arkadaşlar şu an 32 bit vista kullanıyorum acaba 64 bit windows 7 yüklesem
özelliklerim şunlar
Q8200
4 ram
hd4650
sorun yaşarmıyım lütfen yardım
64 Bit Windows 7 Yüklesem
64 bit en az 6 gb ram istyor hemde işlemcinin 64 biti desteklemiyor
elimde iki 32 bit 64 bit var hangini kursam diye düşünüyorum o zaman program bulmak zor olacak neyse kalsın şimdilik
64 bit en az 6 gb ram istyor hemde işlemcinin 64 bitivay be.
Ağzım açık bakıyorum 64 bit en az 6 gb istiyor hemi.
512 mb ramli sistemde nasıl çalıştı acaba bende merak ediyorum şimdi yaaaa.
Bunu yazarken çok mu araştırdın.
64 bit 32 bitteki adresleme sorununu çözmek amacıyla geliştirildi ve 4 gb ram ve üstünde performans verir
ama çoğunuz bilmiyordur 32 bit sistem normalde eğer windows server 2003,2008(enterprise ve datacenter) 64 gb ye kadar ram desteklediğini duymamışsınızdır.
mesela örnek: benim sunucum netteki 4 gb ram var.
aa 32 bit hemide 4 gb destekliyor. Aaaaa nasıl olur ya.
Aklınızdan çıkartmayın: Windows Server 2003 ve 2008 de enterprise ve datacenter sistemler 64 gb a kadar desteklemektedir 32 bitte.
Lütfen Yanlış bilgi vermeyin.
İlla makale mi yazalım, sunum mu yapalım, seminer mi düzenleyelim...
Webde bir dk da bir çok sonuç çıkar.
O değil küçük bir arama yapılsa chipte bir çok topic açıldı zamanımı ayırıp 64 bit ile ilgili küçük bir bilgilendirici yazı bile yazdım biraz daha düşünceli davranın!
alın size test bakın ram kullanımı nasıl:
bu 64 bit derlenen program ram kullanımına bakın 100 bin kere dönen bir for var 4 tane datatable denilen veritabanı sınıfı var. anlayacağınız dilde: defter düşünün 100 bin kere bilgi giriyor.
birde 16 basamaklı :Ç uzun bir tam sayı giriyor.
64 bitte işlem hem geç bitti hem ram çoık kullanıldı. Ram bol 64 bit yaya yaya kullanıyor işte 64 bit burda kendini gösteriyor.
1 dk 15 saniye falan sürdü.
şimdi 32 bite geçelim:
64 bitten daha hızlı bitti(15 saniye fark.) ram kullanımı: 84 mb daha düşük 64 bitten.
Sizlerde test edin diye programları sunucuya attım.
http://www.webmasterlar.net/testedin/windowstest32bit.exe
http://www.webmasterlar.net/testedin/windowstest64bit.exe
Özellikle Süleyman abi sen test et. senin işlemciyi çok merak ediyorum.
Dikkat edin arkadaşlar bu sadece işlemci ve ram testi.
Bakalım kim kimde ne kadar performans veriyor.
64 biti 32 bit yazılım kullananlar indirmesin! Alacakları hata: Bu program farklı bir işlemci mimarisine göre derlenmiştir. Türü bir hata alacaklar...
Pentium 4 ün bazı modellerinde var.Ve daha yukarısı işlemcilerin tümünde 64 bit vardır.
Cpu-z ye bak EM64T yazıyorsa 64bit desteği vardır.
Görev Yöneticiyi aç işlemler sekmesine tıklahiçbirinin yanında 32 yazmıyo,64 bit i desteklemiyo mu yani?ram ı 4 gb yapsam desteklermi?program isimlerinin yanında *32 gibi yazılar yoksa. 32 bittir varsa 64 bittir.
benim yukarıdaki resimlerde bak dikkat et *32 yazıyor programların yanında.