Arkadaşlar 3 boyutlu çizimler için bir bilgisayar almak istiyorum para önemli değil nasıl bişey almalıyım mükemmel olsun render lerde beklemek istemiyorum görüşlerinizi almak istedim
+3ds max 7
+maya
gibi programlar
3D Bilgisayarı Nasıl Olmalı?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Evet Adem bu iş için makina alırken dikkat etmen gereken 3 önemli faktör var.Birincisi CPU ki bu günümüzde en az 512 Mb. olmalı.Ama sen para sorun değil diyorsan eğer 1024 Mb işini dahada kolaylaştırır.Ki biliyorsun Render olayları büyük RAM isterler.Daha sonra en az 128 Mb veya daha yüksek bir ekran kartı ki CPU ile uyum ve hızlı işlem için bu şart.Yoksa REnder sırasında birden PC kilitlenebilir.GForce veya ATI Radeon serisi olabilir.Son olarakda büyük bir ekran,Mesela 19 inch.Diğer PC özelliklerinide sen biliyorsundur zaten.En son olmalarıyla birlikte işini görür olmalarına dikkat et.
Marka ve modeller le bir özellik istiyorsan bunu belirtmelisin ben yeterli olurmu bilmem ama sıralayayım bişiler...
işlemci olarak p4 3.0 bi işlemci alabilirsin.
Ram inin en az 1024 alabilirsin dual yaparsın 2*512 olarak
128 mb ATI radeon 9550 bile yeterli olacaktır tabi en son güncellemeri ni de yapmayı unutma.
Board olayını tamamen senin insiyatifine bırakıyorum tam bir pc configürasyonu istersen onlarıda yazarım iyi çalışmalar...