Meraba Arkadaşlar,
Bizim Bi Dükkan Var Oto Yedek Parça Kendime Motor Yağı Alıp Bizim Dükkanda Satmayı Düşündüm Ama Aklıma Esmiyor Pek...
Siz Bana Bi Akıl Verin Nasıl Yapmalıyım?.. 600 TL Paramı Nasıl Büyütürüm...?
Saygılar...
600 TL param var nasıl büyütürüm?
- 1
- 2
600 TL gibi bir parayla dükkan açıp, toptan mal çekip satamayacağın için, aklına yatar mı bilemem ama çok karlı bir iş önericem.
Şimdi öncelikle kartını bastıracaksın, takım elbiseni, eline çantanı ayarlayacaksın. Sipariş için yola koyulacaksın, siparişi kimden alırsın? Yazıcı kullanan her iş yeriyle anlaşma yapabilirsin. Bu iş yeri hastane, şirket, karakol, okul, siteler ve sanal siteler v.b diye uzayıp gider. Ürünün ise boş kartuş ve boş toner satışı, orjinal muadilli ne gerekiyorsa artık, ayrıca müşterideki biten toner ve kartuşlarıda onlardan alıp geri dönüşümde yapabilirsin, bu da sana ayrı bir kazanç olur. Boş toner ve kartuşları nereden temin edebilirsin. İstanbul'daysan avrupa yakasından toptan olarak veya aldığın siparişlere göre gidip toplu olarak ucuz alabilirsin. Başka şehirdeysen de çevrende biraz araştırıp, sordurursun onların kaynağı nereyse oradan alırsın. Bir yandan böyle kovalarken akşamda evine geldiğinde açarsın bilgisayarını donanımhaber, hardwaremania, chip v.b alım-satımı olan forum, sitelere konu açıp internet üzerinden de satış yapabilirsin. Çevre yaptıkça da zaten devamı kesilmez, işleri büyütüp bir ufak depo tutarsın, motor veya araç alırsın derken uzayıp gider. Fakat her iş için sebahat etmen gerekli, bir anda herşey mükemmel olup para aksın istiyorsan. Direk gidip anladığın bir işe gir, cebindeki 600 TL da çarçur etme.
600 TL gibi bir parayla dükkan açıp, toptan mal çekip satamayacağın için, aklına yatar mı bilemem ama çok karlı bir iş önericem.Çok boş konuşuyosun!!
Şimdi öncelikle kartını bastıracaksın, takım elbiseni, eline çantanı ayarlayacaksın. Sipariş için yola koyulacaksın, siparişi kimden alırsın? Yazıcı kullanan her iş yeriyle anlaşma yapabilirsin. Bu iş yeri hastane, şirket, karakol, okul, siteler ve sanal siteler v.b diye uzayıp gider. Ürünün ise boş kartuş ve boş toner satışı, orjinal muadilli ne gerekiyorsa artık, ayrıca müşterideki biten toner ve kartuşlarıda onlardan alıp geri dönüşümde yapabilirsin, bu da sana ayrı bir kazanç olur. Boş toner ve kartuşları nereden temin edebilirsin. İstanbul'daysan avrupa yakasından toptan olarak veya aldığın siparişlere göre gidip toplu olarak ucuz alabilirsin. Başka şehirdeysen de çevrende biraz araştırıp, sordurursun onların kaynağı nereyse oradan alırsın. Bir yandan böyle kovalarken akşamda evine geldiğinde açarsın bilgisayarını donanımhaber, hardwaremania, chip v.b alım-satımı olan forum, sitelere konu açıp internet üzerinden de satış yapabilirsin. Çevre yaptıkça da zaten devamı kesilmez, işleri büyütüp bir ufak depo tutarsın, motor veya araç alırsın derken uzayıp gider. Fakat her iş için sebahat etmen gerekli, bir anda herşey mükemmel olup para aksın istiyorsan. Direk gidip anladığın bir işe gir, cebindeki 600 TL da çarçur etme.
hayallerini yıkmak gibi olmasın ama 600tl'yle pek birşey yapamazsın. deneyebileceğin tek şey kafan yatıyorsa bir şekilde ticarete girebilirsin ufaktan, onunda ne olduğu sana kalmış, yaşadığın-çalışacağın çevrede satabileceğin her türlü şeyi alıp-satmayı denersin en fazla bu parayla onunda tutması çok zor günümüzde. onun dışında elindeki para ne şans oyunlarında riske etmeye yeter yada öteki türlü yatırımlara.
zaten 16 yaşındayım ondan dedim yoksa ticarete atılma gibi bi niyetim yok :D
bence onu değerlendirme uğruna riske girmektense altın gibi bir yatırım aracına çevir, biriktirerek büyütmeyi, üzerine eklemeyi dene. miktar ve yaş büyüdükçe seçenek artar.
18 yaşından küçük olduğun için bankadahesap açamaz veya borsada işleme sokamazsın,dolar veya euro alsan takip etmekte zorlanırsın ve alım satımında kaybın fazla olur.en iyisi kuyumcudan altın al ve bekle.
İğrenç bir espri yapacağım.
V-Pills al garanti veriyorlar... :D :D :D
18 yaşından küçük olduğun için bankadahesap açamaz veya borsada işleme sokamazsın,dolar veya euro alsan takip etmekte zorlanırsın ve alım satımında kaybın fazla olur.en iyisi kuyumcudan altın al ve bekle.Veli muvaffakatnamesiyle bankada hesap açılabiliyor(kendimden biliyorum :))Fonlarda da seçeneklerin kısıtlı, bankaların 18 yaş altına açtığı fon sayısı çok az(örneğin ben İş Bankası müşterisiyim ve topu topu üç çeşit fon alabiliyorum)
Altın gerçeten iyi bir yatırım aracı. Çok dalgalanır evet, ama 3 sene önce 40-60 lira civarında olan çeyrek altın şu anda 120 lira civarı. Çoğu yatırım aracından daha fazla kazandırıyor.
Altın güzel bir yol aslında.Olmadı biraz biriktir altın alıpta sonra bankada vadeli hesap açtır orada falan değerlensin hem takip etmek durumu kalmaz.
Borsaya gir. Haram para yanlız.Girdiğin kağıt önemli haram olması için...Örneğin bizim banka sınırlı (Kuveyt Türk Katılım Bankası) olsa da icazet veriyor borsa işlemlerine...
Nedir peki alım satımını yaptığı kağıtlar dersen ; girdiğin kağıt: karını alkollü içki satışından edinmiyorsa ; veya karının ana kısmını faiz gelirlerinden elde etmiyorsa... gibi kriterler mevcut...
O nedenle borsa haramdır demek çok net değil....Örneğin : gidip Tuborg hissesi alırsan bu tabi ki haramdır... ancak gidip ; bir beyaz eşya firması veya tekstille iştigal eden bir firmanın hissesini alırsan bu haram değildir....
18 yaş altı hesap açma konusuna gelince ; pek tabii ki tek başına kimlik ile gidip şubede hesap açamazsın...
Anne ve babanın ikisininde imza örneklerinin alınması , veli olacak ebeveynin de ayrıca imzalarının alınması gerekir...Daha sonra internet bankacılığı üzerinden işlem yapabilirsin....
Başlık yanlış anlaşılıyor :D
Bende de 2 bin var az sermaye ile bir iş planlıyorum. Çok araştırma yaptım en mantıklı iş önerileri şu listede buldum: https://paratic.com/az-sermaye-i ... karli-is-fikirleri/ Yaşam koçluğu için kısa bir eğitim alıp çalışmak istiyorum.
- 1
- 2