4 gb ram 3 gb gözüküyor

loganwolverine
07-04-2009, 12:42   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
944 mesaj

32 bir kullanma
1-dediğin gibi işlemciler
2-programların 32 bir ve 16 bit olarak yazılması
3-64 bit çoğu kimse bilmiyor daha

Selçuk İslamoğlu
07-04-2009, 12:48   |  #27  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
loganwolverine
32 bir kullanma
1-dediğin gibi işlemciler
2-programların 32 bir ve 16 bit olarak yazılması
3-64 bit çoğu kimse bilmiyor
İnsanoğlu'nun büyük bölümü Windows 95 ile 32-bit'e geçti. Bir zahmet 16 bit yazılmasın 14 seneden sonra.

64-bit Windows Vista, 32-bit programları native olarak çalıştırır. 64-bit XP ara bir emulasyon  uygular. Umarım 64-bit Vista'nın sadece 64-bit program çalıştırdığını sanmıyorsunuzdur.

loganwolverine
07-04-2009, 12:52   |  #28  
Yıllanmış Üye
944 mesaj

haklsın
ben 32-bitten memnunun
ne vista kullanırım ne de ingilizce 64bit xp
ilerde ram artırırsam  windows 7 kullanırım

Selçuk İslamoğlu
07-04-2009, 12:53   |  #29  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj
loganwolverine
haklsın
ben 32-bitten memnunun
ne vista kullanırım ne de ingilizce 64bit xp
ilerde ram artırırsam  windows 7 kullanırı
Windows 7 ile Vista'ya hoşgeldin diyeceksin o zaman ;) Aynı kernel çünkü ;)

loganwolverine
07-04-2009, 12:57   |  #30  
Yıllanmış Üye
944 mesaj

2000 xp gibi
vista kullandım (xp den sıkılmıştım 1 ay)
7 beta da kullandım
ençok hoşuma giden açık bi penceryi salladığında simge durumunda olna pencerelerin açılması ve kapanması

muammerturkmen
07-04-2009, 13:14   |  #31  
Yıllanmış Üye
359 mesaj

herkesin 64 bit i 1 kere kullanmasını öneririm o kadar yüksek performans varki 32 bit kullanmazsınız, arkadaşın dediği gibi emülasyon vardır 32 bit için, program files 32 ve 64 için program files vardır, birçok oyun sorunsuz çalışır, 64 bit destekleyen oyunların hızı ise 32 bitinkinden çok daha iyidir, ama biraz daha büyük raminiz olması lazım önerim 3 gb ram ile kullanın 64 ü o zaman performans ın sınırlarını zorlarsınız, ve 4 gb sınırınız olmaz 4 ram slotunuz da varsa8 gb a kadar ram takabilirsiniz, ve kullanacaksanız mümkünse amd ile kullanın, intelin çakma 64 ü p4 ht si ile kullanmayı da denemeyin, win 7 64 çok daha iyi olacak ve haberlere görede 7 son 32

muammerturkmen
07-04-2009, 13:19   |  #32  
Yıllanmış Üye
359 mesaj
Selçuk İslamoğlu
Windows 7 ile Vista'ya hoşgeldin diyeceksin o zaman ;) Aynı kernel çünkü ;)
çekirdek olarak aynı ama bu sefer yere daha sağlam basan bir işletim sistemi geliyor, vista da yaptıkları kötülüğü umarım 7 de yapmayacaklar son kullanıcıya..., ne kadr geçmişe bakınca yine bişeyler olacak gibi geliyor olasada umutluyuzNasıl yani?

