Arkadaşlar 32 bit veya 64 bit işletim sistemleri arasındaki farklar nelerdir? bunların sp1 veya sp2 ile bir alakası var mıdır? yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
32 bit/64 bit işletim sistemi farkı?
Arkadaş bilmiyorsa araştırmayı linki bulup koyabilirsin eyüp
hiç bir fark yok mu yani peki o zaman 64 yada 32 olmasının sebebi nedir neden iki farklı çıkartılıyor
sp1 denilen 32 bit, sp2 denilen 64 bit mi peki?
yesilkrtsp1 denilen 32 bit, sp2 denilen 64 bit mi peki?
sp1 vita işletim sistemi için
sp2 xp işletim sistemi içindir
AMD anakartlar 64 bit
ıntel anakartlar 32 bit ....
yani sp leri windows update den yüklersin ama anakartlar 64 bit anakartlar ve 32 bit anakartlar vardır pc indeki ana kart ya 32 bittir yada 64
1- Service Pack(1, 2, 3, 33, vs. farketmez) windows'lar icin cıkarılan toplu güncelleme paketleridir, her windows icin ayrı ayrı cıkar ve sonundaki numara sadece cıkan paket sayısını belirtir 1ler vista 2ler xp degil, vista'nında 2.si gelio xp'ninde 1i vardı zamanında.
2- "amd'ler 64bit intel'ler 32bit"de yanlış, her iki firmanında 32 ve 64bit ürünleri var.
3- burdaki bit olayını teknik acıdan degil ama söyle acıklayim; bir otoban düsünün 32şeritli ve binlerce araç var, belirli bir geçiş hızları ve trafik akışı olur dimi? simdi aynı arac sayısını 64 şeritli bir otobanda hayal edin, sonuc? daha rahat bi trafik. windows'lardaki olayda bu işte, tabi bu olay windows'la alakalı degil sadece, hem anakartın hemde işlemcinin 64bit destekli olması lazımki 64bit'lik windows düzgün calışsın, kaldıki donanım destegi olmadan 64bit windows yüklenemez bilgisayara. ancak 64bitlik islemci ve anakartı olan sisteme 32bitlik windows yükelenebilir, tabiki yine 32bit performansı verir 64'lüğün avantajlarından yararlanmaz.
elazigli1- Service Pack(1, 2, 3, 33, vs. farketmez) windows'lar icin cıkarılan toplu güncelleme paketleridir, her windows icin ayrı ayrı cıkar ve sonundaki numara sadece cıkan paket sayısını belirtir 1ler vista 2ler xp degil, vista'nında 2.si gelio xp'ninde 1i vardı zamanında.arkadaşım sana teşekkür ederim ben şimdiye kadar hep böyle biliyordum aydınlattığın için sağol ayrıca bu konuya aşağı yukarı 3 saat geçti ama kimse sağlıklı bir açıklama yazmadı ilgilendiğin içinde teşekkür ederim
2- "amd'ler 64bit intel'ler 32bit"de yanlış, her iki firmanında 32 ve 64bit ürünleri var.
3- burdaki bit olayını teknik acıdan degil ama söyle acıklayim; bir otoban düsünün 32şeritli ve binlerce araç var, belirli bir geçiş hızları ve trafik akışı olur dimi? simdi aynı arac sayısını 64 şeritli bir otobanda hayal edin, sonuc? daha rahat bi trafik. windows'lardaki olayda bu işte, tabi bu olay windows'la alakalı degil sadece, hem anakartın hemde işlemcinin 64bit destekli olması lazımki 64bit'lik windows düzgün calışsın, kaldıki donanım destegi olmadan 64bit windows yüklenemez bilgisayara. ancak 64bitlik islemci ve anakartı olan sisteme 32bitlik windows yükelenebilir, tabiki yine 32bit performansı verir 64'lüğün avantajlarından yararlanmaz.
4 bit ile 32 bitin teknik açıklamları geçersek pratikte en büyük farkı 32 bit te en fazla 3.5 ram kullanabiliyorken 64 bitte daha fazlasını kullanabilirsiniz.64 bit aslında her durumda 32 bitten performanslı olması gerekir ama 64 bitten verim almak için kullanılan yazılımların, oyunların 64 bit desteklemesi gerekli.Xp'nin 64 biti bu bakımdan çok sorunlu.Vista 64 bit te sp1 ile sorunsuz olduğu söyleniyor,özellikle 2x2 gb ram kiti alıp 4 gb ramin hepsini kullanmak için vista 64 bit kullanan çok insan var.Ama öncesinde doanaımlarınızın 64 bit driverları var mı yok mu kontrol etmek lazım.
yesilkrtArkadaşlar 32 bit veya 64 bit işletim sistemleri arasındaki farklar nelerdir? bunların sp1 veya sp2 ile bir alakası var mıdır? yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.böle şeylere takılma sen 2 yıldır forumlarda başka konu yok insaf yahu
driverler derken hangileri mesala anakartım desteklitor 64 biti
elazığlı arkadaşa gerçekten çok tşk ederim. 2. ve 3. maddeleri biliyordum ama 1. maddeyi bilmiyordum. bu arada bit "0" veya "1"lerden herbirine verilen isimdir. 8 bit bir bilgiyi kodlar. yani 64bit 8 bilgi 32 bit 4 bilgidir. bu kadarlık bilgim var ama benim asıl merak ettiğim. bu farklar ne gibi sonuçlar yaratır? avantajları nelerdir? Bazı arkadaşlar böyle bir başlık açtığım için kızmışlar ama sıfatımın yeni üye olmasına bağışlamalarını dilerim;) bu soruyu merak etmemin sebebi: kendi bilgisayarımda vistayı sorunsuz olarak kullanmamdır. benim pc nin işlemcisi "p4 3 ghz ". buarada işletim sistemim 64bit vista ultimate.
henek63arkadaşım sana teşekkür ederim ben şimdiye kadar hep böyle biliyordum aydınlattığın için sağol ayrıca bu konuya aşağı yukarı 3 saat geçti ama kimse sağlıklı bir açıklama yazmadı ilgilendiğin içinde teşekkürbende teşekkür ederim arkadaşım böyle yorumun için
rica ederim, gercekten bicok konuda kulaktan dolma cok fikir var. özellikle cok üyeli forumlardan alınan bilgiler her kafan gelen ayrı sözler cok yanlıs yönlendiriyor insanları. biz CHIP Online'da elimizden geldigince buna karşı dogru bilgiyi vermeye calışıyoruz, yardımcı olduysam ne mutlu bana, o ram konusuna deginen arkadaşada tesekkür ediyorum demek isteyipte unuttuklarımı demiş ayrıyetten. 64bit icin kullanıcagınız yazılım donanımın destegi olmalı arkadas dogru demis, ekran kartı sürücüleri,ses kartı(ayrıyeten varsa), hatta gerekirse chipset sürücüleri bile güncelleştirilebilir. ayrıca bazen 32bit yazılımlar 64bit ile calışmaz,uygun sürümü indirmek gerekir ki oda yoksa baska bi yazılım bulunmalıdır.