iyi günler başlıkta da yazdığım gibi 6-7 yıllık bir masaüstüm var doğal olarak artık performansı çok düşük ancak yeni bir pc toplamak için bütçem ne yazıkki yok o yüzden bu bilgisayarın performansını neler yaparak arttırabilirim(donanım değişikliği ile).bildiğim özelliklerini sizlerle paylaşayım:
p4 1.4 256ram radeon 9250 ekran vardı. ilk aklıma gelen ram takviyesi yapmak ama ne tür ram takmam gerektiğini bilmiyorum.diğer tavsiyeleriniz varsa onları da değerlendireceğim.Tşkkrler..
6-7 yıllık bilgisayar performans arttırımı
ilk aklıma gelen ram takviyesi yapmak ama ne tür ram takmam gerektiğini bilmiyorum.RD Ram takacaksınız P4 1.4 için muhtemelen, piyasaya ilk çıkan pentium 4'lerden birini kullanıyorsunuz
o zamanlar RD Ram kullanılıyordu, kısa sürede yerine DDR-Ram'e bıraktı, RD-Ram'ler piyasada zor bulunur pahalıdır.
rd ramlerin pahalı olduklarını bilmoyrdum.bilgisayar oyun amaçlı yada ağır programlar içn kullanılmıyor o yüzden 1gb.ram yeterli olur bana göre. rd ram yerine eski ramleri de söküp ddr ram taksam uyumsuzluk olur mu?pc hakkında çok fazla bilgim yok ne yazıkki
arkadaşım bende de 9 yıllık bi makine var 64 mb ram vardı ben bunu 512 yaptım soğutma sistemi denen bi şey yoktu kasa içine tam 4 tane fan yerleştirdim (arkalı önlü 2 tane biri işlemci ve ramlare doğru biri de hdd ye doğru bakan 2 tane daha) 100 gb lık bir hdd buldum (inanmayacaksın ama gerçekten bir hurdacı arabasına almış götürüyodu 25 kuruş verdim adam bana dua bile etti) dvd ram ve 17 ınc monitör takviyesi yaptım ve bilgisayarı programlarla destekliyorum(advanced system care3.4 galary utilities gibi)şu anda bi tek oyun oynayamıyorum o kadar kullandığım programlar:avast home edition iobit security nero7 ms office 2010 internet explorer 8 klite codec pack windows media player 11 windws live messenger skype redhouse 3. jenerasyon google earth lime wire adobe reader 9 bvt live tv any audio converter seven remix xp oyunlar gta vice city football manager 2008 fifa 2003 need for speed hot pursuit 2 colin mc rae rally 2 bunları hepsi şu anda yüklü ben başlangıçta güvenlik prog. hariç hiçbir program çalıştırmıyorum oyun oynarken explorer.exe ve svchost.exe(temalarla ilgili olan hani şu çok bellek yiyen) işlemlerini sonlandırıyorum bazı programlar hariç hepsi çok hızlı olmasa da gayet iyi çalışıyorlar ancak aynı anda birden çok işlem yapmaman gerekiyor o kadar insan kendi uğraşıp yaptığı bi alete başka türlü bakar diyebilirsin ama gerçekten iyi bir bilgisayar ben bu güne kadar bir kez bile tamirciye götürmedim(ama ben bunu 4 yıldır kullanıyorum)
bu arada 256 mb sd ram 45 liraydı 2 yıl ince şimdi ne olmuştur bilmiyorum
gta,fifa vs oyun oynanmıyor bilgisayarda.sadece 1-2 ödevdir msndir müziktir bu tür şeyler için kullanılıyor.oynanan tek oyun kardesimin oynadığı knight online o da çok bir özellik istemiyor zaten ama makina artık çok fazla kasıyor ccleaner-tuneup tarzı programlarla 1nebze iyileştirme yaptım ama çok faydasını göremedim
arkadaşım advanced system care ve galary utilities programlarını yükle advanced system care çok kolay kullanılıyor sadece çare diye seçenek var ona basıyosun tüm sistemi elden geçiriyor galary utilities de de registerla ilgili özellikleri kullan bu arada disk temizleme ve disk birleştirme programlarını düzenli olarak kullan üstteki programlarla birlikte disk temizlemede system restore dosyalarını da temizlemeyi unutma merak etme hiç bişey olmaz o dosyalar silersen
dediğin programları indirip yükledim ve dediklerini yaptım faydası oldu teşekkürler yine de ram takviyesi yapmak istiyorum.ana kartım asus p4m-b. ddr ram taksam uygun mudur acaba
Buna inanılmasını beklemiyorsun heralde...
arkadaşım bende de 9 yıllık bi makine var 64 mb ram vardı ben bunu 512 yaptım soğutma sistemi denen bi şey yoktu kasa içine tam 4 tane fan yerleştirdim (arkalı önlü 2 tane biri işlemci ve ramlare doğru biri de hdd ye doğru bakan 2 tane daha) 100 gb lık bir hdd buldum (inanmayacaksın ama gerçekten bir hurdacı arabasına almış götürüyodu 25 kuruş verdim adam bana dua bile etti) dvd ram ve 17 ınc monitör takviyesi yaptım ve bilgisayarı programlarla destekliyorum(advanced system care3.4 galary utilities gibi)şu anda bi tek oyun oynayamıyorum o kadar kullandığım programlar:avast home edition iobit security nero7 ms office 2010 internet explorer 8 klite codec pack windows media player 11 windws live messenger skype redhouse 3. jenerasyon google earth lime wire adobe reader 9 bvt live tv any audio converter seven remix xp oyunlar gta vice city football manager 2008 fifa 2003 need for speed hot pursuit 2 colin mc rae rally 2 bunları hepsi şu anda yüklü ben başlangıçta güvenlik prog. hariç hiçbir program çalıştırmıyorum oyun oynarken explorer.exe ve svchost.exe(temalarla ilgili olan hani şu çok bellek yiyen) işlemlerini sonlandırıyorum bazı programlar hariç hepsi çok hızlı olmasa da gayet iyi çalışıyorlar ancak aynı anda birden çok işlem yapmaman gerekiyor o kadar insan kendi uğraşıp yaptığı bi alete başka türlü bakar diyebilirsin ama gerçekten iyi bir bilgisayar ben bu güne kadar bir kez bile tamirciye götürmedim(ama ben bunu 4 yıldır kullanıyorum)