Yani tam anlamıyla bıktım telefondan illallah dedirtti.. Yeni sorunum şu; internetten bir video indiriyorum.. Genelde bu videolar .Avi uzantılı oluyor.. Telefona attığımda .Avi uzantılı videoyu desteklemiyor ve oynatmıyor .. Converter programları ile videoları wmw veya mp4 formatına dönüştürüyorum.. Kafasına estiğini oynatıyor, kafasına esmediğini oynatmıyor,desteklemiyor .. Kafayı yiyeceğim, yokmu yardım edebilecek veya bir program önerebilecek??
5800'dan Midem Bulandı Artık Yardım ..
Total V.C kullanıyorum zaten dostum ama olmuyor.. Çevirip atıyorum ses var görüntü yok videolarda ..
Dostum bende .avi hariç her uzantı çalışıyor. Onu dönüştüreceksin.
format factory kullan 5800 desteklıyor yani fps ekran boyu cart curtu kendı hazırda ayarlı sana sadece cevırırken secıp on tanımlı ayarlamak kalıyor
smartmovie, ucplayer vs vs video convert etmeden oynatan hatta tvden izleten programlar var ok coreplayer ve orjinal divx cikmadi daha malesef ama cevirmeden oynatan tonla program var.
dostum merhaba , bende böyle bi sıkıntı yaşadım, ama çözdüm. google de nokia 5800 video converter yaz arattır sağlam 1-2 program bulucaksın.
Kafayı yemene gerek yok bilgisayarına ücretsiz olan formatfactory programını kur ve çalıştır.Program aç ve sol tarafta bulnuan seçeneklerden nokia 5800Xm i seç.Daha sonra dosyayı seçerek dönüştürme işlemini tamamla.Dönüştürdüğün dosyayı at cep telefonuna keyifle izle.Saçında başında kalsın.
smartmovie, ucplayer gibi yazilimlarla hic vidyolari cevirmeden seyredebilirsin cok az arada takilma yapabilir ama normalde ben tvden bakiyorum kablo ile sorun yaptigini görmedim.
Cok yakinda cikacak olan Coreplayer v2 ilede islemci ve grafik kart optimizesi yapacagi icin mkvleri bile rahat seyredebileceksin tabiki belirli cözünürlük kadar olanlarini.
Opda yazip aramak siteye kayit olmak 1 dakika sonrasinda 24 saat beklemen yeterlidir.
Telefonun internetten indirdiğin videolardan bazılarını oynatması bazılarını oynatmamasının nedeni indirdiğin videoların Bitrate değerleri olabilir.
Bit Rate : birim zamanda taşınan ya da işlenen bit sayısıdır diyebiliriz.Bu da videonun kalitesini gösterir.Bitrate değeri ne kadar yüksek olursa video da o kadar kaliteli olabilir.
Ancak , cep telefonu ne kadar kaliteli de olsa temel amaç olarak vide oynatıcı olmadığı için her tür bitrate değerine sahip videoyu oynatamayabilir.
Ben daha önce Nokia 3230 Smartphone kullanıyordum ve aynı sorun onda da oluyordu. Şu anda 5800 kullanıyorum ve bu bitrate konusunda bir kaç deneme yaptım.5 mb 'lik bir videoyu Total Video Converter ile MP4 'e bitrate değeri 700 ve üstü olarak convert ettim.Görüntü vardı ses yoktu. 700- 600 arası bir değerde convert ettim.Görüntü ve ses vardı ama görüntü ve ses birbirinden farklı zamanlarda çıkıyordu.
500 ve aşağı bir değerde convert ettiğimde ise görüntü ve ses aynı zamanda vardı ama görüntü kalitesi 700 ve üstü bitrate değeri gibi değildi.
Sonuç olarak, yukarıda da söylediğim üzere, elimizdeki cihazın temel amacı video oynatma olmadığı için her türlü ve kalitedeki videoyu oynatamayabiliyoruz.Bu nedenle oynatmak istediğiniz videonun formatının ne olacağı tek başına yetmiyor. 3gp de olabilir avi de olabilir başka bir şey de olabilir. Burada önemli olan bitrate değeri.Eğer bitrate değeri telefonun kapasitesini aşıyor ya da az geliyorsa telefon bu videoyu oynatmıyor ve ya ses veremiyor. O nedenle internetten indirdiğiniz ya da convert ettiğiniz videonun bu özelliklerini de göz önünde bulundurmanız gerekiyor.
Ben format factory programını kullanıyorum hiç bir videoda sorun yaşamadım sanada onu öneririm.