5 BİLGİSAYAR BİDE ADSL MODEM

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
singleman
07-02-2006, 00:29   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2005

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba!İsteğim ofiste beş bilgisayar var bunlar arasında ağ bağlantısı kurmak istiyorum ve birde ADSL modem takmak ve bu bilgisayarlara paylaşım vermek istiyorum.Sorunum ise bu işlemleri tam olarak nasıl yapacağımı bilmemek.Öncelikle 8 portlu bir switch alayım diyorum ne dersiniz?Rica ediyorum bilen arkadaşlar cevap vermeden geçmesin

darkstar
07-02-2006, 01:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,029 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

tamam iste yapman gereken bu. eger istersen bi makinayi ana makina yapip internet cikisini bundan yapicaksan ana makinaya iki ethernet takarsan yada modem usbyse modemi usbden baglayip ethernetten paylastirabilirsin ama bunun bi dez avantaji var ana makina kapaliyken diger pcler cikis yapamaz. bide direkt olarak swichten paylasitrabilirsin yani modemden swiche swichten bilgisayarlara bunun icin ne ana makinaya nede ethernete ihtiyac var ustelik ana makinanin acik kalma derdide yok.

o zaman niye otekini yazdin diye aklina bi soru isareti gelmistir eminim onun nedeni belki bazi protoklleri sinirlamak istersin yada isa server kurarsin diye soyledim. bazi modemlerde de protokol kisitlamalari oldugunu hatirlatmak isterim..

singleman
07-02-2006, 09:54   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2005

Çok güzel bir noktayı yazmışsın be arkadaşım.Bende modemi switch e taksam olurmu acaba diyordum.Peki switch e bağlarsam modem kurulumu değişiyormu ve de her bilgisayarda kurulum yapmam gerekecekmi?

Ecevit BIKTIM
25-02-2006, 13:43   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
155 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

ADSl modemi en başta olacak. Girişine Switch'i tak. ADSl ve Switch arasında kablo bağlantı olacak. 1. portu kullan. Sonra ise 5 PC 'yi Switch'e bağla. Hepsi bu kadar.
Tabi bu ethernet portlu ADSl modem için geçerli.
USB ADSL için çok daha uzun bir kurulum yolu var. Bir PC ye ADSl modemi kuracaksın. Ardından da Switch'i bu PC'ye bağlayacaksın. Internet paylaşımı açık olacak. Diğer PC'ler switche bağlanacak ve GAteway olarak da birinci PC'nin İP nosu yazılacak