arkadaşlar ben alacağım makinaya 3 tane işletim sitemi kurmayı düşünüyorum bunlar xp,pardus2008 ve vista. bu sistemleri tek büyük bir hard diski 3 bölerek mi kurmalı. yoksa 3 tane hardisk alıp mı kurmalı en iyi nasıl çalışır.(ikinci seçenek mümükünmü onun hakkında bir bilgim yok onun hakkındada bilgilendirilmek isterim) (3 tane hardisk boyutları 250gb xp 250gb vista 80 gb pardus)
3 tane işletim sitemi
merak ettiğimden soruyorum ndn 3 tane işletim sistemi ???
- 3 hard diskin maliyeti daha fazla olur bence en iyisi tek bir hard diske kurmak ( bu benim fikrim diğer arkadaşlar n der bilmem )
Evet Ya neden 3 tane çok değilmi Ayrıca sorduğun sorunu cevabı.. 1 harkdiski
3 e bölecen sırasıyla kuracan..
eger developer değilsen sırf denemek için kuruyosana virtual pc kullan yazık harddiskine hem 3 farklı sisteme sahıp işletim sistemi kullanımlarında sistemde sorunlar cıktıgı forumlarda tartısılan konular arasında vardır bence gerek yok
vista yada xp souçta windows birini kurma.pardusu ise virtual boxta kur bak hiç HDDyi bölümlemeden 2 işletim sistemi
3 hdd bölümlemekle bu iş bitmez.hepsine RAM verecen,ekran kartının bir kısmını verecen.sisteminin özelliklerinin çok olması gerekiyor
arkadaşlar hepsini istememdeki sebepler başka pardusu güvenli ve türk malı die istiom(milliyetçilik tutu biraz) xp ye bağımlılığım var visitada dx10 var die oyunlar için. üç tane hardisk nie istedim çünkü sistem yavaşlasın istemedim dosyalar çakışır filan die korkdum. bide aydnı hardiski bölünce gerçekten sistemde yavaslıo. ve yeterince iyi bir makina almayı düşünüyorum. ben sadece 3 tane hardisk ayrıca takılıyomu die merak ettim ve bunlara ayrıca kuruluyomu die. ve ayrıca bu mümkünmü. bi
minnoş_973 hdd bölümlemekle bu iş bitmez.hepsine RAM verecen,ekran kartının bir kısmını verecen.sisteminin özelliklerinin çok olmasınası ya ekran karıtını vermek filan ne ya. zaten başlangıçta birini seçip başlatıyoz makinayı makinada zaten bütün herşeyini o an adıyo die biliyom ben yanıs mı biliyorum?
eoloseger developer değilsen sırf denemek için kuruyosana virtual pc kullan yazık harddiskine hem 3 farklı sisteme sahıp işletim sistemi kullanımlarında sistemde sorunlar cıktıgı forumlarda tartısılan konular arasında vardır bence gerekdeveloper nedemek bide virtual pc nedemek bunlar hakkındada bilgi alabilirmiyim?
ilke_gerbogadeveloper nedemek bide virtual pc nedemek bunlar hakkındada bilgi alabilirmiyim?virtual pc:1. Anlam:Microsoft vistual pc adlı sanallaştırma yazılımı
2. anlam:Sanallaştırılmış bilgisayarlar.
bu arada ekran kartı tam kurulduğunda bölünmüyor muş(ben o açıklamayı virtual box ile sanal pclere kuracaksın diye yaptım)
ben intel pentium m 1.7 ghz dothan 2g ram 80 gb hdd 128 mb onboard ekrantım var. vista/xp/ubuntu/pardus quad boot olarak kullanıyorum ve hiçbir zararını görmedim.
3 tane sistem istersen xp ve vista kur
sonra da wubi ile xp nin içine hdd yi bölmeden ubuntu kur (xp içine kurarsan kasmaz)
eğer farklı bir bölüme linux kurarsan vista veya xp o bölümü görmez bir sürü dert sen en iyisi benim dediğimi yap