Başka bir başlıkta da vermiştim bu cevabı.
5800 'ın iyi yanları.
1-Menülere giriş ve menüler arası geçiş mükemmel.Bir menüye girdiğinizde menüden çıkmak ve ana menüye dönmek her nokia telefonda olduğu gibi mükemmel bir işleyişe sahip.
2-Programsal özellikler olarak hiç bir aksama yok.takılma yok.Karışma yok.Sen yeter ki hızlı ol.5800'ı asla yoramazsın.
3-Iphone'den sonra en mükemmel dokunmatik özelliğine sahip.İster telefonun kalemi ile ister el ile dokunmatik olarak kullanabilirsin ve hiç bir takılma yaşamazsın.
4-Menüye bir tuş ile girip geri kalanını dokunmatik olarak yapmak insana keyif veriyor.Menüleri istediğin gibi değiştirmek, masaüstü bilgisayarın menüsünü değiştirmek kadar zevkli.Nokia'nın 3230 gibi Smartphone'larında olduğu gibi ana menüye yeni ek menü ekleyemiyorsun.Ama bu olumsuz değil olumlu bir durum.Ana menü ne kadar basit olursa kullanım rahatlığı o kadar iyi olur.Sonuçta derli toplu bir telefon görünümü sağlar.
5-Media özellikleri mükemmel.Video oynatımı tek bir tuşla.Resim çekmek Sony Ericson'da olduğu gibi tek bir tuşla.Video görüntü kalitesi çok iyi ve çok güzel ve rahat çekim yapabilirsin.Kendin otomatik olarak ayarlanabilir flash ı sayesinde istediğin ortamda güzel video çekebilirsin.Ses kalitesi mükemmel.Telefonun içerisinde hazır ekolazier var.Ama sen kendi ekolazier'ini oluşturabilirsin.Kutudan çıkan 8 Gb hafıza kartını sonuna kadar doldursan bile telefon yavaşlamıyor.Aksine daha yok mu diyor :)
6-Ergonomi olarak , blackberry kadar büyük değil,Samsung kadar küçük değil.tam kıvamında.
7-Telefonun solunda bulunan sensörler sayesinde telefonu ne yana çevirirsen telefonun ekranındaki görüntü vs. o yana dönüyor.bu da kullanıcı için mükemmel bir özellik.Kullanıcı kafasını telefonu çevirdiği yana çevirmek zorunda kalmıyor.
8-Telefonun menüler arası geçiş için kullandığı renk uyumu çok iyi.Gözü yormuyor ve birbirinden ayırt edilmesi gereken en ince ayrıntı için bile renk farklılığı kullanılmış olması insana keyif veriyor.
9-Batarya süresi mükemmel.24 saat müzik dinleyen bir kişi 5800'ı 4 gün boyunca rahatça kullanabilir.Şarzı 1 saatte doluyor ve sonuna kadar mükemmel bir ses görüntü ve işleyiş rahatlığı sunuyor.
10-Fiyatı bedava denilebilecek kadar iyi.Ancak tavsiyem bu telefonu Nokia Club'lardan alman.Çünkü hem Nokia Club'larda fiyatın en ucuz durumda hem de bir yeri bozulduğunda nazik alet olduğu için Nokia Servis'e göndermen gerektiği.
11-Mükemmel bir özellik.Wifi ile internette gezinmek.Çok fazla bir şey söylemeye gerek yok.Net konusunda her şey mükemmel :)
5800'ın kötü kanları.
1-Telefon 5320'deki plastik mezarlığından kurtulmuş ancak kullanılan malzeme insana güven vermiyor.Sanki yere düşürsem tuz buz olacak hissi veriyor insana.
2-Rahat kullanım için yapılmış olan çok fala minik parca var.Bu minik parcalar zamanla yerlerinden oynama yapıyor ve telefon kullanımı sırasında insanı rahatsız ediyor.Özellikle hafıza kartı giriş yeri ince ve uzun bir kapak şeklinde.Bu kapağı bir kaz keç açıp kapattığınızda kapak ve kapağın altındaki kırmızı şerit oynamaya başlıyor.
3-Telefonun resim modu çok iyi deği.3.2 Carl Zeiss kamera var ama ne hikmetse bu kamera video çekiminde iyi ama resim çekiminde çok iyi değil.Nokia 5320 'de bulunan 2.0 Mp kamera bundan daha iyi.
4-Net 'e girdiğinizde telefon dokunmatik olduğu için, alışana kadar yanlışlıkla net sayfasını kapatabilirsiniz.Bu da yeniden aynı sayfaya giriş , aramak istediğinizi yeniden aramak vs.. gibi zorunluluklar getiriyor.
5-Telefonun ekranı full dokunmatik ekran olduğu için korunması biraz zor.Kılıf ya da ekran koruyucu almanız şart.Ekran koruyucu malzemeler kansorejen madde içerdikleri ve telefonu kulağınıza dayayıp konuşma esnasında bu malzeme kulağınıza değeceği için pek tavsiye etmem.Kılıf alın desem orjinal kılıfı 30 TL.eskiden orjinal kutunun içinden çıkıyordu.Ama şimdi telefonun fiyatı düştü ve artık çıkmıyor.Piyasada bulunması zor ve bir kılıfa göre çok para.
6-Telefona takılan kulaklık girişi telefonun tepesinde ve tam ortasında.Bu da telefonda müzik dinlerken telefonu kullanmakta insana güçlük çıkarıyor.
