Başlıkta gördüğümüz< gibi 390 tl var peşin sizce oyun oynamak için hangisi en iyi dir ?
390 liram var Ekran kartı önerir misiniz
- 1
- 2
Öncelikle anakart modelini ve güç kaynağının kaç watt olduğunu yazman gerekiyor.
hangi sistemde kullanıcaksınız acaba işlemciniz ve kasanızdaki psu kaç W bunları söylerseniz size daha iyi yardımcı oluruz
Sistemim
Ekran kartım:
NVIDIA® GeForce® 95001GB DDR2128-bit Veriyolu550 Mhz Çekirdek Hızı1600 GHz Bellek SaatiPCI Express 2.0 Desteği32 Stream İşlemciShader Saati (MHz): 1400Çift 400 MHz RamDACMaksimum Çözünürlük 2560X1600Microsoft® DirectX®10 destekli
İşlemcim:
INTEL CORE I5 650 3.20 GHZ 4MB TURBO 733 MHZ GFX 1156P
Hard discim
500 gb
Ram:
4gb
Anakart nasıl bilmıyorum x) SiZce sistemım nasıl ve hangi ekran kartını alayım lutfen cok önemlı yardımcı olun
Sistemimtamam bak şimdi beni dinle sistem özelliklerini öğrenmiş olduk geriye bi tek psu kaldı sen kasanın yan kapağını aç güçkaynağının kaç W olduğunu bize yaz bizde sana öneride bulunalım ama V değil W değeri atıyorum 350 W gibi bişey yazması gerekli sen kaç W oldğunu yazarsan öneriler gelir
Ekran kartım:
NVIDIA® GeForce® 95001GB DDR2128-bit Veriyolu550 Mhz Çekirdek Hızı1600 GHz Bellek SaatiPCI Express 2.0 Desteği32 Stream İşlemciShader Saati (MHz): 1400Çift 400 MHz RamDACMaksimum Çözünürlük 2560X1600Microsoft® DirectX®10 destekliİşlemcim:
INTEL CORE I5 650 3.20 GHZ 4MB TURBO 733 MHZ GFX 1156P
Hard discim
500 gb
Ram:
4gb
Anakart nasıl bilmıyorum x) SiZce sistemım nasıl ve hangi ekran kartını alayım lutfen cok önemlı yardımcı
Dostum benım suaNKI powerım cok güçsüz söyle diyim suankı ekran kartımı taktıktan sonra pc elektrık sorunu yüzünden kitlenıyordu suan bile ARAda klavyemın ısıkları söner yenıbir powerde almak zorunda kalıcam bunun farkındayım bidahaki maaşımda alırım n kötü ihtimaLlle 9500 ü çalıstıran bir psu oldugunu süşünerek yardımcı olur musun kardeşim
Dostum benım suaNKI powerım cok güçsüz söyle diyim suankı ekran kartımı taktıktan sonra pc elektrık sorunu yüzünden kitlenıyordu suan bile ARAda klavyemın ısıkları söner yenıbir powerde almak zorunda kalıcam bunun farkındayım bidahaki maaşımda alırım n kötü ihtimaLlle 9500 ü çalıstıran bir psu oldugunu süşünerek yardımcı olur musun kardeştamam sen o zaman önce yüksek düzey bir ekran kartı alırsan kasanadaki psu da düşükse sisteme yetmeyeceği için açmayıp parçalarıda yakabilirsin sen psu + ekran kartı için bütçe belirt 2 sini birden alırsın
Bence 500 TL'den biraz daha fazla biriktirebilirsen şunları almaya çalış.
MSI ATI HD6850 Cyclone Power Edition
Aerocool Strike X Gerçek 600w 80+ Bronze
Bence 500 TL'den biraz daha fazla biriktirebilirsen şunları almaya çalış.ancak sapphire ile msı arasında 100 tl fark var bence o fark değmez ayrıca psu modüler olması çok daha avatajlı çünki fazla kablo karmaşasından kurtarıp kasa içi daha derli toplu olacaktırMSI ATI HD6850 Cyclone Power Edition
Aerocool Strike X Gerçek 600w 80+ Bronze
ancak sapphire ile msı arasında 100 tl fark var bence o fark değmez ayrıca psu modüler olması çok daha avatajlı çünki fazla kablo karmaşasından kurtarıp kasa içi daha derli toplu olacaktıSapphire HD 6850
Çekirdek hızı: 775mhz
Bellek hızı: 4000mhz
Steam işlemci: 960
MSI HD 6850
Çekirdek hızı: 860mhz
Bellek hızı: 4200 yazıyor ama 4400 olduğunu söylüyor alanlar.
