Merhabalar,
Şu anda elimde özellikleri hiçte kötü sayılmayacak bir laptop var fakat ciddi anlamda kasma sorunları yaşıyorum oyun falan hiç oynatmıyor zaten. Öncelikle şunu belirteyim webmaster olduğum için günümün çok fazla bir kısmı bilgisayarda geçiyor bu sebeple ciddi anlamda hiç kasma sorunu yaşamayacağım oyun oynamak istediğimde de en yüksek grafiklerde yine hiç kasma olmadan oynayacağım bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bütçem başlıkta da belirttiğim gibi 4000 TL özel durumlarda 4500'e kadar çıkabilirim.
Az çok ilgili olduğum için işlemci, ram vb. hakkında bilgim var fakat yinede buradakilerin benden daha iyisini bildiklerine eminim. Sorularımı aşağıda yazdım.
1.) Sizce bilgisayar mı toplayayım yoksa hazır mı alayım? Kimi hazır olduğunda markalar parçaları toptan aldığından daha ucuza gelir diyor kimi toplama daha ucuz diyor kararsız kaldım.
2.) Vatan bilgisayar vb. yerler ciddi anlamda kazık en basitinden Logitech G30 almak istedim vatan'da 700 TL olan bu kulaklığı amazondan 260 TL'ye alabildim. Bu sebepten parçaları ucuz temin edebileceğim başka yerler var mıdır?
3.) Ekran kartı, ana kart vb. hiç ilgim olmayan şeyler, nasıl bir ana kart ve ekran kartı almalıyım öneride bulunur musunuz?
4.) Aşağı yukarı istediğim özellikleri yazdım buna benzer bir özellik listesi çıkarabilirseniz sevinirim.
i7 serisi işlemci (4770 - 4790 arası olabilir diye düşünüyorum)
16 GB Ram (4x4)
240 GB SSD + 1 TB HDD
Ekran kartı hakkında bir fikrim yok ama en iyi oyunları bile yüksek performansta oynatabilecek iyi bir ekran kartı arıyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.