arkadaşlar sapphıre hd3850 m war
95 e geliyo ısı .
daha fazla geç miyo.
boşta sıcaklığı 65 derercenin altına inmiyor. bu normal mi hd3850 ler için?
3850 nin ısısı normal mi
aynı sorun benim ekran kartı olan his 4650 agp de var.hise mail attığımda gelen cevapta 105 dereceye kadar %100 yük altında normal olduğunu söyledi.(ati 4xxx serilerinde) 3xxx serilerinin maksimum çalışma ısısının kaç derece olduğunu bilmiyorum. ama eminimki oda 105-110 derece arasıdır.
eğer devamlı 95 derecede kalıyorsa çalışma ısısı aralığında olmasına rağmen biraz yüksekmiş.fakat sadece 1 saniye kadar 95 i görüyorsa çok normal.çünkü fan hızı yüksek sıcaklıktan dolayı sürekli devir değiştirdiğinden ısı çok yükseldiğinde fan hızlı dönmeye başladığımda ısı 7-15 derece birden düşebiliyormuş.devamlı mı 95 derece yoksa 1 saniye kadar 95 i görüp düşüyor mu?
devamlı 95 derece bile olsa kartınız o ısılarda çalışacak şekilde dizayn edilmiş.fakat kartın soğutucusu sanırım biraz büyük benim kartımdaki fan gibiküçük değil.kartınızdaki o soğutmayla ısının biraz düşük olması (85 dereceye kadar ) olması gerekir.sanırım kasa içi hava sirkülasyonu iyi olmayabilir.ama eğer 95 derece stabil olup artmıyorsa korkulacak bir durum yok.