Arkadaşlar sistemim imzamda var ben bu sisteme
http://www.hepsiburada.com/amd-p ... &productid=bd989212
http://www.hepsiburada.com/ocz-v ... 7&productid=bd73259
bu iki parçayı alsam oyun için performans farkı ne kadar olur.
500TL arayamı gidiyor yoksa.
Önceki sisteminizde sistemi yavaşlatan sadece işlemciymiş. Linklerde verdiklerinizi alırsanız özellikle işlemciye bağlı olarak oldukça fazla performans artışı elde edersiniz. Yalnız bu farkı ancak sistemi zorlayacak yazılımlarda hissedersiniz, hani eskileride çokta kötü değilmiş. Düşünsenize iki tane 2.9 cc motor yerine şimdi 4 tane 3 cc motorunuz, 80 le giden araba yerine 110 la giden arabız olacak. İşte güç ve hız farkları.
Bence bütçen kısıtlıysa 500 lirayı işlemci ram yerine ekran kartına bağla daha fazla performans alırsın
Önceki sisteminizde sistemi yavaşlatan sadece işlemciymiş. Linklerde verdiklerinizi alırsanız özellikle işlemciye bağlı olarak oldukça fazla performans artışı elde edersiniz. Yalnız bu farkı ancak sistemi zorlayacak yazılımlarda hissedersiniz, hani eskileride çokta kötü değilmiş. Düşünsenize iki tane 2.9 cc motor yerine şimdi 4 tane 3 cc motorunuz, 80 le giden araba yerine 110 la giden arabız olacak. İşte güç ve hız farkları.Kardeş GTA4 de benchmark testi yaptım cpu usagemidir nedir %100 çıktı başka bir forum katibide diyorki hiç bir performans artışı olmaz oyunlarda diyor.
Aslen ben bu parçaları eski parçalarımı iyi fiyata satıp en düşük parçayıda işlemci gördüğüm için alayım diyodum ama işte oyunlarda hiç bi işe yaramaz diyince kafam karıştı doğrusu.Şimdiki makineyi zorlayacak pek bi program kullanmıyorum bi karspersky da taramada zorlanıyoo başkada herkesin kullandığı programlar işte mediaplayer jdownloader internet explorer falan filan.
Yani sizce almalımıyım.
Ayrıca birde ben işlemciye overclock yaptım işlemcide bazen takılmalar oluyor, ramlar 2*1gb+1*2gb uyumsuz çalışıyomuş bide 800mhz 1066mhz farkı olacak yani ne biliyim bana mantıklı gibi geliyor han ilerdede bie ekran kartı alırım diyorum gtx 285 falan bide 4 gb ram (2 sene sonra) sistem tamam olur.
1.)Mevcut ekran kartınızın sorun yaşayacaı pek oyun yok.
2.) İki seneye kadar kimbilir neler çıkar.
3.) İki seneye kadar harddiskiniz yavaştan dağırmaya, anakrt kapasitörleriniz kurumaya başlar.
Yani herpisini sıfırdan dizmedikten sonra pek anlamı yok. Diğer taraftan en iyi sistemi toplayacak olsanız muhtemelen en iyiliği en fazla birkaç ay için olur. Hatta birkaç yıl sonra gözünüze arihi eser gibi gözükür. Ben 2006 da aldığım hp sistemi kullanıyorm. ekleme olarak 2 gb 533 mhz(elixir) ram ve (sapphireydi bozuldu asus göndermişeler)3650 ekran kartı almıştım. Ram 512 mb (256+ 256) 533 mhz di (anakart en fazla 533 mhz destekliyor). İşlemci pentium dual core 2.8 *2.8. Şimdiye kadar sadece gta4 de sorun yaşadım onun haricinde oyunları orta seviyede proplemsiz oynatıyor ve sistemim bana göre sorunsuz. bana yetiyor ve daha birkaç yıl ne donanım eklemeye nede değiştirmeye niyetim yok. Donanım değiştirmektense satar yeni sistem toplarım. birçok bilgisayar gördüm benimkinden çok daha iyi donanıma sahip olmasına karşın benim sistemimin yarı performansını yakalayamayan. Dandik anakartlar, PSU lar, abuk sabuk fanlar dannımıda bitiriyor.
Tavsiyem paranız varsa altın alıp bir köşeye koyun. Birkaç ay sonra aynı paraya hem söylediğiniz donanımları hemde anakart alırsınız. Olağan üstü bir şey olmadığı sürece bunların yenisi çıkacak ve bunlar birkaç içerisinde yarı fiyatına belkide dahada aşağı düşecektir.
Buradaki sıkıntım şu paranın 160 tl si zaten sattığım ürünlerden gelecek 150 tl si ise daha önce vatan bilgisayardan almış olduğum hediye çeki yani para değil para olan kısmı 190 tl si ki buda yine nakit değil ben bunu babamın kartından 5 taksit çekip yavaş yavaş ödeyeceğim.
Eskiden pek takmıyordum ama bana mantıklısı durma zamanım geldi gibi parçaları alıp durmalıyım artık yani parça alımını bırakmalıyım sonrada 2-3 sene sonra full sistem değiştiririm.Birde bende şu piskoloji oluştu "ekran kartını işlemci yüzünden kullanamıyorsun".Birde bu yarı fiyatına düşme meselesi nasıl oluyor anlamadım bilgisayar mevsimi dolayısı ilemi oluyor.
Siz nasılsa işlemci ve ram'i sattığınız için mecburen işlemci ve ram alacaksınız, değil mi?
