5800

PeerNet
17-02-2010, 15:02   |  #1  
PeerNet avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
123 mesaj

İyi Günler Arkadaşlar.. 5800 XM  e Pc Suite İle Dönüştürerek Video Atıyorum Ama Sadece Ses Var..  Düşük Kalitede Yaptım Ama Olmadı.. 6220 Classic'e atınca hiç bir sorun olmuyordu.. 6220 Classic ' ten Bluetooth la Atıyorum O zaman Açıyor.. Şimdiden Teşekkür Ederim..

_hEro
17-02-2010, 15:55   |  #2  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Format Factory programını kullanın.Son sürümünde Mobil Telefonlar için hazır ayarlar bile mevcut.Videyolara altyazı basarakta çevirebiliyorsunuz.Üstelik ücretsiz program.

NoteBook
17-02-2010, 18:36   |  #3  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
658 mesaj

Total Video Converter programını da kullabilirsiniz.

Telefonun internetten indirdiğin videolardan bazılarını oynatması bazılarını oynatmamasının nedeni indirdiğin videoların Bitrate değerleri olabilir.
Bit Rate : birim zamanda taşınan ya da işlenen bit sayısıdır diyebiliriz.Bu da videonun kalitesini gösterir.Bitrate değeri ne kadar yüksek olursa video da o kadar kaliteli olabilir.
Ancak , cep telefonu ne kadar kaliteli de olsa temel amaç olarak vide oynatıcı olmadığı için her tür bitrate değerine sahip videoyu oynatamayabilir.
Ben daha önce Nokia 3230 Smartphone kullanıyordum ve aynı sorun onda da oluyordu. Şu anda 5800 kullanıyorum ve bu bitrate konusunda bir kaç deneme yaptım.5 mb 'lik bir videoyu Total Video Converter ile MP4 'e bitrate değeri 700 ve üstü olarak convert ettim.Görüntü vardı ses yoktu. 700- 600 arası bir değerde convert ettim.Görüntü ve ses vardı ama görüntü ve ses birbirinden farklı zamanlarda çıkıyordu.
500 ve aşağı bir değerde convert ettiğimde ise görüntü ve ses aynı zamanda vardı ama görüntü kalitesi 700 ve üstü bitrate değeri gibi değildi.
Sonuç olarak, yukarıda da söylediğim üzere, elimizdeki cihazın temel amacı video oynatma olmadığı için her türlü ve kalitedeki videoyu oynatamayabiliyoruz.Bu nedenle oynatmak istediğiniz videonun formatının ne olacağı tek başına yetmiyor. 3gp de olabilir avi de olabilir başka bir şey de olabilir. Burada önemli olan bitrate değeri.Eğer bitrate değeri telefonun kapasitesini aşıyor ya da az geliyorsa telefon bu videoyu oynatmıyor ve ya ses veremiyor. O nedenle internetten indirdiğiniz ya da convert ettiğiniz videonun bu özelliklerini de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. 

Son Düzenleme: NoteBook ~ 17 Şubat 2010 18:41
Qromodynmc
17-02-2010, 18:46   |  #4  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

telefona attığınıza herhangi bir hata ile karşılaştınızmı,mesela ben kendi telefonuma izin verilen çözünürlüğün üzerinde bir video attığımda hata veriyor sadece ses çalmaya devam ediyordu,sizde çevirdiğiniz videonun çözünürlüğüne dikkat edin.