Arkadaşlar 3.3 V ne iş yapar, overclockla alakası yok biliyorum ama buradan başka soracak yer bulamadım. Bende olması gerekenden çok düşük. 2.9 volt. Bazen anlamadığım bi şekilde kasayı tozdan arındırdığımda(yani ne yaptığımda artıyor bilmiyorum, çünkü bazen temizlediğimde artmıyor). voltaj eski değerine yaklaşıyor 3.2 falan oluyr. 5 V da aynen öyle. O da düşük. 4.6 falan şu an. Bu beni biraz tedirgin ediyor ama neden böyle. PSU'nu değiştir derseniz değiştiremem.
3.3 V Ne iş yapar?
Bildiğim kadarıyla pc'de tek başına Voltajın bi etkisi yok, yani sistemin çektiği akım buna bağlı güçte(Watt) önemli. Tahminime göre eğer çekilen akım normalden biraz fazla ise buna bağlı voltajda normalden biraz az olabilir. (P=I.V denleminden de bunu anlayabiliriz.) Yani PSUnun özelliğinden kaynaklanıyo gibi bence.
İyi de bizim fizik dersinde gördüğümüz gibi olmuyordur ki bu. Yani demek istediğim, P = I * V , I artarsa V azalır değil, P 'nin sabit olduğunu biz kabul ediyoruz. I sabitse, V azalırsa P de azalır bu da sorun demek olmaz mı, son 1 haftadır tedirgin açıyorum bilgisayarı
fizik dersinde gördüklerinin bundan farkı ne peki? Hayır yani anlamadığım bu aletleri neye göre yapıyorlar, başka kanunlara göremi? :P Fizik herşeyin temeli, kuantum fiziği olmasaydı şu an çoğu teknolojik gelişmeyi(en basitinden bi işlemci yada harddisk)rüyamızda bile göremezdik malesef...Nys konumuza dönersek;
mustafa91I sabitse, V azalırsa P de azalır bu da sorun demek olmaz mıeğer böyleyse sorun olur tabikide. o zaman pc yeteri gücü alamıyor demektir ki PSU yu değiştirmen lazım. Bence sorunsuz çalışıyorsa yeteri kadar gücü alıyodur pc.