3G açıldı, CHIP Online kullandı!

PcMaKeR
30-07-2009, 13:28   |  #26  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Alıntı: Sevdimsadece  
işte senin gibilrinin kafası bu kadar çalışıyor orada 4 5 6 oldugunu degil herkesin 3 g yi kulanıp artık bir üst sınıfa geçtigini belirtmek istedims en küçük düşünmenden kaynaklanan bir olay bu : ) ama olsun zaten senin gibi oturup küçük düşünen insanalr yüzündeng eç geldi ama kulanmıyacagımı belirteyim sen bol bol
benim gibi teknolojiyi yakından takip eden birine bu tüz sözlerle gelme. Ne yani şimdi açık konuşalım. CHIP online el ele verip 4g istiyoruz istiyoruz diye bağıralım imza topluyalım 4g mi getirtelim. Daha dünyada alt yapısını tamamlamış doğru düzgün ülke yokken senin bu düşüncen insanı çileden çıkartır. 4g destekli bir telefon gösterir misin? sayılı

LG, Nokia, Apple, Samsung gibi devler üzerinde çalışıyor. Japonyada Altyapı değişiyor.

Bizim Türkiyede sen ben bağırsak da gelmez. Sesimizi duyan mı varki.

PcMaKeR
30-07-2009, 13:31   |  #27  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Alıntı: asdfgh52  
Eğer bu Omnia ile 3G'yi kullanmazsam sinirden patlarım heralde.Aldım alalı sürekli bir sorun çıkartıyor zaten telefon :@
Omnia da windows mobile olduğundan biraz sorun yaşayabilirsin. Birazsabırlı ol. Telfon güzel. Windows Mobile 6.5 e yükselttin mi telefonunu

Omnianın internet bağlantısı n73 ten çok hızlı. O telefonla kıyaslanmaz bile. O telefonu alamadım ya içim yanıyor...

Gopca
30-07-2009, 13:36   |  #28  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
77 mesaj
Bende Samsung i900 omnia ve Nokia n73 var.İkiside Turkcell.Şuan n73'te 3G logosu var ama video arama yapmaya çalıştığımda şebeke servislerini inceleyin mi ne yazıyor.Omnia'da ise hiç birşey ok.Ne 3G logosu var nede 3G ile alakalı birşey.Ama aynı hattı n73'e taktığımda 3G logosu çıkıyor.Benim Omnia dandikmi şimdi??? :D
Eğer bu Omnia ile 3G'yi kullanmazsam sinirden patlarım heralde.Aldım alalı sürekli bir sorun çıkartıyor zaten telefon :@
Birde biri Turkcell'den onay mesajı gelmeden görüntülü görüşme yapamazsınız demiş bir forumda.Saat 1 ama hala onay mesajı falan yok ve 3G logosu var.
Neyse artık yarın herşey yerine oturur.Bugün onayıydı sinyaliydi falan böyle gider heralde...
Birde bu 3G ile interneti herhangibir pakete üye olmadan edge gibi mb başına ücret ile bağlanamıyormuyuz? İlla pakete üye olucaksak işimiz zor, kotasız paket yok ve kotalılarda çok pahalı...
3G yazıp 2323'e kısa mesaj atıp 3G servisinizi aktif hale getirmeniz gereklidir. yoksa 3G görüşmesi yapamıyorsunuz. şebekeler neden böyle birşey yaptı anlamıyorum illa 3g yazıp mesaj göndermek şart. mesaj ücretsizdir.

Ayrıca bende windows mobile kullanıyorum ben iletişim yöneticisinden şebeke bandı olarak umts seçtim ve şebeke sinyal göstregesi E'den H'ye döndü. H olduğundan 3G şebekesindeyim E'ise edge şebekesine bağlı olduğumu anlayabiliyorum. istersen omniade iletişim yöneticisinden bu şekilde bir ayar yapıp kontrol edebilirsiniz.

Son Düzenleme: Gopca ~ 30 Temmuz 2009 13:39
asdfgh52
30-07-2009, 14:51   |  #29  
Yeni Üye
45 mesaj

2323'e zaten göndermiştim.Sorun ondan değilmiş dediğiniz gibi band seçiminden dolayıymış.Gerçi ben bunu düşnmüş ve ayarlara baya bakmıştım ama umts'yi görmediğim için yapamamıştım.Şimdi ayarlardan(çok gizlemişler nedense ayarı xD ) otomatiği seçtim ve ilk görüntülü görüşmemi diğer telefonumla yaptım :)
Görüntü kalitesi çok iyi, seste çok iyi.Herşey gayet güzel ama 3G bir çubuk çekiyor.İnşallah bu şimdilik böyledir ve yakında tam çeker.Birde merak ettiğim birşey var.Bu 3G hızında interneti test etme şansımız yokmu herhangibir pakete üye olmadan.Bence bu paket işi saçma olmuş.Sonuçta cepten internet yani.Bence mb başına ücret koysalardı.Şimdilik imkansız gibi ama 1gb 5TL falan olsa süper olurdu :)