Selçuk İslamoğlu
07-04-2009, 13:28   |  #33  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj
muammerturkmen
çekirdek olarak aynı ama bu sefer yere daha sağlam basan bir işletim sistemi geliyor, vista da yaptıkları kötülüğü umarım 7 de yapmayacaklar son kullanıcıya..., ne kadr geçmişe bakınca yine bişeyler olacak gibi geliyor olasada umutluyuzNasıl yani?
Tamamen göz yanılması olacak aslında Windows 7'de... Vista ilk çıktığında kernel değişikliğinden dolayı sürücüleri azdı. Şimdi Windows 7 de aynı sürücüleri kullanıyor olacak. Yine sadece XP için yazılmış programlar çalışmayacak. Ama sürücü sayısı ve zaman içinde yeni donanımların gelişmesiyle sürücü problemi olarak çıkmayacak. Diğer yandan yeni arabirim değişik olduğu için Vista'da toplanan antipati, Windows 7'de yok, halbuki neredeyse aynı yine. Ama insanlar artık Vista görüntülerine alıştığı için Windows 7'de bu kadar bir "tepki" kitlesi oluşmayacak... Windows 7, Vista'ya göre daha "for dummies" şeklinde geliyor.  

Tabii ki Vista'da yapılan pazarlama hataları tekrarlanmayacka bu kez. Örneğin gerekli gereksiz herşeyi başlangıçta yüklemek gibi. Şu anda Vista ve Windows 7 aynı kernel ve yapıda aslında. Sadece halkın gözünde "imaj"ları farklı, zaman herşeyin ilacıdır durumu. Vista SP2 Windows 7'den çok daha performanslı olsa bile örneğin, "o imaj", daha doğrusu bizim güzel deyişimizle "Adı çıkmış 9'a inmez 8'e" durumu devam edecek...

Kısacası Microsoft Vista'nın aynısını sadece arabirimini değiştirip Windows 7 olarak yeni bir sistem gibi lanse etseydi bile, Windows 7'nin başarısını yakalayacaktı. (Windows 2000'den XP'ye geçişte yaptığı gibi) Nitekim Mojove deneyi bunun en büyük kanıtlarından biri aslında... Tamamen sosyolojik ve psikolojik bir durum...

Şimdi geçmişe baktığımda, kimse Windows 2000'inin sürücü problemlerini hatırlamaz veya XP'nin SP2'den önce ne kadar hantal olduğunu o yıllardaki Windows 98 için üretilmiş sistemlerde...

Kısacası elimizdeki tek veri; Teknolojinin, insanların kafa yapısı ve alışkanlıklarından çok daha hızlı geliştiği...

muammerturkmen
07-04-2009, 14:36   |  #34  
Yıllanmış Üye
359 mesaj
Selçuk İslamoğlu
Tamamen göz yanılması olacak aslında Windows 7'de... Vista ilk çıktığında kernel değişikliğinden dolayı sürücüleri azdı. Şimdi Windows 7 de aynı sürücüleri kullanıyor olacak. Yine sadece XP için yazılmış programlar çalışmayacak. Ama sürücü sayısı ve zaman içinde yeni donanımların gelişmesiyle sürücü problemi olarak çıkmayacak. Diğer yandan yeni arabirim değişik olduğu için Vista'da toplanan antipati, Windows 7'de yok, halbuki neredeyse aynı yine. Ama insanlar artık Vista görüntülerine alıştığı için Windows 7'de bu kadar bir "tepki" kitlesi oluşmayacak... Windows 7, Vista'ya göre daha "for dummies" şeklinde geliyor.  

Tabii ki Vista'da yapılan pazarlama hataları tekrarlanmayacka bu kez. Örneğin gerekli gereksiz herşeyi başlangıçta yüklemek gibi. Şu anda Vista ve Windows 7 aynı kernel ve yapıda aslında. Sadece halkın gözünde "imaj"ları farklı, zaman herşeyin ilacıdır durumu. Vista SP2 Windows 7'den çok daha performanslı olsa bile örneğin, "o imaj", daha doğrusu bizim güzel deyişimizle "Adı çıkmış 9'a inmez 8'e" durumu devam edecek...

Kısacası Microsoft Vista'nın aynısını sadece arabirimini değiştirip Windows 7 olarak yeni bir sistem gibi lanse etseydi bile, Windows 7'nin başarısını yakalayacaktı. (Windows 2000'den XP'ye geçişte yaptığı gibi) Nitekim Mojove deneyi bunun en büyük kanıtlarından biri aslında... Tamamen sosyolojik ve psikolojik bir durum...