Steam işlemci: 960Soğutması daha iyi ve biraz daha overclock yaparak 900'e 4800 olarak kullanabilir. Bence değer 100 TL'ye.
PSU'ya o kadar parayı sırf modüler kablo yüzünden vermesine gerek yok. Önerdiğim PSU ile ilerde bir tane daha 6850 alıp CF yapabilir.
Son Düzenleme: rakpunar ~ 15 Mayıs 2012 13:09
Sapphire HD 6850peki sormak istediğim şey HD6870 fiyatına HD6850 almanın neresi mantıklı beğenmesemde zotac GTX560 400 tl civarında fiyatı var neden HD6850 ye 400 tl para harcıyayım ki msı ın cyclone soğutması iyi güzel eyvallah ama sapphire ninki çok mu kötü xfx in çift fanlı modeli e ısınmada sanki 20 derece farkmı atıyor veya 10 derece farkmı atıyor yok hayır bence hiç mi hiç 100 tl ye değmez hele hele HD7XXX seri kartlar çıktı ama neden se HD6XXX serisi yerinde sayıyor
Çekirdek hızı: 775mhz
Bellek hızı: 4000mhz
Steam işlemci: 960
MSI HD 6850
Çekirdek hızı: 860mhz
Bellek hızı: 4200 yazıyor ama 4400 olduğunu söylüyor alanlar.
Steam işlemci: 960Soğutması daha iyi ve biraz daha overclock yaparak 900'e 4800 olarak kullanabilir. Bence değer 100 TL'ye.
PSU'ya o kadar parayı sırf modüler kablo yüzünden vermesine gerek yok. Önerdiğim PSU ile ilerde bir tane daha 6850 alıp CF yapabilir.
Normal HD 6870'lerle aynı performansı (hatta belki daha iyi) daha az güç tüketerek yaptığı için olabilir mi? Ayrıca emin ol fabrika çıkışlı overclocklu ekran kartıları her zaman normal modellerine göre 10-20 derece daha serin olurlar. Sırf 6850 olduğu için o fiyat verilmez dediğiniz kart şuan dünyadaki en iyi 6850 modeli oluyor.
Normal HD 6870'lerle aynı performansı (hatta belki daha iyi) daha az güç tüketerek yaptığı için olabilir mi? Ayrıca emin ol fabrika çıkışlı overclocklu ekran kartıları her zaman normal modellerine göre 10-20 derece daha serin olurlar. Sırf 6850 olduğu için o fiyat verilmez dediğiniz kart şuan dünyadaki en iyi 6850 modeli oluyor.benim önerdiğim kart referans tasarım değil dikkatini çekerim olsun olsun en fazla 70 derece olur msı da 60 derece olsun hadi 10 derece fark ama 400 tl ye değmez o.c la HD6870 i geçer demişsin iyide herkes senin benim gibi o.c yapmıyorki takıyor kartı kullanıyor hem arkadaşın bütçesini geçiyor hemde 3-5 fps fazla diye 100 tl fazla para verilmez gidip o dandik zotac ın GTX 560 kartını alırım daha iyi sen hala cyclone da ısrar ediyorsun ve buna anlam veremiyorum
http://www.teknobiyotik.com/dona ... es-ekran-karti.html
Şuanda msı atı hd6850 yi beyendim 400 LİRA FYATI VAR bU fiyata daha iyi bir kart varmı acaba ?
Çok teşekkürler bilgilendıme için acaba benım verdiğim linktekı kartla bu kartı karşılaştırma sitesinden bi karşılastırabilir misin kardeşim kullanmayı bılmıyorum yoksa yapardımalesef çünki model model karşılaştırma yapılır o sitede farklı markalar da ekrna kartlarının gpu hızı değişebiliyor ama sana diyorum işte HD6850 msı alacağına GTX560 al daha iyi ama sapphire HD6850 300 tl ye alacaksın ve parasının hakkını verecek bide sen hangi monitörde oynayacaksın oyunu monitör ün kaç inç ve en yüksek hangi çözünürlüğü destekliyor
- 1
- 2