3d bazli programlar icin uygun bilgisayar?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
vandark
24-08-2005, 13:51   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

merhaba arkadaslar...oncelikle yeni kayıtlı oldugumu belirtmek isterim....merhaba tekrardan....
her neyse ben 3d modelleme ile ugrasıyorum ve bilgisayarimi bu ise gore upgrade etmek istiyorum....
ekran kartim radeon 9550 256 mb...
islemcim pentium 4 1.8ghz...
DDR 512mb 400mhz bakır sogutmalı ocz dual ramler(toplamda 1gb yani)
anakartımdan bahsetmıyorum bile....ekran kartımı,iislemcimi ve anakartımı degıstırmek ıstıyorum...dusunduklerım ıse
geforce 6600 gt
pentıum D 3.0ghz (cift cekirdekli oluyor ve p4 aslında ama yeni olanları)
ancak anakartimda karar veremiıyorum....birde duyduguma gore 3d modelleme programlarında yuksek perf. icin cift ekran kartı yapmak gerekıyormus galıba...bu ne kadar dogru...tam olarak aslinda ne yapmak ıstedıgımı bende bılmıyorum....bu konuda bılgısı olan arkadaslar varsa bana yardımcı labilir mi lutfen..tesekkur ederım sımdıden,herkese kolay gelsin...

barissengul
24-08-2005, 15:55   |  #2  
Taze Üye
2 mesaj

ONCELIKLE HOS GELDIN BENDE BUGUN KAYIT OLDUM SENIN DEDIGIN OLAY SLI OLARAK IKI EKRAN KARTINI BIRBIRINE BAGLAMAK BU SEKILDE IKI EKRAN KARTINI BIRBIRINE BAGLAYA BILMEK ICIN NFORCE 4 CIPLI BIR ANA KART VE SLI CALISA BILCEK 2 ADET EKRAN KARTI ALMAN GEREK MESELA NVİDYA A6800GTX CIPI OLAN IKITANE EKRAN KARTI ALMAN GEREK BAYAGI MASRAFIN CIKCAK HERHALDE BU KADAR MASRAFI YAPMIŞKEN BIDE DDR 2 RAM ALMAN GEREKECE 533 MHZ MASRAF BIRAZ DAHA ARTI VEDE SON OLARAK 775 P4 LGA 3,00 VE USTU BIR ISLEMCI SONRA HEM OYUNLARDA HEMDE 3D UYGULAMALARDA UCUYORSUN EKRAN KARTLARI IKISI ORTAK BI SEKILDE HEM PERFORMANSINI HEMDE GORUNTU KALITESINI ARTIRIYOR AMA BU NVIDYA ICIN GECERLI ISTERSEN BIRAZDAHA BEKLE VE ATI NIN BU TARZLI BI COZUMU OLCAK VE BITANE UCUZ BIR MODEL EKRAN KARTI ILE PAHALI BIR EKRAN KARTINI BIRBIRINE BAGLAYIP ISTER PERFORMANS ICIN ISTERSEN GORUNTU KALITESI ICIN AYARLIYA BILCEKSIN SISTEMINI VE DAHA UCUZA MAL EDECEKSIN

vandark
24-08-2005, 17:22   |  #3  
OP Taze Üye
8 mesaj

anakart - ASUS A8N-SLI NVIDIA NFORCE4 (SOKET 939)

islemci -ATH. 3200 64 BİT, 2000MHZ, 512KB, SOKET 939 BOX

ekran karti - MSI NX6600GT-TD128E 6600GT 128mb(ileride ikincisi alınarak sli baglantı kurmayı dusunuyorum  )

alacaklarim simdilik bunlar arkadaslar...yorumlarınızı beklıyor olacagım