6hg14ay973.exe hakkında

TsigaLko
01-04-2012, 18:48   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

öncelikle herkese selamlar.
dün akşam bilgisayarımdaki internet tarayıcılarının anasayfalarının kendi kendine değişmesiyle şaşırdım. Yeni anasayfam www.searhnu.com/406 olmuştu. Ardından görev yöneticisinde işlemler bölümüne baktım ve daha önce hiç görmediğim 6hg14ay973.exe adında bir uygulamanın olduğunu farkettim. Bu uygulama bilgisayar>yerel disk(C)>Kullanıcılar>pc konumundaydı. Silmeye çalıştım ama "bu dosyada değişiklik yapabilmeniz için bilgisayarın yöneticisi size izin vermelidir" şeklinde bir uyarı aldım. Dosyanın sahipliğini alırsam belki silebilirim diye düşündüm ancak sahipliğini alamadım. Sistemin sahipliğini alsam da yine silemedim. Ardından çeşitli virüs programlarının deneme sürümlerini kullanıp uygulamayı silmeye karar verdim. Önce kaspersky la başladım, ancak yükleme sırasında hata oluştu. Nod32 yi denedim ardından. Kaspersky'la benzer bir hata aldım. Panda'yı denedim bu sefer uygulama Panda'nın yüklenmesine izin verdi. Panda'yla silmeye çalıştım. Silindi şeklinde bir uyarı verdi ve bilgisayarı yeniden başlatmamı istedi. Yeniden başlangıçtan sonra baktığımda 6hg14ay973.exe yerinde sapasağlam duruyordu.
Anladığım kadarıyla bu program antivirüslerin yüklenmesini veya çalışmasını etkiliyor.
Ne yapabilirim bu dosyayı silebilmek için?

TsigaLko
01-04-2012, 23:19   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Hiç bilgisi olan bir arkadaş yok mu acaba?

Tolstoy
02-04-2012, 01:16   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
381 mesaj

Probleminizin zararlı kaynaklı olduğu bariz olarak görülüyor.

6hg14ay973.exe ise zararlının üretmiş olduğu random(rasgele) üretilmiş bir isim. 6hg14ay973.exe'ye erişiminiz engellenmiş. Engeli kaldırıp silseniz dahi diğerleri gelecektir Sorunu çözebilmenizi temenni ederim. Ancak;   Kendi başınıza yapacağınız her işlem başka sorunlara yol açabilir.

Çözüm:
Zararlının ne olduğunu tesbit ettikten sonra uygun çözüm yolunda ilerlemektir. Bu da normal bilgisayar kullanıcısının yapabileceği iş değildir.

- Rescue CD (Kurtarma CD'si) deneyebilirsiniz. Avira, Kaspersky, Dr Web.
- HijackThis Tr ekibine başvurabilirsiniz.
-Yabancı sitelere başvurabilirsiniz.

AmbaSSadoR
02-04-2012, 07:15   |  #4  
AmbaSSadoR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 12
400 mesaj

drweb için:http://download.geo.drweb.com/pub/drweb/cureit/mnthfx5g.exe(bu bügünkü exe. günlük değişir) bunu indir tam tarama yaptırın en azından zararlı yazılımı durdurup diğer işlemlerini açar.

yada sisteminizi ağ desteği ile güvenli modda başlatın yine bunu indirin ayrıca arkadaşın söylediklerine ek olarak kesinlikle sistem geri yükleme yapmayın iyi hoş sistemgeri yükleme noktalarınızı göstermeyecektir o zararlı C=

Umut BAŞER
02-04-2012, 12:31   |  #5  
Umut BAŞER avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
128 mesaj

Güvenlik ayarlar kullanıcı adın full tamam tamam shift + delete zaralı silinmiştir