4G resmi olarak hayatımıza girdi...

CHIP Online
15-12-2009, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

3G'den 10 kat hızlı; WiMax'i ezip geçiyor: İşte dünyanın ilk 4G hizmetinden müthiş notlar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/4g-r ... za-girdi_17046.html

Resimlerle: iPhone 3GS'in en ciddi 5 kusuru...

TeliaSonera adlı Telekom firması Stockholm ve Oslo kentlerinde LTE (Long Term Evolution) hizmeti vermeye başladı.

Hizmete sunulan LTE teknolojisi 2.6GHzde saniyede 20-80 mbit hız sunuyor. Bu da 3G'nin neredeyse on katı bir hız demek. WiMAX'in saniyede 6mbit'i bile tam olarak karşılayamadığı düşünülürse kafamızda LTE'nin gelecekteki konumu hakkında fikirler oluşabilir.  

Satılan USB modemler sadece kent içerisinde çalışıyor ve kent dışına çıkarıldığında 3G hizmeti bile sunmuyor. Buna rağmen TeliaSonera modemlere gösterilen talebin oldukça fazla olduğunu açıkladı. Bununla birlikte firma, hem 3G hem 4G bağlantı sağlayan yeni bir modem üretme planları yapıyor.

Tüm konu: 4G resmi olarak hayatımıza girdi...

İzleyin: 3G ile kandırmaca

Resimlerle: iPhone 3GS'in en ciddi 5 kusuru...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: 4G için çok mu erken?

UCYILDIZ
15-12-2009, 18:50   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Selam arkadaşlar,

4G için erkenmi bağlığını görünce hemen görüş belirtmek istedim.
Aslında 4G için çok geç kalındı, Moskova' da YOTA isimli bir firma tarafından son bir yıldır 4G hizmeti veriliyor. USB Port girişli küçük bir modemi var ve her modemin tıpkı laptoplarda olduğu gibi bir mac numarası var. Modem kurlumu için gerekli yazılımda modemin içinde yüklü olarak geliyor böylece kurulum sorununu tamamen ortadan kaldırıyor. USB modeminiz cebinizde olduğu sürece ister hareket halinde ister masa başında dilediğiniz heryerde kendi adına kayıtlı olan bağlantınız ile internete sınırsız ve özgürce bağlanabiliyorsunuz. Modemin kırılması da imkansız, çünki kullandıkları frekans yanlızca Yota modem tarafında görülebiliyor ve sistem modemin kullanıcısını hatırlıyor. Sınırsız bağlantı için aylık yaklaşık 34 dolar ödüyorsunuz. Özgürlüğünüzün tadını yaşayın, umarım Türkiye' mizdeki sömürü düzeni son bulur ve herşey normal fiyatı ile vatandaşımızın hizmetine sunulur... Moskova' daki 4G' nin aylık bağlantı ücretini düşündüğümüzde aslında Türkiye' de internet bağlantısı aboneliği için halkımızın ne kadar çok dolandırılığını daha rahat görebiliyoruz... Özellikle ucuz teknolijeleri bizlere önceden pazarlayarak sürekli sömürüyorlar... peşinden de sözüm ona yeni ama avrupada birçok ülkenin kullanmayı çoktaaan bıraktığı teknoliyi karşımıza çıkartıp Dünya ile aynı anda ilk kez bizde lanse edilior...

NOT: Türkiye daha 3G ye geçmeden yaklaşık 6 ay önce Moskova' da 4G kullanılmaya başlandı, kullanıyorum ve çok ama çok memnunum... Fiyat ve Performans kesinlikle mükemmel... İnanın bu teknolojiyi Türkiye' ye getirecek kadar maddi durumum olsaydı Moskova ile aynı anda ve aynı fiyat
 avantajları ile halkımızın hizmetine sunmayı çok ama çok isterdim...

