Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle sıkıcıda olsa durumumu ve isteğimi açıklayayım izninizle =)
Yeni 1-1.5 ay önce aldığım masaüstü bilgisayarımı sattım notebook almak istiyorum aslında nasıl bir notebook alsam beni tatmin etmiyecek biliyorum çünkü pc min başında iken ferrari kullanır gibi hissediyordum ama hiç olmazsa ona yakın bir seviyede notebook almaya kararlıyım. Sürem var alacağım notebook a karar verdikten sonra doların durumuna göre yaz sonuna alıcam nasipse. İsteklerime geçelim =)
Başlıktaki gibi ön koşul 3000 TL yi geçmemesi 100-200 oynayabilir.
2. si elbette ekran kartı gene ferrariye binmek istiyorum =) dx11 destekli olursa sevinirim. Olmazsa Recep Baltaş üstadın yaptığı o ekran kartı açıklamalarında class 1 deki ilk 15 karttan biri olabilir.
İşlemci olarak i7 teknolojisi olması tercihimdir, i5 te olabilir...
Ekran Led olmak zorunda değil 1920*1080 çözünürlükte olması ve mat ekran olması tercihimdir ( parlağa göre kötü olsada karanlık bir ortam mecburiyeti istemiyorum =P )
Her istediğin belli niye bize soruyorsun diyen olursa (ben olsam derdim =P ) markalar konusunda pek bilgim yok bildiğim üzere nazik bir teknolojik ürün sonradan kafam ağrısın istemiyorum. Mesela özellikleri seçtikten sonra bir sitede kafama uyan ve fiyatı uygun monster diye bir marka çıktı özellikleri çok iyi fakat soru işareti işte !! bi fikrim olmadığı için öyle şeylere atlamak istemiyorum hemen...Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
3000Tl limitli Notebook önerisi Lütfen
http://www.fokusbilgisayar.com/a ... CU870-15-6-Notebook
Intel® Core™ i7-620M 2,66 GHz İşlemci
1 GB GDDR5 128Bit ATI® Mobility Radeon™ HD5870
15.6" Full Hd ( 1920x1080 ) Led Parlak Ekran
4 GB DDR3 (1333 Mhz) (2 Slot / 4 GB Tek Slota Takılı)
500 GB 7200 RPM SATA 16 MB CACHE SEAGATE®
Dual Layer DVD RW
Intel® 5300 Wİ-Fİ
7 in 1(MMC/RSMMC/SD/Mini-SD/MS/MS Pro/MS Duo)
DVI + HDMI + ESATA
Dahili Bluetooth Ver. 2.0
Biometric Parmak İzi Okuyucu
Dahili Camera 2.0
Linux
-----------------------3.147,57 TL--------------------
Sen ferrari istemişsin, beyin 42 de sana göndermiş:
http://www.fokusbilgisayar.com/a ... CU870-15-6-Notebook
böyle bir makine gerçekten de görmedim daha önce. Sanırım yeni indirime girdi ve fiyatı düştü.
Ben 3200 liraya kadar kapsamlı bir araştırma yapmıştım.
Ordaki laptopları
bu adresten inceleyebilirisin.
Gerçi orada burdaki ferrari ile kapışabilecek bir tane lamborgini var diyebilirim.
Asus'un 3200 liralık modeline bakabilirsin.
Benim kafamda hep şu sorular döndü şuana kadar. Bir laptop'a 3 milyar ve üstü para vermeye değer mi?
Bunu bazı arkadaşlarıma söylediğimde, mal mısın, git bir masaüstü topla, alcağın laptoptan kuvvetli olur, bir de kalan parayla yine laptop alırsın dediler.
O yüzden hep tereddütteyim fakat bu ekran kartı inanılmaz gerçekten. Bilgisayarın diğer özellikleri de son performans. Gerçi 99dolar win7 kurulumu eklmek gerebilir fiyata. Win7'yi kendin kurunca driver sıkıntısı çeker misin acaba...