3D oyun programlama

HPQ-User
11-06-2008, 20:01   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mesut_illegal sormuş:
arkadaşlar benimkisi sorun sayılmaz ama lütfen bu konuda amatör yada ileri düzey oyun programlamayla uğraşan arkadaşlarımızın vede büyüklerimizin yardımını talep ediyorum... Ben lider olarak başlattığım bölgemde oyunlara gönül vermiş ve ileride ünv.oyun programlama bölümünde okuyacak insanlar olmaya çalışıyoruz..
oyun programlamayla çok fazla bilgimiz yok biz veritabanı programcısıyız...oyun prgramlamaya geçmemiz şart vede bu işle gerçekten uğraşan bilgili insanların yardımını talep ediyoruz...

Öncelikle nelere ihtiyacımız var...
Nerden Oyun Programlamaya Başlamalıyız...
Ufaktan Büyüğe doğru oyun programlama da hangi prg dillerini kullanmalıyız....
ve bize kullanmamız gereken programları söylermisiniz...
bize yardımcı kaynak e-book ve türkçe önerebileceğiniz siteler....
vb.yardımcı notlar
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederiz...Biz bu konuda ciddiyiz ve yılmayacağız...lütfen aşağlayıcı ve yapamazsiniz gibi mesajlar yazmayınız saygılarımla....

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
8500gt ekran kartı
p4 3.06 işlemci
2gb ram
400gb hdd

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

frkn_ua
12-06-2008, 01:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
893 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/Hadi-3D-Oyun-Yapimina_t39186.html

cynic35
27-01-2010, 23:54   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

DirectX ile oyun programlama hakkında bir kitap. Belki ilginizi çeker ;)
Bu da tanıtım bülteninden:
Video oyunlarına meraklısınız, üstelik oynamakla yetinmeyip oyun yazmak, kendi oyununuzu yaratmak istiyorsunuz. Meraklısınız fakat nereden başlamanız gerektiğini bilmiyorsunuz. Öyleyse bu kitap tam sizlik! DirectX ile Oyun Programlama, oyun yapımı serüvenine atılmanızda size yardımcı olacak rehber niteliğinde bir çalışma. DirectX, video oyunları yapımında günümüzde en çok tercih edilen grafik kütüphanesidir. Kolay anlaşılır bir dille yazılmış, çok sayıda örneğe yer verilen DirectX ile Oyun Programlama sayesinde sıfırdan başlayarak hem DirectX'in hem de oyun yapımının temel prensiplerini öğrenebilirsiniz.