, oradakilere bir göz at istersen.
bu söylenenlere aynen katılıyorum. Son sürücülerini indirip sistemine kur.

erkanc
29-06-2007, 15:25   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

1.oyunlarda ekran kartına yükleniliyor bence ekran kartını sürücülerin güncelle
2 http://www.bilgiportal.com/v1/id ... -Kurulum-Dersi.html
bu linkte görüntülü anlatım var oradan bakabilirsin
3-Kullanabilirsin

gezegentr
29-06-2007, 17:07   |  #7  
OP Yeni Üye
26 mesaj

xp yi nasil yukleyecegimi anladim.
ama vistaya nasil format atacagim.vista format kabul etmiyor kendini sildirmiyor deniyor.bunu nasil halledecegim.yine vistaya format atmak icin bir adres verebilirmisisniz

mothcontinues
29-06-2007, 17:56   |  #8  
Üye
59 mesaj
gezegentr
xp yi nasil yukleyecegimi anladim.
ama vistaya nasil format atacagim.vista format kabul etmiyor kendini sildirmiyor deniyor.bunu nasil halledecegim.yine vistaya format atmak icin bir adres
xpyi kurduğunda zaten kendisi format atıyor seçtiğin hd'ye. başka bir işlem yapmana gerek yok.

gezegentr
29-06-2007, 21:14   |  #9  
OP Yeni Üye
26 mesaj

ama benimki laptop bundada fark etmiyormu.

mothcontinues
29-06-2007, 21:28   |  #10  
Üye
59 mesaj
gezegentr
hayır, farketmez.

Son Düzenleme: mothcontinues ~ 29 Haziran 2007 21:30
osa_bh
29-06-2007, 21:28   |  #11  
Yıllanmış Üye
335 mesaj
gezegentr
Hyr farketmio sen bu bu linklerden anladığını uygulayacaksın

merve_13
02-07-2007, 01:36   |  #12  
Taze Üye
8 mesaj

çok güzel hayran kaldım valla

Son Düzenleme: merve_13 ~ 02 Temmuz 2007 01:37
MicroUzi
13-10-2007, 22:51   |  #13  
Taze Üye
2 mesaj

Selamlar arkadaşlar, vistanın beni kıvrandırması sonucu google'da arama yaparken burayı gördüm. Açıklamalarınız çok yardımcı oldu çok teşekkür ederim.
Benim başka bir yerde sorunum var Ağlıyor
biosdan gereken ayarları yapıp bilgisayarı cd desteği ile başatıp xp professional kur başladı. Fakat devamında:
"Kur, bilgisayarınıza takılı hiçbir sabit disk bulamadı.
Sabit disklerin açık ve bilgisayarınıza doğru şekilde bağlanması, diskle ilgili donanım yapılandırmasının doğru olmasını sağlayın.."
gibi bir uyarı çıkıyor ve kur sonlandırılıyor.

Bilgisayarım Fujitsu Siemens AmilıoPRO, üzerinde Vista Basic kurulu. Kurtulmaya çalışıyorum visatadam yani Gözünü devirmiş
Ayrıca laptopun hardisk bağlantısı ile ilgili bi sorun olduğunuda düşünmüyorum Geek kilitlendimDeli
Yardımlar için şimdiden teşekkürler...