Bilgisayarımın kasadaki tüm bileşenlerini (Monitör, klavye vs. hariç). Tam dedim işte sonunda iyi performanslı bir bilgisayara kavuşçam! Maalasef sorunlarla boğuşuyorum:
1-Bilgisayarım bazen açıldığında hiçbir değişiklik yapmamama rağmen kendiliğinden renk kalitesi En Düşük (4 bit), ekran çözünürlüğü ise 640X480 oluyor ve bunu ayarlardan düzeltemiyorumda. 1 2 gün sonra tekrar kafasına esince kendiliğinden düzeliyor.
2-Durup dururken Windows kapanıyor. Açıldığında ise sisteminiz ciddi bir hatadan kurtarıldı diye bir hata penceresi geliyor.
3-Bazen de Power düğmesine bastığımda Windows logosu gözükmeden PC birkaç defa resetliyor kendini. Sonra Win gelişmiş seçeneker menüsü çıkıyor. Orda En son çalışan ayarlarınıza tıklayınca Windows açılıyor fakat gene şu Sisteminiz ciddi bir hatadan kurtarıldı yazısı çıkıyor.
4-Bazı büyük program dosyalarının sıkıştırılmış dosyaları ayrı bir pencerede extract edilirken (mesela Photosop 7.0) ilerleme duruyor. Hemen ardından "The contents of this file cannot be unpacked. The executable you are attempting to run has been corrupted. Please obtain another copy of this file" diyor. Halbuki bu yükleme dosyasını başka PClerde denedğimde çalışıyor. Pcmde winrarın son sürümü yüklü
Tüm bu sorunlar format edip bilgisarı yeniden kurmama rağmen gene de oluyor. Sorunların kaynağı donanımsal sanırım. Donanım deyince de elim kolum bağlı kalıyorum
Sistemim:Intel Celeron 2666 MHz işlemci, Asus P4S-X Sis 645 çipsetli anakart, (Bios ayarı gerekliyse), biosum Award Modular, 256 MB DDR ram, Geforce FX 5200 ekran kartı.
Gevezelik ettysem özür dilerim. Artık ne diyeyim. Lütfen yardım ediinnn!