3D CPU, bellek ve depolama hakkında her şey!

CHIP Online
25-11-2011, 03:44   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

3 boyutlu işlemciler, bellekler ve sabit diskler hakkında bilmeniz gerekenler, bu makalemizde!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/3d-c ... -her-sey_30399.html


Resimlerle: Bu bir yazıcıdan çıktı! İşte 3D baskı...

3D resimler, işlemci ve ilişkili olduğu belleğe yüksek oranda talepte bulunurlar. 3 boyutlu içeriği saklamak için ise geniş bir sabit disk alanına ihtiyaç duyulur. Dolayısıyla mimarinin kendisinin de 3 boyutlu hale getirilmesi, performansı artıracak uygun bir geliştirme olarak görülmektedir.

Intel, Mayıs ayında 22nm boyutundaki tüm işlemcilerinin yakın zamanda 3 boyutlu transistörler içereceğini söylemişti. Resmi adıyla 3 boyutlu Tri-gate transistörü olarak bilinen bu yeni devre öğeleri, tamamen yeni bir yapıya sahip, daha yüksek bir performans ve daha az güç tüketimi sunuyor.

Ancak bu sadece başlangıç. Silikon yüzey üzerinde çok küçük bir uçakla uçtuğunuzu düşünün. Bu durumda tepe ve vadilerden oluşan inanılmaz bir mazara görecektiniz. Ancak ilk görüntü yanıltıcı olabilir. Tüm transistörler, 3 boyutlular bile, bir uçakta ve yatay olarak bağlı olacaklardı. Bununla birlikte birçok araştırmacıya göre, tüm bunlar çok katmanlı dizilime geçtiğimizde değişebilir.

Bu yaklaşım, çipin kapladığı alanı minimize edecek, dolayısıyla devre kartını küçültecektir. Bu ise mobil bilişim için oldukça önemlidir.

Tüm konu: 3D CPU, bellek ve depolama hakkında her şey!

Resimlerle: Bu bir yazıcıdan çıktı! İşte 3D baskı...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Gelecek sizce 3D çiplerde mi?

erkan1994
25-11-2011, 23:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
355 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

aynen bence 3d çiplerdededir gelecek neden mi =) şimdi daha küçük daha stabil daha orta boyutlu makineler cihazlar demeyelim de tabletlerde 3d çalışır bence ilerde çalışacaksa da eğerki yaparlarsa o zaman süper bir devrim dünyası bizi bekliyor ama böyle giderse ne dünya değişir nede yenilikçi devrimlere sahne olur heele bizim ülkemiz böyleyken neyse arkadaşlar iyi niyetlilere sesleniyorum

M.G.G
28-11-2011, 08:00   |  #3  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Bence daha kötü olur.Doğru transistörler seçilmezse alttaki köprüye elektrisel bir tepkime olmaz transistör işlemini yerine getirmez.
Tabi paralel bağlama yapmayacaklarsa ama seride daha hızlı çalışır karşılığıında 1-kaç derece daha ısınır (: