arkadaşlar yeni bilgisayar topladım ama ben orada değildim işletim sistemini 64 diye 32 bit yüklemişler acaba 64 bit yükletmek için eski sistemi kaldırma mı gerekiyor yoksa üstüne kutulabilir mi ?
32 bit - 64 bit sorunu
üstüne kurulabiliyor zaten format atarken 64 bit kurmalısınız.32 bit silinir.ben öyle yapıcam bugünlerde32bit XP silip 32 bit Windows 7 kurcam,saolsun Ahmet_79 abicim hediyesidir;)
açıklamaya göre biraz değişik oldu anladığıma göre 32 bit yerine 64 kurulcak ama verdiğiniz örnek yine 32 bitte kalıcağınızı gösteriyor olsun sağlık olsun bende konu hortlattım baya
32 bit vista kurmuslar bilglsayara ben 64 bit vista alıcam kurmak için eskisini kaldirmam gerekiyo mu, gerekmiyorsa kurunca bilgisayardaki veriler silinir mi ? Asil soru bu
32 bit vista kurmuslar bilglsayara ben 64 bit vista alıcam kurmak için eskisini kaldirmam gerekiyo mu, gerekmiyorsa kurunca bilgisayardaki veriler silinir mi ? Asil soru
64 kurmak için eskini(32bit i ) kaldır bence..kurunca 64bit i , 32bit e geçmen aksi bir durum çünkü..
verilerini yerel disklerin iki taneyse C ve D genellikle oluyor bu , D ye saklarsın verilerini , C ye de format atarsan 32bit i silip 64bit i yüklersen verilerinde kaybolmaz..
64 bit yapmayın nerdeyse tüm içerikler 32 bit destekli!
120 ile giden aracı 150 götürmek istemez misiniz ?
düşünün bir araba 120 ile gidiyor , 150 ile daha hızlı gidip işlerinizin çabuk bitmesini sağlamak istemez misiniz ?
32 ve 64 bitin en önemli yanı zaten performans..64bit yüklediğimde bilgisayarımın performansının arttığını gördüm..hele ki 64bit destekli program olsun , o zaman görün siz bilgisayarın hızını..
programların azı 64bite destekli..bu demek olmuyor 32bit programı kurmucaksınız..her iki programıda kurabilirsiniz..32 veya 64, istediğiniz..
64bit kullanıyorum , sadece 1 oyunun 64bit i desteklemediğini gördüm..battfield vietnam dı o oyun..o oyun yüzünden benim 32bit e mi geçmemi istiyorsunuz : ))
120 ile giden bilgisayarınız 150 ile gitmesini istiyorsanız , 64 bit kurun..
120 ile giden bilgisayarınız 120 ile devam etmesini istiyorsanız , 32 bit kurun ...
yani format atip yine kurucam, peki bunu anlatan bi bolum var mi forumda
DVD'yi takıp sistemi DVD'den başlatmak kısmı buradan:
https://www.chip.com.tr/forum/Ayr ... Rehberi_t85796.html
Windows 7 kurulum menüleri buradan:
https://www.chip.com.tr/forum/Vis ... Kurmak_t110523.html
Hibrid bir anlatım oldu ama... :P
DVD'yi takıp sistemi DVD'den başlatmak kısmı buradan:
https://www.chip.com.tr/forum/Ayr ... Rehberi_t85796.html
Windows 7 kurulum menüleri buradan:
https://www.chip.com.tr/forum/Vis ... Kurmak_t110523.html
Hibrid bir anlatım oldu ama... :
sağolunSon Düzenleme: rambo13 ~ 25 Ağustos 2009 14:08
64 bit i özelliklerini farkeden farkediyor , merak etmeyin : )
yav yok ekran kartı 64 bit destekliyor, 6 gb ram var. o yüzde 64 bit yüklemek istiyorum.
İstemem ve 64 bit o kadar farketmiyor!Ne demezsiniz.
Tüm içerikler 32 bit destekli derken? 64 bitte 32 bit uygulama çalıştığını bilmiyorsunuz sanırım.
Sürücü vs. diyecekseniz Vista zaten çoğu sürücüyü tanıyor, ve çoğu şeyin de Vista için (XP x64 değil!) sürücüsü de var. Ayrıca 64 bit yüklenen programlar 32 ye göre daha hızlı çalışacak ve RAM'i daha etkin kullanacak, sadece RAM'i görme meselesi değil yani.
arkadaslar eqer 32 bit we 64 bit kullanmak istiyorsanız ayrı ayrı hdd bölümlerine kurun..bn kurdum calısıor suan..C sürücüsne 64 kurun mesela..D sürücüsünede 32 bit kurun..sorunsuz kullanın..bn suan kullanıyorm..hic bi sorun yasamadm..lazım oldukca deistiriorm kullanıma qore..ama bir seyi unutmayın eqer ki D ye 32 bit kurarsanız D yi komple silecektir icinde özel bir klasor vs..dosyalarınz warsa bir baska bölüme atın..ilerde sorun yasamayın..
64 bit ile 32 bit arasındaki farkı birden fazla dosya calıstırırken anlamak mümkündür..eqerki 4 qb ram takıp illaki 32 bitte tam 4 qb qostermek istiyorsanız bu mumkun..bn vista ultimate sp2 kurdum we tam olarak 4 qb qoruorm..aranzda bole bir stres yapan warsa illaki kurmasına qrk yok 64 bit..sp2 yuklesinler microsoft sitesnden..bilindiqi uzere 6-8-10 qb we daha fazla rami 64 bit isletim sisteminde qorebilirsiniz..bn her ikisinide kullanıyorm kendi makinamda aqır prgramlarda hızlı calısmak icin 64 bit isletim sistemimi kullanıyorm..tawsiye edermiyim die sorarsanız..32 bit isletim sistemini yeriniz warsa pc den silmemk sartıyla ayrı bir bölümde kurabilirsiniz..photoshop wb programlarda cok cok ise yarıyor..