Öncelikle herkese S.a.Şimdi Direk konuya giriyorum..Vodafone 3G'yi Hem Telefonda hemde Vın'da test ettim...Aradaki farklarıda buldum buyrun..
Kullandığım:
İşletim Sistemi:Windows 7 Ultimate 32 bit Pack ve Güncelleme yok...
Kullandığım programlar:İnternet Download Manager...ping için cFosSpeed
Test ettiğim Bilgisayar:Masaüstü
Test ettiğim:
Vın : Vodafone K3770 Vodem
Bağlantı Özelliği:
HSDPA: 7.2 Mbps
HSUPA: 5.76 Mbps
Telefon: Samsung Google Nexus S (İ9023)
Bağlantı Özelliği :
HSDPA, 7.2 Mbps
HSUPA, 5.76 Mbps
Test Tarihi:29 Kasım 2012 Perşembe Saat 14:20-14:40 arası
Önce vın ile Başlıyım..
Vın'da
Ortamala download hızı 300-en fazla 460 KB
ping:90-98 arası
Sinyal Gücü : 2..Bazen 3
Telefon'da
Ortalama download hızı 500 - En fazla 780 KB civarı
ping 30-58 arası
Sinyal Gücü 3G ile 2 sinyal..Bazen 3 oluyor ama oda zor en fazla 1 dakika
Yani kısaca telefon vından daha hızlı çıktı...Dün denemek istediim ve denedim...Aynı siteden aynı dosyayı indirdim..Telefon kullanırken download hızı 500'de geziyordu ama bir anda hız 700'lere çıktı..Download hızına bakıyorum hız:779/780KB..Böyle bir 10-20 saniye devam etti..Sonra 740 falan oldu tekrar 780'in dibine vurdu...Telefon kullanırken 70-80 cm USB kablosu kullandım...Vını kasanın arka tarafına taktığım için telefonu kasanın arka tarafının üstüne bıraktım.Yani telefon kasanın üstündeydi...Hiçbir değişiklik yok...Vın kullanırken USB uzatma kablosu falan kullanmadım...Birde Garip birşey var...Vın'da sinyal gücü 2 oldu mu ping düşüyor 70 falan oluyor..Sinyal gücü 3 oldumu ping artıyor 90 oluyor...Burayı anlamış değilim...
Edit:Neden resim eklemedim..?
Çünkü şuan Adil Kullanım kotası var...Hız 10-12KB...ve ben dün testi yaparken bir yerde paylaşım yapıcağımı düşünmemiştim..O Yüzden resim çekemedim...Kusura bakmayın..AKK bittiğinde belki resimleri paylaşabilirim..
Birde Bu 3G internetlerde 50 GB AKK ve 50-60 TL fiyat olcaktı..O zaman 2-4 yıl sonra herkes TTNet nedir derdi.TTNet dicek gel 2 yıl sözleşme imzala sana 2 yıl sabit fiyatla telefonsuz 8 Mbps sınırsız interneti 20 TL verelim..Bizde Hadi Lan ben 3G'den memnunum derdik...TTNet'te telefon kullanmak zorunlu....Telefonsuz Yalın internet var ama ondada Aylık Yalın internet erişim ücreti var..Hiçbir farkı olmuyor...Bazen net gider..bazen net yavaş..Hergün telefon edersin falan...Daha bir tanıdığım interneti yeni bağlatmıştı..600-700 KB'lerde indirme yapıyordu...Aradan 2 ay geçti..Hop TTNet geldi internetini 400 KB'ye sabitledi..Adam telefon etti hız niye böyle diye...Neymiş santral falan oo daha birçok neden...Adam diyor dana önce niye son hız kullanıyordum...TTNet diyorki o sizin sorununuz..şifrenizi başkasına vermişsiniz,bilgisayarınızda virüs var falan..Lan adamın bilgisayar konusunda profesör olduğunu bilsen böyle konuşmazdın...