3 telefon yasaklandı!

CHIP Online
07-12-2009, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Türkiye'de satılan 3 telefon modeline satış yasağı geldi: İşte o modeller ve detaylar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/3-telefon-yasaklandi_16881.html


Resimlerle: Cep telefonlarında radyasyon ölçümü

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, teste tabi tuttuğu ve problemli olduğunu tespit ettiği 3 telefon modelinin dağıtımına ve satışına yasak getirdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nca yapılan ilgili açıklamada test edilen 81 model cep telefonundan 34'ünde etiket silinebilirliği ve adaptörde teknik düzenlemeye bağlı bir takım problemlerin ortaya çıktığı ve Piyasa Gözetimi Laboratuvarı'nda yapılan test sonuçları doğrultusunda güvensizlik tespiti yapılan 3 model cep telefonunun bertaraf işleminin başlatıldığını duyurdu.

Teste dahil olan ancak taşıdıkları risklere göre BTK tarafından satışına yasak getirilen telefonlar ise sonraki sayfalarda...

Tüm konu: 3 telefon yasaklandı!

İzleyin: Cepte Crysis oynamak!

Resimlerle: Cep telefonlarında radyasyon ölçümü


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Cep telefonu denetimi sıklaştırılmalı mı?

V E N U S
09-12-2009, 15:37   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
93 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

Cep telefonu kullanımının zaten yüksek olduğu ülkemizde son zamanlarda Çin malı telefonların da piyasa girmesiyle iyice tavan yaptı. Haberdeki üç telefonun ikisi Çin malı ve bence bu sayısı 2-3 değil çok daha fazla olması gerekir. Çünkü Çin malı telefonlara dikkat edenler görmüştür bu  telefonlarda kullanılan işletim sistemi ve tasarım hepsinde aynı sadece kendi markalarını yazıp piyasaya sürüyorlar. İnsanların megapixel ,  dokunmatik ekran vs. vs. gibi özelliklere kanıp ucuz fiyatlara aldığı ve iki gün sonra elinde kaldığı bu telefonların üreticileri için Türkiye çok iyi bir pazar çünkü üç kuruş için ne Avrupa ne de Amerika insanlar sağlıklarını tehlikeye atmıyorlar.

world_pc
09-12-2009, 20:47   |  #3  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,359 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Evet...