ARKADAŞLAR Q6600 STOK FAN İLE 2.7 GHZ DE ÇALISTIRIYORUM PC Mİ ŞUAN...STOK FAN İLE KAÇA KADAR ÇIKABİLİRİM SİZCE...
Q6600 STOK FAN İLE OVERCLOCK
Stok fan ile 2.7yi geçme derim bende 2.7 kullanıyorum. 3ghz ye çıkarınca 67'C leri görüyor, %100cpu sistem kararlılık testinde... Ama 2.7 de 61 C'yi geçmiyor. Bu cpunun özelliklerindede max. 60'C de kullanması gerektiğini söylüyor o yüzden 2.7 ideal.. (Voltajı hiç arttırma)
3.0 ghz kadar çık ısıyı kontrol edip yaz bakalım ne kadar oluyor ona göre öneri yapalım
voltajı auto yap eğer gerekirse kendisi verir
Hocam voltajı auto yapma işlemcinin default voltajı ne ise onu ver onla 3 e cıkmaya calıs cıkıyorsa ısılarda iyi durumda ise öyle kullan.
swordmaster_65Hocam voltajı auto yapma işlemcinin default voltajı ne ise onu ver onla 3 e cıkmaya calıs cıkıyorsa ısılarda iyi durumda ise öyle kullan.Evet, böyle yapabilirisin daha sağlıklı..Ve işletim sistemin vistaysa sistem boşta olduğunda cpu hızını indirdiğini biliyosundur sanırım..
Fsb yi 375 yap hocam 3 GHZ olsun senin olsun :)
eywallah kardes yapıcam..sıcaklıkları paylasıcam sızlerle...
335 yapıyım ben en ıyısı....
Evet 335 yanlıs olmus benim işlemciye gitti kafam 375 dedim :)
kardes sen sımdı eminmısın 3.0 yapsammı acaba ne dersin ?
Ben yaptım işte sistem kararlıklık testinde %100 cpu kullanımında 67'C lere gelmişti sanırım çekirdekler.. 60'C max. olarak diyor cpu nun özelliğinde bence 2.7 ideal..
ı3urakkardes sen sımdı eminmısın 3.0 yapsammı acaba ne dersin ?evet yapabilirsin sonra ısı değerlerini kontrol et baktın çok ısınıyor tekrar 2.7 'ye indirirsin.
ahmet79evet yapabilirsin sonra ısı değerlerini kontrol et baktın çok ısınıyor tekrar 2.7 'ye indirirsin.Evet bi kararlılık testi yap bi dene =)
Ben Q6600 için 3.0 ın zararlı olamayacagını düşünüyorum.
Eğer kasa içi sogutmanda iyiyse bir sorun cıkmaz.