1.si ben bellek miktarına bakarak ekran kartı alınmalıdır gibi bişey söylemedim.özellikle performans kartlarında bazen bellek miktarının değişmesiyle core clock,memory clock,shader clock gibi değerler değişebiliyor.ben de bu izlenimden yola çıkarak listeyi yayınlayan arkadaştan 512 mb olanın % değerini istedim.aşağıda verdiğim özellikler zotac ın kendi sitesinden alıntıdır.umarım açıklayıcı olmuştur.ayrıca konu daha fazla sapmasın.Baktığın 512 mb olan model 9800gt synergy modeli
ZOTAC GeForce 9800 GT Synergy 512 mb ZOTAC GeForce 9800 GT Synergy 1024 mbmemory clock speed : 1800 MHz 1600 MHz
core clock : 600 MHz 500 MHz
shader clock : 1500 MHz 1375
1 gb olani ise 9800gt eco synergy modeli, yani bellek ve çekirdek hızlarının farklı olması farklı model olduğundan
600 tl ye sistem toplucam YARDIM
- 1
- 2
Hayır arkadaşım doğru değil.lütfen kendi sitesine girip bak synergy modelinin de o değerde olduğunu göreceksin.kaldı ki 1024 mb olan modelde eco kart değerleri daha yüksek dediğinin tam tersi yani.
1.si ben bellek miktarına bakarak ekran kartı alınmalıdır gibi bişey söylemedim.özellikle performans kartlarında bazen bellek miktarının değişmesiyle core clock,memory clock,shader clock gibi değerler değişebiliyor.ben de bu izlenimden yola çıkarak listeyi yayınlayan arkadaştan 512 mb olanın % değerini istedim.aşağıda verdiğim özellikler zotac ın kendi sitesinden alıntıdır.umarım açıklayıcı olmuştur.ayrıca konu daha fazla sapmasın.Farkındaysan ikisindede tüm saat değerleri farklı,sonuçta dediklerin uymuyor dediğim kartta sadece bellek miktarları farkıl burada hepsi farklı bakarsan!
ZOTAC GeForce 9800 GT Synergy 512 mb ZOTAC GeForce 9800 GT Synergy 1024 mbmemory clock speed : 1800 MHz 1600 MHz
core clock : 600 MHz 500 MHz
shader clock : 1500 MHz 1375
http://www.exa.com.tr/zotac/ekra ... 800gt-334-8710.html
İkiside aynı kart ikiside farklı değerler veriyor birinde yanlışlık var, artı kartların şekli de aynı olması gerek kendi sitesinde resim farklı değerler de farklı, zotac hata yapmaz diye ümit ediyorum ama benim bildiğim exa da ki resim ve değerlerin doğru olması gerek
Farkındaysan ikisindede tüm saat değerleri farklı,sonuçta dediklerin uymuyor dediğim kartta sadece bellek miktarları farkıl burada hepsi farklı bakarsan!işte daha neyi söylemeye çalışıyosun anlamadım.ben de diyorum ki ekran kartlarında bellek boyutu değişirken diğer değerler aynı kalmıyor onlar da değişebiliyor.bazen memory clock sabit kalıp diğerleri değişebiliyor.yani söylediklerin çok tutarsız kendi kendini çürütüyosun.ayrıca bu iki kart arasında önemli ölçüde performans farkı oluşturur bu değerlerin farklı olması.
http://www.exa.com.tr/zotac/ekra ... 800gt-334-8710.htmlbu tür konularda her zaman kendi sitesinden bakılan değerler en gerçekçi verilerdir.zotac gibi kaliteli kart üreten bir firmanın yanlş değer verdiğini de hiç görmedim.
http://pden.zotac.com/index.php? ... virtuemart&Itemid=1İkiside aynı kart ikiside farklı değerler veriyor birinde yanlışlık var, artı kartların şekli de aynı olması gerek kendi sitesinde resim farklı değerler de farklı, zotac hata yapmaz diye ümit ediyorum ama benim bildiğim exa da ki resim ve değerlerin doğru olması
işte daha neyi söylemeye çalışıyosun anlamadım.ben de diyorum ki ekran kartlarında bellek boyutu değişirken diğer değerler aynı kalmıyor onlar da değişebiliyor.bazen memory clock sabit kalıp diğerleri değişebiliyor.yani söylediklerin çok tutarsız kendi kendini çürütüyosun.ayrıca bu iki kart arasında önemli ölçüde performans farkı oluşturur bu değerlerin farklı olması.Yukarıda daha açıklayıcı bir durum var iyice bir incele.
Arkadaşım anlamamak için bu kadar direteni görmedim.ben her zaman bütün kartlarda böyle birşey olur mu dedim?yani bi konuyu üstüne alınıp buraya kadar getiriyon.ben her kartın bütün modellerinin değerlerini aklım tutacak değilim.ama sen de gördün ki her zaman o bahsettiklerin aynı kalmıyor.
Kardeşim her kartla alakası yok bu durumun ben de demedim zaten de sen iyice uzattın ben de sana iyi bir kanıt gösterdim,diğer yandan adamların keyfi değilmi değişik şekillerde Aynı modelli farklı bellek kapasiteli kartlarıda değişik saat frekanslarıda yaparlar benim ki sadece bir örnek,bellek kapasitesinin performans üzerinde etkili olmadığını göstermek istedim taki saat hızları değişene dek...
Hayır canım bellek miktarı oyundaki performansa ne oranda etki eder biraz düşünün yani önemli olan diğer özellikleridir...sen bana böyle diyince, diğer özellikler falan diye ben de sana durumun bu şekilde olmadığını, bazen bahsettiğin değerlerin de değişebildiğini göstermeye çalıştım.çünkü benim ilk defa karşılaştığım birşey değildi.çeşitli zamanlarda değiştiğine şahit oldum.neyse konu çokuzadı.iyi akşamlar diliyorumSon Düzenleme: sinan354 ~ 03 Ekim 2009 23:34
- 1
- 2