Sonuç :
Artı ve eksi özelliklerini toparlarsak , dokunmatik bir telefona göre fiyatı çok düşük olan Nokia 5800, özellikleri göz önüne alındığında yine de çekinmeden alınabilir bir telefon.
5800 vs.
- 1
- 2
2. el Nokia 5800 alacaksanız temiz bir 5800 almak için en az 400 TL gibi bir fiyatı gözden çıkarmanız gerekir. Telefonun sıfırı 500 TL civarında. Yani 2. el ile sıfırı arasındaki 100 TL lik fark için 2. el 5800 almaya değmez bence.
Vallaha helal olsun usanmadan yazmışsınız. 5800'ın v40 sürümünde donma, uygulamadan atma vb. hatalar meydana geliyor. Alacak olanların v31 de kalmalarını tavsiye ederim.
2-Programsal özellikler olarak hiç bir aksama yok.takılma yok.Karışma yok.Sen yeter ki hızlı ol.5800'ı asla yoramazsın.
Bu maddenin başına şu cümleyi eklemem gerekirdi.
' Gerekli güncellemeleri yaparsan'..
Ancak Ebrar Erdem 'in de söylediği üzere, bazı kullanıcılar güncelleme yaptıktan sonra donma yaşamaya başladıklarını da belirttiler.Bunun nedeni nedir açıkçası bilmiyorum ve araştırıyorum.Son Düzenleme: NoteBook ~ 02 Şubat 2010 21:32
Çoğu rastladığım 5800 kullanıcısı v40 sürümünden sonra donma problemi yaşadığını söyledi. Ne kadar doğru bilmiyorum ama Daily Mobile'da Mart ayının sonunda v41 çıkacağı söyleniyordu.
Geçen gün birinin iphonunu gördüm. Adam 500 ytlye hiç çiziksiz orjinal kutusunda iphone almış. Bende baktım süper bişey daha öncede almıştım elime ama bu biraz değişik geldi. jailbreak yaptım. Programlar yükledim ekran süper önceki telefonda dokunmatik daha kötüydü.Bu sefer çok şaşırdım gerçekten. program açısındanda çok zengin tamam symbian yok ama olsun yinede apple ile ilgili bir çok team var sırf bu telefon için üretilen uygulamalar var. Ben eğer 500-700 tl arası bir iphone 3g bulabilirsem 5800 dan vazgeçip iphone alacağım.
Bunuda belirtmek istedim. Jailbreaktan sonra iphonun yetenekleri tavana vuruyor ;)
Şarjı gerçekten 1 saatte doluyor.Hatta 50dk.Ama ben dün saat 17.00 gibi şarjdan çektim telefonu.Şuanda (yani saat 01.30) 7 üzerinden 4 çizgi var.Bu süre içinde bolca mesaj çektim, müzik dinlemedim, en fazla yarım saat nete bağlandım,uygulamalarda fazla zaman geçirdim, zamanımın çoğu yolda geçtiği için oyunlarda da takıldım :) Araba yarışı pek zevkli :p Demek istediğim eğer müzik dinleseydim, o 4 çubuktan eser kalmıcaktı gibi geldi bana ?
Mesaj konusunda da tereddüt yaşayan arkadaşlar varsa hiç merak etmesinler, herşey çok seri ve alışmak 10dk sürüyor ;)
arkadaşlar şuan elime 5800 geçmek üzere size bir sorum olacak bildiğiniz daha ince ve biraz daha küçük dokunmatik telefonlar varsa (5800 ile benzer özellikli olacak) markası önemli değil eğer varsa modelleri yazabilirmisiniz
Yaklasik 6 sene hep HTC kullandim bu sene ilk defa 5800 uygun geldigi icin aldim.
Wifi, Gps, program databasi, tv cikisi, dokunmatik olmasi artilari.
v4 ile dokunmatik biraz daha iyi bir hale geldi ama tam olarak performans yetersiz aslinda vmenu diye bir program var mesala onun gibi menude gezmek olayini Nokia ekleyemedi malesef ama Firwmare ile düzelir.
Telofon biraz kaba gibi gündüz cekimine laf edilemez asla kaliteli vidyo ve resim cekimi var ama hafif karanlikta flashi 5 para etmiyor.
Skyfire, opera yada kendi web tarayicisi ile herseyi yapabiliyorsunuz.
Kendi acimdan telofonun tek eksikleri Flash gece cekimi icin igrenc tasarlanmis foto ve vidyo cekimde, dokunmatik olayinda gezintide daha iyi bir seyler olabilirdi tel biraz kaba dogru.
Bence fiyat olarak neticede uygun ve alinmaya deger bir telofon.
DÜn 5800 a Zeitgeist adlı belgeseli attım.2 saatlik bir vidyo yani.Sırf şarjını test etmek için açtım ve 20 dk izledim.
20 dknın sonunda telefon inanılmaz ısındı.Moralim bozuldu.Avcumun içindeydi o yüzden mi acaba :s
Bu arada ses seviyesi en kısıkta, kulaklıksız, 20 dk izleyince şarj 5. kademeden 3e ardındanda 2 ye indi.
Filmse telefonun desteklediği en yüksek ayarda çevrilmiştir.Vidyo bit değeri 816, çözünürlük 640*360 vs.
- 1
- 2