CHIP okurlarına Sevgilerimle,
UCYILDIZ

Fattur
15-12-2009, 21:43   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Geç kaldık sanki?

angelsevov
15-12-2009, 22:33   |  #4  
Taze Üye
3 mesaj
Alıntı: UCYILDIZ  
Selam arkadaşlar,

4G için erkenmi bağlığını görünce hemen görüş belirtmek istedim.

Aslında 4G için çok geç kalındı, Moskova' da YOTA isimli bir firma tarafından son bir yıldır 4G hizmeti veriliyor. USB Port girişli küçük bir modemi var ve her modemin tıpkı laptoplarda olduğu gibi bir mac numarası var. Modem kurlumu için gerekli yazılımda modemin içinde yüklü olarak geliyor böylece kurulum sorununu tamamen ortadan kaldırıyor. USB modeminiz cebinizde olduğu sürece ister hareket halinde ister masa başında dilediğiniz heryerde kendi adına kayıtlı olan bağlantınız ile internete sınırsız ve özgürce bağlanabiliyorsunuz. Modemin kırılması da imkansız, çünki kullandıkları frekans yanlızca Yota modem tarafında görülebiliyor ve sistem modemin kullanıcısını hatırlıyor. Sınırsız bağlantı için aylık yaklaşık 34 dolar ödüyorsunuz. Özgürlüğünüzün tadını yaşayın, umarım Türkiye' mizdeki sömürü düzeni son bulur ve herşey normal fiyatı ile vatandaşımızın hizmetine sunulur... Moskova' daki 4G' nin aylık bağlantı ücretini düşündüğümüzde aslında Türkiye' de internet bağlantısı aboneliği için halkımızın ne kadar çok dolandırılığını daha rahat görebiliyoruz... Özellikle ucuz teknolijeleri bizlere önceden pazarlayarak sürekli sömürüyorlar... peşinden de sözüm ona yeni ama avrupada birçok ülkenin kullanmayı çoktaaan bıraktığı teknoliyi karşımıza çıkartıp Dünya ile aynı anda ilk kez bizde lanse edilior...

NOT: Türkiye daha 3G ye geçmeden yaklaşık 6 ay önce Moskova' da 4G kullanılmaya başlandı, kullanıyorum ve çok ama çok memnunum... Fiyat ve Performans kesinlikle mükemmel... İnanın bu teknolojiyi Türkiye' ye getirecek kadar maddi durumum olsaydı Moskova ile aynı anda ve aynı fiyat avantajları ile halkımızın hizmetine sunmayı çok ama çok isterdim... CHIP okurlarına Sevgilerimle,

cok özur dilerim ama sizin bir hataniz var o sistem LTE degil o WiMAX 802.16 e standarti (wireless internet gibi dusunun yani WLAN). yani su an telia soneranin sundugu 4G - LTE ile alakasi yok. superonline bile WiMAX 802.16 e ile test hizmeti sunmustu zamaninda, hatirlayan vardir. ben stockholmde oturuyorum bu sabahta telia nin 4G yi satigi tek magzanin onunden gectim ama iceri girmedim, yarin giricem. ben aslinda telenordan bekliyordum bu atagi cunku onlarda su an ayni isi ticari olarak vercekelrini 2009 sonu 2010 basinda basliycaklarini söylemislerdi.  ben telenoru beklyiorum telenor 150 mbit vericegini söyledi hizmetin baslamasiyle, zaten telenor abonesiyim bakalim ne olcak. telia cok kazik her durumda telenor birseyler dusunur gibime geliyor.

UCYILDIZ
19-12-2009, 18:50   |  #5  
Taze Üye
4 mesaj

Rica ederim, tabikide WiMax 802.16 e standardını uyguluyorlar, ve bu sistemin 3G den 10 kat daha hızlı olduğu aşikar,,, telia yı yakın takibe alıcam, daha hızlısını kullanmak tabikide akıllıca... Türkiye' de 3G teknolojiside WiMax 802.16 e standardı ile hayata geçirilmedimi zaten, neyse, benim esas anlatmak istediğim 3G nin çok hızlı ve ekonomik olmadığını insanlarımıza anlatabilmekti,,,