Şimdi geçmişe baktığımda, kimse Windows 2000'inin sürücü problemlerini hatırlamaz veya XP'nin SP2'den önce ne kadar hantal olduğunu o yıllardaki Windows 98 için üretilmiş sistemlerde...

Kısacası elimizdeki tek veri; Teknolojinin, insanların kafa yapısı ve alışkanlıklarından çok daha hızlı geliştiği...

vista çıktığında test süreci nerdeyse tamamlanmamıştı benim görüşüm ve yeterli donanım kimsede yoktu, windows 7 ise oturmuş bir çekirdeğin üstüne yapılan birkaç  görsel ve işitsel küçük değişiklik ve oturmuş bir güvenliğin üstüne kurulu daha iyisi olabilirdi o ayrı bir sistem, şu anda ise birçok kişi sisteminde upgrade e gitti ve windows 7 için düşünülen alt yapı hazır, vista çok kastı windows 7 fazla kasmayacak, windows 7 uçacak 5-10 sene sonra vista bitecek kullanan kalmayacak, klasik pazarlama mantığı birinin ezilmesi lazımdı zamanında nasıl 2000 de aynısı olduysa buda aynı olacak, vista zaten son güncellemelerle pack siz halinden hızlı densede pek fark yok ama windows 7 de belirli bir hızlanma söz konusu belki bu hızlanma sp2 ile gelebilir vistada, ama sonuç olarak bu iş tekel gittikçe daha böyle uzun yıllar gider, ben kötü imajı biraz olsun değişecek, vistada olduğu gibi o olacak bu olacak şu yok a kestirme cevaplar yok, yoksa yok varsa var kim neyle karşılacağının farkında ve ellerine ne geçeceğini bilerek kullanacak, yaygın bir kanı oturtuldu windows 7 hızlıdır güvenlidir ve vista gibi kasmaz görüntüsüde daha iyidir vb., içimde güzel hisler var bu sefer adam gibi iş yapacakmış gibi geliyor, xp de birçok şey bulduk 7 de eksik kalmayacak gibi, seçme mantığın bence iyi ama geliştirilmesi lazım tekelden kurtulmalı

man on the moon
07-04-2009, 16:30   |  #35  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

Daha gider bu...
Milletin kullandığı teknoloji ilerledikçe tartışma da yeni "ufuk"lara açılıyor.
Şöyle bir şeyi kesinlikle demiyorum:"2004 yılında AMD 64 bit e geçmişti ve fedora(linux) ilk 64 bit işletim sistemini çıkartmıştı." bu versuslar yeni kişiler katıldıkça yeniden yeniden ve yeniden..

edit:intel ve microsoft bunları 5 yıl önce halletmiş olsalardı sanırım bugün çok daha ileride olurduk.

Son Düzenleme: man on the moon ~ 07 Nisan 2009 16:33
PcMaKeR
09-04-2009, 11:31   |  #36  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
e-eyup
Daha gider bu...
Milletin kullandığı teknoloji ilerledikçe tartışma da yeni "ufuk"lara açılıyor.
Şöyle bir şeyi kesinlikle demiyorum:"2004 yılında AMD 64 bit e geçmişti ve fedora(linux) ilk 64 bit işletim sistemini çıkartmıştı." bu versuslar yeni kişiler katıldıkça yeniden yeniden ve yeniden..

edit:intel ve microsoft bunları 5 yıl önce halletmiş olsalardı sanırım bugün çok daha ileride olurduk.

valla mı

oku bakalım

xp pro 64 bit 2004 eylül ayında çıktı.

amd64 klasörü ne arıyor kurulum cd sinin içinde.

hiç inceledin mi.

hayret ya sadece linux çıkarmış diyorlarms intel anlaşması diyorlar.

vistada bile hala amd64 diye geçer intel 64 diye değil.

google dan bari araştırın hiç olmadı :S

Recep Baltaş
09-04-2009, 14:17   |  #37  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Tanju Burak
Arkadaşlar vista servis pack 1 yayınlandıktan sonra bu sorun çözüldü diye biliyorum yani 64 bit felan öle bişeye gerek yok. Vista 32 bit yüklesenizde 4 gb'ı görecektir...
İyice bir araştırma yapın ondan sonra kaynak göstererek fikrinizi beyan edin. 4 GB görebilir Vista 32 Bit fakat kullanamaz. Ha ben hava atıcam derseniz sizin bileceğiniz iş.

