Ben makinemde halen 32 Bitlik XP kullanmaktayim. P5PL2-E serisinden ASUS Ana kartımın bios guncelemesini sitesinden yaptim. Ana kartımda ram takmak icin 4 tane slot mevcut olup, ben ram miktarini 2X2 likten 667 MHZ kingston marka 4 GB ram taktim. Sunu biliyorumki 32 bitlik XP isletim sisteminde bu ramin en fazla 3.5 GB kulanabilirim.
Fakat benim öğrenmek istediğim husus, Makine basta açıldığında Bios Bilgilerinde ram miktari 4096 değil 3.496 olarak görünerek açılıyor. Ana kartımın biosunu güncelediğim halde bios ozelliklernide ve makine calısmaya başlarken siyah zemin uzerine beyaz olarak bios bilgisinin ciktiği yerde 3.496 niye görünüyor. Halbuki bunun 4.096 olarak görünmesi lazım değilmi. Bu ram eksliği neden ileri gelmektedir.
Halkubi biosta bu ram 4.096 olarak gorunerek xp 32 bit kulandiğim icinde bu ram'ın 3.500 gb kismini kulanmam doğrusu değilmiydi.
Ayrıca her nekadar xp 64 bitlik olanı kurdumsada yine makinemin acilisinda ve yine bios bilgilerinde ram miktari 4096 yerine 3.496 olarak gorunmektedir.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.