3D teknolojisi bu kez kalıcı olabilecek mi?

CHIP Online
21-02-2012, 01:10   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

100 yıldır tam olarak yaygınlaşamayan 3D teknolojisi, bu kez tutunmayı başaracak mı? Araştırdık...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/3d-t ... lecek-mi_32091.html

Resimlerle: 2012'de kaçmayacak 10 3D film!

3 boyutlu görüntü teknolojisi sinemalara ve HDTV'lere hızla giriyor. Hatta bazı cep telefonlarında yerini aldı bile. 3D, şaşırtmayacak biçimde bilgisayar oyunlarını da hızla etkisi altına alıyor.

PC oyunları için "3D"den bahsettiğimizde, terim biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Zira PC'de yaklaşık 20 yıldır 3 boyutlu grafiklere sahip oyunları oynuyoruz. Ancak bu grafikler 2 boyutlu bir ekran üzerinde gösteriliyor.

Bugün 3D ile çoğunlukla bahsedilen ise stereoskopik 3 boyutlu görüntüler. Bunun anlamı, resimlerin ekranınızın önüne geçmesi ve dışarı çıkması. Bu yazımızda "3D" dediğimize, stereoskopik 3 boyutlu görüntüleri kastediyor olacağız.

3D'nin yeni bir teknoloji olmadığını da çoğumuz biliyoruz. Zira 3D resimler yaklaşık 200 yıldır mevcutlar ve ilk 3D filmler, 100 yıl öncesine dayanıyor. Bu, muhtemelen ilk olarak steresokop adı verilen cihazın 1838'de icat edilmesiyle başladı.

Tüm konu: 3D teknolojisi bu kez kalıcı olabilecek mi?

İzleyin: Dünyanın ilk 3D filmi böyleydi!

Resimlerle: 2012'de kaçmayacak 10 3D film!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce 3D teknolojisi bu kez hayatımıza girmeyi başaracak mı?

erkan1994
21-02-2012, 13:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
355 mesaj

daha da gelştirilirse yazıya göre her sayfasını okudum,ve daha iyileştirilip zararı en aza veya iç zarar vermeyen daha gerçekçi dışarı çıkıp gerçek hayatla etkileşime gelen girip bir teknoloji sunulursa bu son kaçınılmazdır.bu sefer bence.

dasti
12-03-2012, 09:34   |  #3  
dasti avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,962 mesaj

3D teknolojisi şuanda sürekli geliştirilmekte. Şu baş ağrısı, mide bulantısı vs olaylar eski nesil 3d lerde oluyor. Yeni nesil 3d tv leri vs izlemeden yorum yapmasınlar Allah aşkına gitsinler bir teknomarkette fpr gözlüklerle izlesinler bakalım o dedikleri oluyor mu gerçekten ?

memoli_1993
14-03-2012, 09:45   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Pardon size bir sorum olacak, ben yaklaşık 2 hafta önce samsung led 3d tv aldım. Bilgisayarıma avatar 3d indirdim bluray görüntü ile harddiskime atıp televizyona bağladım. Görüntü tam net dışarı vermiyor. Artı görüntüde tam net değil parlıyor ve görüntü kameradan uzaklaşınca falan iyi olmuyor bu sizce televizyonun 3d ayarındanmı yoksa filimden mi? Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.