Başlıkta belirttiğim gibi, okuldaki ödevlerimde zaman kazanmak için render performansı iyi bir sisteme ulaşmak istiyorum. Aynı zamanda Crysis, PES2008 gibi yeni oyunları da çalıştırabilmek istiyorum. Bütçem 500YTL ve sistemi Ankara'da toplayacağım. Muhtemelen Gigatek ya da MaviBilgisayar'ın mağazalarından yaparım alışverişimi çünkü kredi kartım olmadığı için internetten sipariş vermek istemiyorum.
Elimdeki sistem:
*Pentium4 3.0GHz işlemci
*Gigabyte AGP anakart(AGP olduğu için modelinin önemi kalmıyor)
*512MB (2x256) Kingston Ram
*Radeon 9250 256MB ekran kartı
Bunlar dışında biri 80GB ATA diğeri 160GB SATA iki sabit diskim, bir adet DVD yazıcım ve kullanmadığım bir floppy sürücüm var. Yukarıda belirttiğim başında "*" olan 4 birimi upgrade yapmam gerektiğini düşünüyorum. Çünkü render için -eğer render için özelleşmiş pahalı ekran kartlarından yoksa- işlemcinin iyi olması gerektiğini biliyorum. Tabi ki oyunlar için de DirectX 10 uyumlu bir ekran kartı lazım. Bu yüzden AGP olan anakartımı da PCI ile değiştirmem gerek. Haliyle Ram de yetmeyecek o sisteme ve dolayısıyla aklımdan şimdilik 2x1GB Kingston DDR2 geçiyor. İşlemci, anakart ve ekran kartı konusundaki tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim=) (hatırlatayım, bütçe 400YTL-500YTL arası)