64 Bit şart.

Recep Baltaş
09-04-2009, 14:17   |  #38  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
loganwolverine
32-biy xp ram sınırı 3gb'dır. Şunları yapabilirsin.
1- 64-bit bi xp kullan (x64 editidon, türkçesi mevcut değil)
2-server 2003 kullan xple aynı herşeyi (artısı server işte)
3-vista kullanma (3 gb xp kullan daha çok performans alırsın)
4-yada 3 5 ay bekle windows 7 (vieaana) kullan.
3- Vista neden kullanmayalım canım, gayet hızlı çalışıyor.

Mustafa Can
09-04-2009, 15:42   |  #39  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj
muammerturkmen
intelin çakma 64 ü p4 ht si ile kullanmayı da
tamam denemem kardeş

k3bir
30-04-2009, 21:44   |  #40  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşlar affınıza sığınarak bir sorum olacak. bende aynı ram problemi yaşıyorum elimde 6g ram var ama 2,93 görüyor. eğer işlemcim 64 bit ise 64 bit işletim sistemi yükleyeceğim şimdi sorum benim işlemci intel core2duo E4500 2,21GHz. 64 bit mi.

crixallis31
21-10-2010, 23:26   |  #41  
Yıllanmış Üye
596 mesaj
Alıntı: luqqa  
hani uzun yıllardır tartısılan bir konu 4gb ram aldım ama tanımıyor. ve şimdiye kadar kimsenin bu konuda bir sonuca vardığını da görmüş değilim açıkcası. Forumda bir arkadasın bu konu ile çok güzel bir açıklaması vardı. unuttum su an tam olarak ancak geniş bir şekilde neden 4 gb ı desteklemediği ve dsteklenmesi için neler yapılması gerektiğini yazmıştı. ve yine yanlış anlamayın ama 4.gb ram i tanısa ne farkedecek? Makine çok mu hızlanacAk aniden veya uçak gibi kalkısa mı geçecek. Suan 4gb ram takılı makinemde 3 gb olarak görüyor ancak bunun sadece 800mb ını kullanıyor geriye kalan 2200 boşta vista kullansanız anlarım bellekleme sebebiyle rami katleder ama xp bu serbest ram kullanımı simdi 2.gb ram in ustune çıktınız mıda xp de ısrarla 4 gb görünsün istiyorsunuz. Hani kusura bakmayın ama ben ev kullancısıyım 3gb rami geçtim diyen babayiğit de yoktur. yuksek  performans ihtiyacı olan bir insan sanrım bunu nasıl sağlayabileceği ve neler yapması gerektiğini bilerek sistemi hazırlarken direk işletim sistmini o şekilde satın alacak veya crack sistemi ilk etapta o sekilde kuracaktır. Amacım bunu yansıtmak birilerine kızmak değil ama yıllardır sure gelen bir tartısma boyutudur kendileri hani forumda ufacık bir arasırma ile hakkında destanlar bulunabilecekken her seferinde bu konunun bu kadar uazmasına anlam verebilmiş değilim.
xp'de 3gb'yi geçmek mümkündür kullanıma bakar:) İşlemcin izin veriyorsa aynı anda birçok rami yoratça tüketen program kullanmaya dar boğazı ram'de yaşıyorsun bu serfer.Performans kaybın olması sıkıntı olmuyorsa hdd'nin swap özelliğini kullanırsın yoksa rami mümkün olduğunca artırıp swap özelliği hata vermeden çalışacağı en düşük değere çekersin(swap değeri 0 yapınca bazı programlar ram hatası veriyor niyeyse ram'de kamyonla boş yer olmasına rağmen.O yüzden çaresiz hatasız çalışacağı en düşük değeri denemelerle bulmak zorunda kalıyor insan.)