ekran kartım paylaşımlı değil ram neden az gösteriyor nasıl tam yaparım (ati 5650 1gb)
4.00 GB (kullanılabilir miktar 3.86 GB ) ???
Anakart biosunda olması lazım onboardı iptal etme. Optimus ekran kartlarında oluyor böyle.
Dostum ben tam bilmiyorum ama anakart bilgileri cıkıyor ya bilgisayar acılırken. f1e basın dele basın falan der. Hangisiyse setupa gir azcık karıştır ayarlara dokunmadan olması lazım.
Bana arkadaş söylemişti ama dediğim gibi bilmiyorum hic denemedim.
%3 lük Kullanım alanını hesaba sokmamışsınız.
Şunu unutmayın 64 bit lik işletim sistemi olsabile rasgele bellek bir dosy sistemiyle şekillenmekte.
Bundaki neden disk belleği etkin bırakmadığınızdan yada birincil alan olarak ayarlamadığınızdan olur.
4.000.000.000.000 alanın %3 120.000.000.000 dür. Yaklaşık olarak kayıp alanınız dosya sistemi için ayarlanılmıştır.
12mb içinmi bukadar konu.
%3 lük Kullanım alanını hesaba sokmamışsınız.peki ben bunu nasıl düzeltebilirim ?
Şunu unutmayın 64 bit lik işletim sistemi olsabile rasgele bellek bir dosy sistemiyle şekillenmekte.
Bundaki neden disk belleği etkin bırakmadığınızdan yada birincil alan olarak ayarlamadığınızdan olur.4.000.000.000.000 alanın %3 120.000.000.000 dür. Yaklaşık olarak kayıp alanınız dosya sistemi için ayarlanılmıştır.
aga benimde 32 bit 4 gb ram var 2,96 gösterio o 1 gb ziyan mı oluyo? win7
arkadaslar windows xp 32 bitte 4 gb ram 3,5 gb ram olarak gösterir onun sebebide anakart ile ekran karti iletişimidir yani 4 gb ramin 500 mb si ekran kartı destek için ayırılmıştır yok illaha 4 gb görünsün diyorsaniz bilgisayar acılır acılmaz anakart semboluzim cikar altta f1 del gibi tuşlari vardir deleete tusuna basip bios ayarindan yapacaksiniz size tavsiyem hiç bişeye dokunmayin 4 gb ramin 500 mbsi ekran kartı destegi içindir ve böylece bilgisayar dahada performans sağlar ( ekran kartı için performans ) gösterir gerek yok ama 4 gb ramdan 2,5 gb ram gösteriyorsa o ram bozuktur tam sağlam degildir.
12mb?140mb o cok buyuk kayip.4096mb niye yazmiyorda 4gb yaziyor 2.ci mongol.ozaman senin mongol hatrin icin duzelteyim 0,12gb. 122,88mb 12 yazdigimda yanlis yazmissin diyebilirdin ama mongollar hep boyledir.140mb arkadaşım ne
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (144704) ~ 09 Ocak 2012 15:23
hosuna gitmediyse girme kardeş zorladıkmı seni töbe töbe illa herkes mesaj atcak diye bişeybir soru sorduysan herkezin sana cevap vermesini bekleme senin gibi mongollara o yuzden yardim etmiyorum cunku sorun sizde bilgisayarda degil.mongol olmasan urun anahtarini bilgisayarin adini tam yolunu gizlerdin.Bilgisayarina biri girerse uzulme 123mb ram seni kurtarir.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (144704) ~ 09 Ocak 2012 15:29
bende 8 gb var 1.60gb sını win7 alıyo ama takmıyorum yani 140 mb bence onemli değil benim 8 yerine 2gb ramim olsa 250 mbya kadar gine takmam siz 4gbda 140mbı takıyosunuz kafaya
adamlar 32bitte bile 4gb kullaniyor sistem belli 32bit.32bitte herseyin hizi artiyor yazilimla 64bitten hizli hale geliyor windows 8 uefi bios buyuzden cikiyor.32bitle oynanmasin diye crack yapilmasin diye.
http://forum.donanimhaber.com/m_35605190/tm.htm
en basta koydugun 2 ci resmi kaldir urun anahtarin calinmasin.
@Detroid_35 babanın evi değil burası saygını koru.
4.00dan 3.86 cıkarsa ne kalır 0.12mi kalır matematiğin kaç. 0.14 kalır. o da 140 mb
performans ayarlarında ssitem kontrollü Disk ram alanını düzenlemey koyun bu size 50 mb lik ram disk sisteminden kurtaracaktır. Ancak istemesenizde ramde %2-3 arasında bir kayıp mutlak olur.
4 gb lik arkadaştaki sorunda aynı sorun ondaki sorun disk bellekayrıştırılmış bir alan için de kullanılmış olabilir.
4.000 gb lik alannın 32 bitteki çalışma miktarı 3.200 gb dir.
bundan 100-150 mb feragat ettiğinizde geriye kalan sizin asıl alanınızdır.
Benim Pc de 2 gb direk 2 gb görünmekte çünkü ben ramlar üzerinde OVC yaptığımdan burdaki disk alanını kayıtlı kapanış olarak hdd üzerine yerleştirdim.
İsterseniz sizde yapabilirsiniz ama açılış hızınız % 30 oranında yavaşlayacaktır Benim için açılış hızı önemli olmadığından asıl hızın genel performans olduğunu bildiğimden bana yetiyor.