Daha önce Windows 7 32 bit işletim sistemi kullanıyordum. Kingston 4 Gb 1333 Mhz. RAM'ı değiştirip 64 bit Windows 8'e geçmek istedim. Bunun için de GSKILL 16GB (2X8GB) ARES ORANGE LOW PROFILE DDR3 1333 MHZ CL9 DUAL KIT RAM aldım (Teknik özelliklerini inceledim, tıpa tıp aynı). 16 GB'yi destekleyen anakartıma taktım. Bir hafta Windows 7 32 bitte rahat kullandım ve hiç bir sorun yaşamadım. Sonra bilgisayarıma 64 bit Windows 8 yüklemeye çalıştım. Yükleme ekranı gelince bilgisayarım kapanıyor, sonra tekrar açılıyor. Çok yüklemeye denedim, olmadı. Bu sefer yine 64 bit Windows 7 yüklemeye çalıştım, yine aynı sorunla karşılaştım. 16 Gb Ram'lerim 32 bitlik win 7'de sorunsuz çalışıyor (Haliyle 3.5 gb olarak görülüyor).
Bios'umu güncelledim, yine olmadı. Yeni Ram'lerin bir tanesini taktım, olmadı. Harici usb HDD'den yüklemeyi denedim, bu da olmadı. 32 bitlik işletim sisteminde sorunsuz çalışan sistemimde niçin 16 gb'lik belleklerle 64 bitlik işletim sistemi kuramıyorum? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Bilgisayarımın özellikleri:
Anakart: Gigabyte H55M-S2
İşlemci: İntel core i3 560
Ekran Kartı: Ati Radeon HD 4600
RAM'İN ÖZELLİKLERİ BURADA:
http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-1333c9d-16gao-16gb-(2x8gb)-ares-orange-low-profile-ddr3-1333mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59077