ahmet sormuş:
5+1 SES SİSTEMİMDEN BAZI KOLONLARDAN SES GELMİYOR
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
creative
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; InfoPath.1)
ahmet sormuş:
5+1 SES SİSTEMİMDEN BAZI KOLONLARDAN SES GELMİYOR
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
creative
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; InfoPath.1)
daha detaylı yazmanızı istiyorum yani seskartı onboard mu? ses sisteminin bağlantıları tam mı sistemdeki ledler çalışıyor mu gibi
5.1 ses sistemi eğer 3 soket tipli ise dinlediğiniz winamp vb. programlardan dinlediğiniz müzikler se sler sağ ve sol surround hoparlörlerinden çıkmayacaktır..
ancak gerçek bir 5.1 ses özelliği içeren yani dvd filmlerde bulunan 5.1 özelliğinde bahsettiğim 2 hoparlörden ses alabilirsiniz..
tabi bir takım programlar sayesindede (winamp sorround edition vb.)
5.1 ses sisteminin tüm hoparlörleri kullanılmaktadır..
5.1 ses sisteminde DVD fi,lm haricinde 2 hoparlörden ses çıkmaması gayet normaldir.. bazı ses kartı yazılımlarında bir takım ayarlarlamalar yaparak da 6 hoparlödende ses alman mümkün olabiliyor.
arkadaşımında böyle bi sorunu vardı uzun zaman çözemedi ve en sonunda aparattan olduğunu öğrendi oem parçaları satan bir iş yerinden dönüştürücü alarak tedarik etmiş oldu ama adı neydi bilmiyorum aparatın şu anda 5+1 sinema ses sitemi ve her hoperlölerden ses alıyor
ya ses kartı drıverini tam kuramamıssın ya kurduysan bile drıver progragramındaki hopörlör seçeneklerinden 5+1 seçeneğini seçmemissin ki (büyük ihtimalle böyle) yada ses kartın 5+1'i desteklemiyor.