64bit XP nasıl CD'ye yazılır

HPQ-User
27-02-2009, 23:31   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

sss3740 sormuş:
Merhaba tüm üyelere..
Benim bilgisayarda suan klasör halinde yani daha CD'ye yazılmamıs 64bit Windows XP var.Bense suan 32bit kullanıyorum..Ama 4GB'lık RAM özelliğini kullanabilmem için bana 64bit XP gerekiyo..
Sorunum ise bende klasör halinde olan bu 64bit XP'yi CD'ye yazdıramamam.Daha dorusu yazdırıyorum ama kurulum baslamıyo ve su mesajı alıyorum "This version of windows must be installed by booting off of the CD. Please reboot your computer with the CD in in the drive." Bu mesaj neden karsıma çıkıyor anlamıyorum. 64bit XPnin bütün dosyalarını kalsörlerini ve en önemlisi setupunu sorunsuz olarak yazdırıyorum.İşletim sistemlerini CD'ye yazdırırken ayrı bi işlem mi yapmam gerekiyo.Bilgisayarım daki donanımlar 64biti destekliyor.Onu arastırdım.Lütfen bir işletim sistemi CD'ye nasıl aktarılır bunu bana anlatın..Yardımlarınızı bekliyorum...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Intel Core2 Duo-2,66GHz-2GB RAM-512MB Ekran Kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ;  Embedded Web Browser from: http://bsalsa.com/; .NET CLR 2.0.50727; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.0.0)

Banned
27-02-2009, 23:45   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Bu tür işletim sistemi vb. kurulum cd lerinin bir diğer özelliğide boot olmalarıdır. Eğer cd hazırlanırken veya kopyalanırken kopya yapıştır şeklinde veya sizin yaptığınız gib dosya şeklinde yazdırma yapıldı ise boot dosyaları kopyalanamaz ve bu cd ler boot olmaz. Eğer sistemi netten indirdiyseniz aslında o iso dosyasıdırrar değil ve sisteminizd nero vb. yazılım kurulu ise inen dosyayı tıkladığınızda direk yazdırılacaktır. Aynı şekilde başka bir cd de kopyalama yapıyorsanız nero gibi yazılımla tüm cd yi kopyalamalısınız.

Size tavsiyem xp zaten fazla ram isteyen bir sistem değil. 64 bit kurarsınız tamam ramları görür ancak birçaok donanımın xp 64 bit sürücüsü mevut değil ve brçok yazılım 64 bitte çalışmamakta. Rahatlıktan çok proplem yaşarsınız. Varsın 3 gb görsün e azından xpde 32 bitten şaşıpta ağrımaz başınızı ağrıtmayın, %90 pişman olup 32 bite dönersiniz.

- - - MERT - - -
28-02-2009, 00:05   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
537 mesaj

Sizin yazdırmış olduğunuz CD önyüklemeli olmadığı için başlangıçta sorun veriyor. Kendinize önyüklemeli bir XP CD'si bulmalısınız.

Bende bu konuda khramn a katılıyorum ve 32 bitle devam edin diyorum, başınız ağrımasın.

Ahmet_79
28-02-2009, 00:31   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

normalde bende arkadaşlara katılmakla beraber, yani xp kullancaksan 32 bit ile devam et, eğer illaki 64 bit yüklemeyi düşünüyorsan da vista ultimate 64 bit'e geçmeni öneririm, xp'nin 64 bit'lik sürümünü tavsiye etmem.

sss3740
28-02-2009, 01:45   |  #5  
Taze Üye
5 mesaj

Aslında bende sizin gibi düşünüyorum yani 64bit hakkında internetten ve tüm arkadaslarımdan eksi yönlerini arastırdım.Ama benim bilgisayar 3GB olarak görmüyo RAMi.Yani Windows çalısmıyo.Bilgisayarın 4GB'lık RAM'i destekliyo.Ben işletim sis.i yüzündenden 3GB olarak algılayacagını biliyorum ama onu da görmüyo çalısmıyo yani.RAMlerin dördününde markası A-data 1GB 667MHz DDR2. Anakartın ise MSI G31M2 V1.Suan 1+1 kullanıyorum maalesef. Elimde bosta duran 2 tane daha var.Bilgisayarda ne gibi bir ayarlama yapmam lazım ki diğer ikisini de taktımmı 3GB olarak algılasın.Yardımınız için teşekkür ediyorum...İyi günler..

- - - MERT - - -
28-02-2009, 01:56   |  #6  
Yıllanmış Üye
537 mesaj

Eğer anakartınız buysa maksimum 4GB 800MHz DDR2 RAM desteği var.

BIOS güncellemesi yaparak bu sorunu halledebilirsiniz diye düşünüyorum. Çünkü böyle bir durumda sistemin çalışmaması windows'la alakalı değildir.

Son Düzenleme: - - - MERT - - - ~ 28 Şubat 2009 01:57
sss3740
28-02-2009, 02:45   |  #7  
Taze Üye
5 mesaj

Peki BIOS Güncellemesi nasıl yapılır bana ayrıntılı olrak ve en acemi bilgisayar kullanıcısının bile anlayacağı bir dille anlatır mısınız?Çünkü çevremde profosyonel bir kullanıcı olmadıgı için iş bana alıyor:)

- - - MERT - - -
28-02-2009, 02:58   |  #8  
Yıllanmış Üye
537 mesaj

Bakın bu iş bayağı riskli. Yapacak olduğunuz en ufak bir hata anakartınızın bir daha çalışmamasına neden olabilir. O yüzden daha önce hiç yapmadığınız için tek başınıza denemeyin derim. Bilgisayarınızı bir teknik servise götürün, onlar hem BIOS'u güncellesin hemde RAM sorununuzu çözsünler.

Burda size nasıl BIOS güncelleyeceğinizi anlatırdım ama yanlış bir durum olursa eğer ben vicdan azabı duyarım. O yüzden kusura bakmayın.

Son Düzenleme: - - - MERT - - - ~ 28 Şubat 2009 02:59
kemalke
28-02-2009, 03:52   |  #9  
Yeni Üye
26 mesaj

Bios updatinden önce bios setupa girerek ordaki Hyper Memory seçeneğini enable değilse enable yapmanızı öneririm. ozaman 3640 gibi bir rakkama ulaşabilirsiniz. kalan 360şıda feda ediceksiniz.

uGuR.uK
28-02-2009, 08:55   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

"..This version of windows must be installed by booting off of the CD. Please reboot your computer with the CD in in the drive..." demek; "windows'un bu sürümü CD'yi boot ederek yüklenmelidir. lütfen bilgisayarı cd'yi sürücüde olacak şekilde yeniden başlatın." sebebide 64bit kurulumlar 32bit ortamlarda çalıştırılamaz, cd'yi yazdırmanda bir problem yok yani, ama eksik var ki onuda arkadaşlar demiş zaten; BOOT özellikli olarak diski yazdırmamışsındır, onun için boot sektörü oluşturmak gibi bir durum var cd için ama kolay yolu nLite yazılımı ile direk xp klasörünü cd'ye yazdırabilirsin(otomatik boot eklenir). onun haricindeki sorunlarına arkadaşlar zaten yanıt vermiş. ve bende katılıyorum, xp'nin 64bit'ini yüklemeye gerek yok bence direk vista yada biraz daha bekleyerek win.7 64bit yüklemen daha mantıklı olur.