Alacağımda vazgeçmede olabilir.
Alacağımda vazgeçmede olabilir.Şimdi sorunları tek tek ele alalım.1. Siz hangi işlemciyi alırsanız alın, Crysis'i 1680x1050 çözünürlükte bu ekran kartıyla oynayamazsınız. GTX 295 SLI filan olmalı ki sizin istediğiniz olsun. Zaten daha önce açtığınız başlıkta bu cevabı vermişler size.
2. Siz daha önceki benim cevap verdiğim konuda işlemci değiştirdiğinizde % 20 performans artışı beklediğinizi söylemiştiniz. Ben de; bunun oyunlar için(!) ekran kartına bağlı olduğunu ve % 20 oyun performansı artışı için GTX 260 almanız gerektiğini söylemiştim. Oyunlarda işlemcinin ikinci planda olduğunu söylemiştim. Fakat sizin monitörün büyük olduğunu fark ettim sonradan, dedim ki; işlemci değişimi normalden biraz daha fazla fark eder çünkü zayıf işlemci yüksek çözünürlükte daha erken darboğaza başlar. Daha düşük çözünürlüklerde bu fark azalır.
Buraya kadar anlaştık mı? :)Son Düzenleme: Süleyman. ~ 09 Temmuz 2009 02:45
Anlaştık çok teşekkür ederim kusura bakmayın yordum sizide.
Ancak kendi saçma düşüncelerimi değiştirecem bir daha crysiste değil normal 2009 oyunlarında Mirror edgede Godfather 2 defalan deneyecem sistemimi.
Rica ederim. Önemli değil. Şimdi işlemci ve ram hakkında ne düşünüyorsunuz?
1.)Mevcut ekran kartınızın sorun yaşayacaı pek oyun yok.
2.) İki seneye kadar kimbilir neler çıkar.
3.) İki seneye kadar harddiskiniz yavaştan dağırmaya, anakrt kapasitörleriniz kurumaya başlar.
Yani herpisini sıfırdan dizmedikten sonra pek anlamı yok. Diğer taraftan en iyi sistemi toplayacak olsanız muhtemelen en iyiliği en fazla birkaç ay için olur. Hatta birkaç yıl sonra gözünüze arihi eser gibi gözükür. Ben 2006 da aldığım hp sistemi kullanıyorm. ekleme olarak 2 gb 533 mhz(elixir) ram ve (sapphireydi bozuldu asus göndermişeler)3650 ekran kartı almıştım. Ram 512 mb (256+ 256) 533 mhz di (anakart en fazla 533 mhz destekliyor). İşlemci pentium dual core 2.8 *2.8. Şimdiye kadar sadece gta4 de sorun yaşadım onun haricinde oyunları orta seviyede proplemsiz oynatıyor ve sistemim bana göre sorunsuz. bana yetiyor ve daha birkaç yıl ne donanım eklemeye nede değiştirmeye niyetim yok. Donanım değiştirmektense satar yeni sistem toplarım. birçok bilgisayar gördüm benimkinden çok daha iyi donanıma sahip olmasına karşın benim sistemimin yarı performansını yakalayamayan. Dandik anakartlar, PSU lar, abuk sabuk fanlar dannımıda bitiriyor.
Tavsiyem paranız varsa altın alıp bir köşeye koyun. Birkaç ay sonra aynı paraya hem söylediğiniz donanımları hemde anakart alırsınız. Olağan üstü bir şey olmadığı sürece bunların yenisi çıkacak ve bunlar birkaç içerisinde yarı fiyatına belkide dahada aşağı düşecektir.
İki seneye kadar harddiskiniz yavaştan dağırmaya, anakrt kapasitörleriniz kurumaya başlar. demişsiniz konuyla alakasız ama dağırmak ve kapasitörünün kuruma olayı nasıl oluyo? ben de bilgisayarımı 2 senedir kullanıyorum bi sorunla karşılaşmadım ilk defa sizden duyuyorum
dağırmaya = dağıtmaya. Türkçe öğretmenizmisiniz ?
Demmeki bilgisayarla o kadarda ilgili olmayan birisiniz. Bunlar birden hataya sebeb olmaz ama önemli performans kayıplarına hatta veri kayıplarına sebeb olur. Misal kaliteli anakartlara bakın japan katı kapasitörlü kuruma yapaz diye kocaman yazarlar.
misal belirtmiş, zaten nakart üzrndklrintamamı ördüünü gbikatı kapasitör.
BU ARADA KONUYA CEVAP YAZIP KONU AÇANA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞMAK YERİNE ABUK SABUK ELEŞTİRİLERLE CEVAPLARI ELEŞTİREN KİŞİLERDEN NEFRET EDİYORUM. BENİ ELEŞTRECEK KİŞİ YAZDĞIM YALIŞSA ÖNCE DOĞRUSUNU YAZMALI SONRA O ÖYLE DĞİLDİR BÖYLEDİR YANLIŞ YÖNLENDİRİYORSUNUZ DEMELİDİR.
ADAMIN DAHA 5 MESAJI VAR ALTINCISINI BENİM İÇİN YAZMIŞ.
Demek ki bu foruma fazla girmiyormuşum mesaj sayısıyla hava atmayalım lütfen bu 1
sana laf sokmaya veya yanlışını düzeltmeye çalışmadım bilmediğim kapasitör olayını fln merak ettim sordum sormak ayıp mı bu 2.
türkçe öğretmeni fln değilim sadece onu da anakartla ilgili bi sembol sandım anlayamadım yani suç mu bu bu 3 ?