3 yıl sonra Vista: Çok seveni de var...

CHIP Online
10-02-2009, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Vista her ne kadar beklenen ilgiyi göremese de, etkilemeyi başardığı kullanıcılar da yok değil...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/3-yi ... i-de-var_10858.html

Resimlerle: Pratik: Windows Vista için 10 ince ayar tavsiyesi

Microsoft'un yayınladığı işletim sistemleri arasında en çok tartışılanı olan Vista, aradan ancak 3 yıl geçtikten sonra kullanıcılar ile arasındaki buzları ufak ufak çözmeye başladı. Bir yandan Microsoft'un Vista ile ilgili yaptığı [url=""]hatalar[/url] tartışılmaya devam ederken, diğer yandan da işletim sisteminin [url=""]Microsoft'a[/url] ve [url=""]donanım üreticilerine[/url] verdiği zararlar konuşuluyor. Microsoft ise Vista ısrarından vazgeçmiyor ve bunun için XP'yi feda etmeyi bile [url=""]göze alabiliyor[/url]. İşte tüm bu gelişmeler yaşanmaya devam ederken, yapılan bir araştırma Vista'nın yıllar sonra da olsa kullanıcılar tarafından keşfedilmeye başladığını ortaya koydu.

Yapılan ilk aştırma online oyuncular ile ilgili. Şu anda düzenli olarak internet üzerinde oyun oynama alışkanlığına sahip oyuncu sayısı 2 milyon olarak tahmin ediliyor. Araştırmalar bu kullanıcıların yaklaşık %65'inin halen Windows XP kullandığını gösterse de, Vista kullanan oyuncu sayısı kısa zamanda neredeyse 2 katına çıkarak %34 seviyesine yükseldi.

Diğer yandan bilgi sitemleri yöneticileri, firma çalışanlarından gelen taleplerle yeni bilgisayarlara XP yerine Vista kurmaya başladılar. Anketler bilgi sistemleri yöneticilerinin %30'unun bir sonra tercih edeceği sistemin Vista olduğunu ortaya koydu. Diğer bir %27'lik kesim ise Vista konusunda karar vermemiş olsa da, Vista kurmaya sıcak bakıyor.

Windows 7'nin eli kulağındayken Vista'nın popülerliğinin artması, işletim sistemine baharın biraz geç geldiğinin göstergesi.

Tüm konu: 3 yıl sonra Vista: Çok seveni de var...

İzleyin: Windows ile oyunlar

Resimlerle: Pratik: Windows Vista için 10 ince ayar tavsiyesi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Vista kullanımı neden bu kadar geç yaygınlaştı?

waybe
10-02-2009, 13:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,376 mesaj

xp 256 mb ramle çalışırken vista en aşagı 1 gb olması bence herkez ram almak alsada 1gb ra ile preformans alamayacagını düşünene veya deneyenler geri xp ye döndüler ama xp nin kalkcak olması xp için korsan denetimi artması ve xp satışının sonlandırılması ve  vistaya insanları itti ama bende vista kullanıyom ve memlunum

eolos
10-02-2009, 19:48   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

insanların kendini yenilememe isteği olduğu için vista geç yaygınlaştı. ben vistayı ilk cıktıgından beri kullanıyorum ve hiç hata almadım hata almamamın sebebi kullanıdığım programların güncel programlar olmasıydı ayrıca bilgisayarımın performansının yüksek seviyede olması buna etkendi

Fattur
10-02-2009, 21:14   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Einstainın dediği gibi.Atom'u psrçalamak önyargıları parçalamaktan çok daha zor.Ben önyargılara bağlıyorum.Ayrıca waybe demiş en aşağı 1 gb ram olması.Hayır 512 mb çok güzel çalışıyor.Ayrıca zaten ram fiyatları yeterince ucuz($ pahalandı ama ne yapalım :S).Eski ramler pahalı diyorsanız 2. eller gayet uygun ve genelide hatasız.Adamlar yeni bir sistem alınca eski çalışan parçalarını veriyorlar..

Yankef
11-02-2009, 15:12   |  #5  
Taze Üye
2 mesaj

Vista Düşünüldüğü gibi PC yi filan yavaşlatmıyorki...

Bikaç Kendini bilmez Vsta ilk çıktığında alıp kurmuştr.. PC ytmeyince girdiği bütün foumlarda kötülemiştir buda yaygınlaşmasını engellemiştir...

aksie Vista PCye çok iyi geliyor... Birçok Kısa yol sunuyor..

bnm Vistanın en beyendiğim özelliği Veri aktarım hızı XPnin en az 5-6 katı kadar olması...

frozen
13-02-2009, 19:08   |  #6  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj
Fattur
Einstainın dediği gibi.Atom'u psrçalamak önyargıları parçalamaktan çok daha zor.Ben önyargılara bağlıyorum.Ayrıca waybe demiş en aşağı 1 gb ram olması.Hayır 512 mb çok güzel çalışıyor.Ayrıca zaten ram fiyatları yeterince ucuz($ pahalandı ama ne yapalım :S).Eski ramler pahalı diyorsanız 2. eller gayet uygun ve genelide hatasız.Adamlar yeni bir sistem alınca eski çalışan parçalarını veriyorlar..
Katılıyorum. Einstein sözü yanlış olmuş ama olsun. Ön yargıları parçalamak Atomu parçalamaktan daha zor. Gerçekten doğru. Vista'ya yazık oldu. Bir çok kez söylemişimdir bu konuşanları ben ileride görücem diye. Tek tek dökülüyorlar işte..

tayartekin
13-02-2009, 19:19   |  #7  
Yıllanmış Üye
802 mesaj

vista görsellik bakımından harika fakat kene gibi ram emiyo