50-60 Kişi ve 2 ModemLi Wireless

mertgulugen
27-02-2010, 11:31   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

Merhaba Arkadaşlar,

Ben bir özel öğrenci yurdun da kalıyorum ve yurtta wireless internett sistemi var. yurtta 50-60 Bilgisayar vardır ve bende masaüstü bilgisayarımı getirdim. 54 mbps lik ASUS USB Wireless modem ile internete bağlanmaya çalışıyorum. yurttaki internet sistemi ABLOK ve BLOK olarak dağıtılmış. Yani 2 modem ve 2 Swich var. Önceden böyle değildi tek modem vardı ama B Blok'a yeni bir modem takıldı. Çatıya Kurmuşlar Ordan Swich'le dağıtıyorlar. Bizim Katın Modemi en alt katta ve swich'de çatıda. Böyle bir sistem.. Kablolar tuvalet boşluğundan felan dağılıyor. Benim Sorunum İse şu; İnternete  bağlı kalamıyorum. Sürekli internet kesiliyor.Birine bağlanıyorum internet erişimi yok birine bağlanıyor bağlanıyo 10 sn sonra kesiliyo böyle böyle sürekli.. O kadar Bilgisayarcı çağırttık, Bilgisayarcı yurdun kendi bilgisayarcısı yalakanında teki..Yurdun sahibi pek ilgilenmek istemiyor boş geçiyor. Bizde şöyle düşündük. Bizim katta bir tane daha verici var fakat patlamış.. o vericinin kablosunu çıkarıp swich ile kattaki 3 PC kablolu bağlantıya geçmeyi düşünüyoruz.. Sorunumuzu Çözer mi? Yada Sorunumuzu Çözmek için başka neler yapabiliriz? Yardımcı olursanız çok seviniriz arkadaşlar...

İnanın bu yazıyı bile metin belgesi olarak hazırladım, internette gezinemiyoruz bile..
Win7 Kullanıyorum İşe yararsa..

asesbaşı
27-02-2010, 18:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
201 mesaj

Şimdi öncelikle kolay gelsin valla binanın pc teknik servisi size kıl gidiyor olabilir pc'lerinizi lan istemcilerinde görüp blokluyor olabilir yada mac adresi filitreleme yaparak sizi atıyor olabilir siz bir kablo ile bağlanmaya çalışın win7de galiba wireless'la bağlanma problemi vardı diyorlardı onunda güncelleme ile kapatıldı diye duymuştum öncelikle wireless şifreli mi şifreliyse şifreyi doğruca girdiğinize emin olun arkadaşlar sonrada switchlerden kablo çekip işi halledebilirsiniz ama netiniz kaç mbps ona göre bağlanmanız dowland ve upload'larınız değişir yavaş bağlanabilir her zaman en iyisi kabloyla bağlanmaktır güvenlik duvarlarınız her zaman etkin ve özel durumlara izin vermiyor olsun teknik servis pc'nize sızmasın :D

Başka birşey aklıma şuanda gelmedi switch'e kablo taktığınızda bağlanmıyorsa switch'de bozulmuş olabilir otomatik ıp veriyormu birde onu sorun teknik servise...