Gopca
30-07-2009, 14:54   |  #30  
Üye
77 mesaj
2323'e zaten göndermiştim.Sorun ondan değilmiş dediğiniz gibi band seçiminden dolayıymış.Gerçi ben bunu düşnmüş ve ayarlara baya bakmıştım ama umts'yi görmediğim için yapamamıştım.Şimdi ayarlardan(çok gizlemişler nedense ayarı xD ) otomatiği seçtim ve ilk görüntülü görüşmemi diğer telefonumla yaptım :)
Görüntü kalitesi çok iyi, seste çok iyi.Herşey gayet güzel ama 3G bir çubuk çekiyor.İnşallah bu şimdilik böyledir ve yakında tam çeker.Birde merak ettiğim birşey var.Bu 3G hızında interneti test etme şansımız yokmu herhangibir pakete üye olmadan.Bence bu paket işi saçma olmuş.Sonuçta cepten internet yani.Bence mb başına ücret koysalardı.Şimdilik imkansız gibi ama 1gb 5TL falan olsa süper olurdu :)
1 çubuk çekiyor nedense hr yerde daha 2 çubuk bir kaç defa gördüm. inşallah en kısa sürede 3g baz istasyon güncellemeleri yaparlarda rahat rahat görüntülü konuşuruz yoksa belirli bölgeler dışında konuşmak imkansız.

Toxic
30-07-2009, 14:55   |  #31  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

telefonum Samsung L-760 ve 3 g yi destekliyor arkadaşlar önemli olan 3g logosunun görünmesi değil video araması yapabilmeniz bende demin kuzenimle görüntünlü konuştum biraz garip geldi ama güzeldi :)

dextercan
30-07-2009, 14:57   |  #32  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

İspanya bu hafta 4g ye geçiyor.

Sevdimsadece
30-07-2009, 15:03   |  #33  
Yıllanmış Üye
172 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
benim gibi teknolojiyi yakından takip eden birine bu tüz sözlerle gelme. Ne yani şimdi açık konuşalım. CHIP online el ele verip 4g istiyoruz istiyoruz diye bağıralım imza topluyalım 4g mi getirtelim. Daha dünyada alt yapısını tamamlamış doğru düzgün ülke yokken senin bu düşüncen insanı çileden çıkartır. 4g destekli bir telefon gösterir misin? sayılı

http://www.msnbc.msn.com/id/28579355/

LG, Nokia, Apple, Samsung gibi devler üzerinde çalışıyor. Japonyada Altyapı değişiyor.

Bizim Türkiyede sen ben bağırsak da gelmez. Sesimizi duyan mı varki.

aslında sen anlamakta idaa ediyrosun bu takip mevzusu degil dünya bu teknolojiyi kulanıyor : ) biz çok geç geldi diyoruz sen onu anlamıyorsun millet 4 için bile çalışıyordur emin ol ilaki destekli telefon gerekmez mantıklı düşünürsen 3 g icat oldugunda 3 g telefonmu vardı : ) biz ülkece hep geçikmeye mahkumuz

PcMaKeR
30-07-2009, 15:06   |  #34  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

O zaman burada yazacağına çık meydanlara yaz pankart aç. millete böylesin böylesin diyeceğine bir zahmet.
bana yorum yada öneri yapmayı bırak o zaman dediğini uygula.

ve sonucunu gör. ;)

Selçuk İslamoğlu
30-07-2009, 15:06   |  #35  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Görüntülü konuşma yapacaksanız, hele hele dışardaysanız, muhakkak kulaklık şart :)

Gopca
30-07-2009, 15:16   |  #36  
Üye
77 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
Görüntülü konuşma yapacaksanız, hele hele dışardaysanız, muhakkak kulaklık şart :)

aynen katılıyorum artık cbimizde kulaklık taşıyacaz :D

GRaNZaT
30-07-2009, 15:58   |  #37  
Yıllanmış Üye
4,234 mesaj

İstanbul Kartal'da 3G ile ilk görüntülü konuşmalarımı yaptım.
Nokia N95 8GB ve Turkcell
Sonuç : Çok eğlenceli :)

Hatta 4440532'yi görüntülü konuşma yapmak için de aradım, karşımdaki ile çok eğlenceli bir görüşme yaptık ama "Internet'e bağlanmak üzere 3G için sınırsız tarifeleriniz var mı?" diye bir soru sordum ki her yerde tüm tarifeler sınırlı, herkes biliyor, cevap alabilmek için Murat Bey ile 10 dakika kadar karşılıklı havadan sudan muhabbet ettik :)

uGuR.uK
30-07-2009, 15:58   |  #38  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

ya o değilde bunlar değil miydi bas bas uçuk sayılarla hız yakaladık diyen? noldu ona? nerde o rakamlar? hatta şuanda tüm Türkiye'de tüm illerde hizmet verebilen tek şebeke Turkcell. ötekiler kesik kesin her yerde...

