Merhaba kardeşim üzerinden çok zaman geçmiş ama şuan bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa eğer belki bu cevabı görüp bi bilgi edinebilirler diye yazıyorum.
Öncelikle (Windows + R) tuşuna bastığınızda bir kutucuk gözükücek.Bu kutucuğun içine (dxdiag) yazınız.Bunu yazdıktan sonra sizin PC nizin İşletim sistemi,ekran kartı tipi,harici bellek gibi birtakım şeyler yazıcak.Burdan en soldaki seçenek olan (Sistem)'e tıklayınız.
Sisteme tıkladıktan sonra alltan (İşlemci) yazan sekmeye gidin ve orda şöyle bişey yazar (Windows 8 Home 64 bit işlemci)
ya da (Windows 7 32 bit işlemci) yazar.Şimdi önemli olan burda ne yazdığıdır.Eğer 32 bit yazıyorsa bu şu demektir bilgisayarınız 32 bit te 8 gb ram in üzerini kullanamaz.Yani 32 bit işlemci için 64 bit program kullanamazsınız.
Ama 64 bit yazıyorsa ve (Ctrl + Alt + Delete)'ye basıp (Görev Yöneticisi)'ni çalıştırdığınızda burada örnek veriyorum,(Google,steam gibi uygulamaların yanında 32 bit yazar bu HEPİMİZDE AYNIDIR.)Ayrıca ram'iniz de 16gb ve üstü olmalıdır ki 64 bit kullansın yani bi sıkıntı yok.Bu şu demektir (Bilgisayarınız 64 bit işlemci kullanıyor yani kapasitesi 64 bit e çıkar ve 16 gb ram olduğu için bunu kolaylıkla yapabilecektir.Ve bilgisayarınız zaten oyun vs gibi ekran kartının veya belleğin kullanıldığı o tarz uygulamalarda 64 bit i ALGILAYIP onu kullanacaktır.
Yani orada 32 bit yazması önemli değildir.Önemli olan (Windows + R) tuşu ile açtığınız kutucuğa (dxdiag) yazdığınızda (Sistem) sekmesi altında (İşlemci) yazan sırada 64 bit mi 32 bit mi yazmasıdır.
Zaten çoğu program 32 bit çalışır ve otomatik olarak gerektiği zaman 64 bit e çıkacaktır.Yani mesela 32 bit program yüklediğinzde bazen şu yazıyı duyarsiniz bilgisayarınız 64 bit i desteklemiyor.O zaman 64 bit i indirirsiniz.Bunun kesinlikle bilgisayar performansı ile bir alakası yoktur o yüzden BU ANLATTIKLARIM DOĞRU BİLİP BOŞUNA SORUNU 64 bit 32 bit DİYE ARAMAYIN.ÇÜNKÜ DEĞİLDİR!!!!