3 TB HDD: Doldurun doldurabildiğiniz kadar!

CHIP Online
04-10-2008, 17:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Fabrik'in yeni harici diski Simple Tech Pro Duo, 3 terabyte'lık kapasitesiyle sınırları zorluyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/3-TB ... niz-kadar_8942.html

Dahili HDD'lerin aksine taşınabilirliği dolayısıyla yoğun ilgi gören harici HDD'ler, sundukları devasa kapasiteleriyle de tüketicilerin rüyalarını süslüyor.

Devasa kapasite konusunda artık sınırları zorlayan yeni Simple Tech Pro Duo, 3 terabyte'lık depolama alanıyla, ki bu rakam yaklaşık 3.000 GB'a tekabul ediyor, harici disklerin kapasite sınırını bir adım daha öteye taşıyor.

eSATA, FireWire 800, FireWire 400 ve USB 2.0 bağlantılarını destekleyen ve iki farklı 1.5TB'lık Pro disklerden oluşan Simple Tech Pro Duo'yu kullanan kullanıcılar, diledikleri takdirde aylık 4.95 Dolarlık bir kira bedeli ödemesi karşılığında, ürünün imalatçısı Fabrik şirketine ait olan ve 2GB depolama alanı sunan Ultime Backup sunucularından da tek tıklamayla faydalanabilecek. Böylelikle kullanıcılar verilerini hem harici diskine, hem de internetteki sunuculara kolay bir şekilde gönderebilecek.

Ürünün fiyatı ve satışa sunulacağı tarih konusunda ise şirket tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Tüm konu: 3 TB HDD: Doldurun doldurabildiğiniz kadar!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Tavsiye edeceğiniz harici disk marka ve modelleri...

unant
04-10-2008, 17:50   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

Çok hassas bir konu alırken çok titiz olmak lazım bütün arşivin, çalışmaların emeklerin gitmesi söz konusu olabilir. Dosyaları geri getiren programların da nasıl çalıştıgı aşikar, benim tercihim Seagate ve Maxtor, Seagate, Maxtor'u satın almadan önce Maxtor korkulu bir rüyaydı,lakin söz konusu datalarım olunca maalesef önyargılı olmak zorundayım.

Son Düzenleme: unant ~ 04 Ekim 2008 17:52
kalamarr
04-10-2008, 21:31   |  #3  
Yıllanmış Üye
561 mesaj

bu haric hdd'ye ne diyorsunuz?
6 tb
http://www.donanimhaber.com/NewsDetail.aspx?Id=10874

4 tb'ta var
http://www.donanimhaber.com/NewsDetail.aspx?Id=11046

Der Rote BaroN
05-10-2008, 00:16   |  #4  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

Yüksek kapasiteli harici diskleri almadan önce kararlılıklarının teyit edilebilmesi için biraz daha beklemesini tavsiye ediyorum nihai kullanıcının. Yine de büyük mağazalarda 750 GB'lık Maxtor HDD'lerin bile fiyatının 400'lerden 175'lere (ElectroWorld fiyatı) düşmesi de geleceğin bu HDD'lere ait olduğunu gösteriyor.
Benim tavsiyem, 2 yıldır kullandığım Maxtor. 'Bad Sector' var dediler, 'boot virüsü var.' dediler, bana mısın demedi.

Son Düzenleme: Der Rote BaroN ~ 05 Ekim 2008 00:16
Fattur
05-10-2008, 17:12   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

doldurmak isteyene doldurması çok kolay.
Fiyatı ucuz olcaksa alınabilir.Tüm cd ve dvd leri buna koyarım