laptop um 64 bit ti windows 7 ydi virüs falan girdi formatlatmaya götürdüm adam 32 bit lik windows7 yüklemiş oynadığım online oyuna girdiğimde acayip bir kasma vardı. geri götürdüm adama 64 bit ken oyunum kasmıyordu 32 lik te kasıyor 64 lüğü geri yüklermisin dedim kabul etti. ama adam dedi ki bilerek 32 lik yükledim oyunlarda kasma yapmasın diye ben de dedim ki 64 lük te kasma yaparmı o da 64 lük le bi oyunu oynayıp ötekini oynayamazsın dedi burda adam ne demeye çalıştı anlamadım sizce ne demeye çalıştı ? ama adam 64 lüğü yükleyecek şimdi benim isteğim üzerine. sizce 32 lik mi kalsaydı hiç anlamam bu işlerden lütfen biri yardım etsin :(
64 bit ve 32 bit
ram 2 gb ve alti ise 32 bit yüklettir 4gb ve üstü ise 64
Adamın öyle demesi bazı programlar 32 bir olduğundan çalışmayabilir demek istemiş ama oyunların çoğu 64bit uyumlu Üretiliyor. Programlarda ise sorun yaşayacağını sanmam 6 gb ram de 32 yani Rami kullanamadığı için kasıyor 64 yüklettir Kasma ve donmalar azalacaktır. Driverleri Driver bulucu değil normal yüklettir adama söyle.
hem 32bit işletim sisteminde 2 gb den fazla kullanamazsın
Gençler sizin kafanız baya karışmış, biraz düzeltme yapalım: 64bit sistemler 32bit ve 64bit programları çalıştırabilir, 32bit sistemler 64bit programları çalıştırmaz, 32bit sistemlerin adresleyebileceği max ram boyutu 4gb dır, 64bit sistemler 192gb a kadar ram adresleyebilir.
Gençler sizin kafanız baya karışmış, biraz düzeltme yapalım: 64bit sistemler 32bit ve 64bit programları çalıştırabilir, 32bit sistemler 64bit programları çalıştırmaz, 32bit sistemlerin adresleyebileceği max ram boyutu 4gb dır, 64bit sistemler 192gb a kadar ram adresleyebilir.Bizim söylediklerimiz Başka bişey değildi ama senin söylediklerin de yanlış çünkü En düşük 32 bit sistemler şuan xpden sonra 2gb destekliyor. En fazla standart işletim sistemleri serverlar hariç 512 GB'a kadar Ram destekleyebiliyor. Bu veriler bu Zamanlar için ,ilerde daha da artacaktır :)
İnanmayan veya Öğrenmek isteyen burdan bakabilir.
Son Düzenleme: murat5038 ~ 21 Mayıs 2013 23:01