GRaNZaT
30-07-2009, 16:01   |  #39  
Yıllanmış Üye
4,234 mesaj

Bu arada 3G logosunu görmeyenler, telefonu kapatıp açmayı deneyin.

Ama öncesinde şebeke tercihinizin Double Mode - Çift Mod ya da telefonunuzda nasıl yer alıyorsa, o modda olmasına dikkat edin.

PcMaKeR
30-07-2009, 16:03   |  #40  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Yaw kırdırtcanız bana vodafone un kartını. Türkcell evde kaldı. Telefonda 3G logosu çıkıyor ama icraat yok. Ayarımı var bu meletin. Vodafone internet ile mi giriyoruz. Çözemedim ben :'(

GRaNZaT
30-07-2009, 16:03   |  #41  
Yıllanmış Üye
4,234 mesaj
Alıntı: uGuR.uK  
ya o değilde bunlar değil miydi bas bas uçuk sayılarla hız yakaladık diyen? noldu ona? nerde o rakamlar? hatta şuanda tüm Türkiye'de tüm illerde hizmet verebilen tek şebeke Turkcell. ötekiler kesik kesin her yerde...
Aslında bu soruyu ben kendime o hız testlerini gördüğümden beri soruyorum.

Vodafone "Rekor kırdık"
Turkcell "En yüksek stabil hız bizde"
falan derken bu rakamların son kullanıcı olan bizlere o şekilde yansımayacağını kimse söyleyemedi.

Yani olay güç ve gövde gösterisi gibi ilerliyor. Kazanan yine kullanıcılar dışında herkes...

PcMaKeR
30-07-2009, 16:14   |  #42  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

vodafone un kendi sitesi bile doğru düzgün çalışmıyor... Aşırı yüklenme var çok yavaş açılıyor.

Gopca
30-07-2009, 16:39   |  #43  
Üye
77 mesaj
Yaw kırdırtcanız bana vodafone un kartını. Türkcell evde kaldı. Telefonda 3G logosu çıkıyor ama icraat yok. Ayarımı var bu meletin. Vodafone internet ile mi giriyoruz. Çözemedim ben :'(
3g kaydınızı yaptırın sonra. telefonu açıp kapatın ondan sonra arama yapın.

karşınızdaki kişininde 3g abonesi olması ve cihazının desteklemesi şart. cihazı desteklediği halde 3g aboneliğini yaptırmadıysa arama yapamazsınız.

Pavement Engineer
30-07-2009, 16:40   |  #44  
Üye
89 mesaj

Bende dün gece Vodafone'un sitesinde My Vodafone bölümüne girmek için çok uğraştım. Ama neyse ki önceden 3636'ya msj göndermiştim ve gecenin 4'ü gibi şebeke açıldı. İlk görüntülü görüşmemi de o saatte yaptım. İzmir'in merkez dışında bir ilçesindeyim ve bulunduğum yerde 3G şebekesinde hiçbir sorun yok, full yada fulle yakın çekiyor. Bu arada telefonum Nokia 6500 Slide.

PcMaKeR
30-07-2009, 16:49   |  #45  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Alıntı: Gopca  
3g kaydınızı yaptırın sonra. telefonu açıp kapatın ondan sonra arama yapın.

ilk sayfada bahsettim. Okumadıysanız eğer.

Gopca
30-07-2009, 17:17   |  #46  
Üye
77 mesaj
https://www.chip.com.tr/forum/3g- ... llandi_t119920.html
ilk sayfada bahsettim. Okumadıysanız eğer.
:)) özür... 3g test eden çok kişi olduğundan yoğunluktan dolayıda sorun olabilir.

birde aradığınız hattında 3g si aktif olmalı.

Son Düzenleme: Gopca ~ 30 Temmuz 2009 17:19
Gopca
30-07-2009, 18:23   |  #47  
Üye
77 mesaj

bu vodafone numara seçiyor gibi :)) yan yana iki kişiyiz. iki vodafoneli ve bir turkcell hattım yedek...

vodafoneden vodafoneyi ararken kimi hattı sorunsuz arıyor kimisine bir türlü bağlantı kuramıyor. ama vodafoneden turkceli ararken hiç sorun çıkartmadan bağlantı kuruyor... bi bit yeniği var bu işte ama çözemedim :)) bu arada 3 hatta 3gye açık hat :))

PcMaKeR
30-07-2009, 20:46   |  #48  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Benim için 3G bitmiştir. Bundan böyle 3g ile uğraşmam. rayına oturmamış köyümde çekmiyor dağda çekmiyor. bu ne yaw.
şebekede hayır yok.

DaRWeLL
30-07-2009, 21:53   |  #49  
Yıllanmış Üye
1,851 mesaj

Şimdi video araması yapmayı denedim.Şebeke desteklemiyor diyor.Ayrıca logo falanda yok..

inş kısa bir zamanda yaygınlaşır.

ck1991
30-07-2009, 22:43   |  #50  
ck1991 avatarı
Yıllanmış Üye
533 mesaj

turkcell ile sorunsuz hizmet kaliteli mobil tv ve görüntülü konuşma