Aero ve bütün görsel efektler açık durumdayken dikkatimi çekti bi an
7229 ram kullanımı..!
7229 ram kullanımı..!
demişsin ama resimde 297 görünüyor.
Sorunu da anlamadık?
Sorun yok ki anlayasın. Demek istediğim gayet açık bence şimdiye kadar 600-700 mb arasında değişen ram kullanımı 7229 da 300-400 mb arasına düşmüş durumda bende.
Bu da bu sürümde ram kullanımında gözle görülür derecede düşüş olduğunu gösteriyor.
Bu özellikte ki bir işletim sisteminde bu kadar az ram kullanımı bence büyük bir başarıdır .
Aklında windows 7 ye ait soru işareti olanlara da büyük bir kanıttır.
ram kullanımı nerdeyse xp ile aynı seviyede ama şu cpu kullanımınada bi el atsalar çok iyi olur çünkü cpular uçuyo ram 300-400mb arası ama cpu %50
Kullandığın programlardan kaynaklanıyor olabilir mi acaba yada arka planda çalışan hizmetlerden ? Çünkü bende işlemciyi o kadar fazla kullanmıyor.
H€LLram kullanımı nerdeyse xp ile aynı seviyede ama şu cpu kullanımınada bi el atsalar çok iyi olur çünkü cpular uçuyo ram 300-400mb arası ama cpu %İşlemciniz nedir ?Virüs olma ihtimali olabilir mi ?
Windows 7 nin de ram kuıllanımı 600-700 mb tı düşmüyor. Sizzin dikkatinizi ya oyun vs. oynayıp kapattıktan sonra çekmiş yada beklemeden çıktıktan sonra.
Mustafa@PCİşlemciniz nedir ?işlemcim AMD Phenom X3 sistem baoştayken %0-5 arası değişiyo vista gibi sistem boştayken bile %20lerde değil kısacası sistem boştayken sorun yok ama bi kaç program çalıştırdığımda cpuyu baya artıyo prgram derkende photoshop autocad falan deil firefox messenger wmp gibi programlarVirüs olma ihtimali olabilir mi ?
daha önce vista için de aynı örneği vermiştim xpde wmp + wlm +firefox %5 cpu kullanırken vista %30 win7de hemen hemen vistaya yakın bi cpu kullanım oranı varSon Düzenleme: H€LL ~ 18 Haziran 2009 17:56
evt win 7 nin ram kulanımında cimri oldugunu kabul edıyorum fakat sızın konudakı degerın real stabıl bı deger oldugunu dusunmuyorum ayrıca herkez win 7 nın ram kulanımının xp ye yakın oldunu soyluyor pekı uzmanlar neden mın ram kullanımını 1 gb olarak acıklıyor oysakı xp nın mınumum ram kulanımı 256 mb oyleyse kım haklı ?
ram miktarına göre durum değişiyor. her 1 GB ram eklediğinizde ortalama %5-10 oranında ram kullanımı düşüyor.
Aynı bilgisayarda Vista:
1 GB ramla %40-45 (450MB civarı +-) ram kullanıyordu
2 GB ramle %30-35 civarı
3 GB ramle %25-30 civarı
yani mantıklı bakacak olursak 1 GB ramden 2 GB rame geçişte 2 katına çıkan ram miktarımız kullanılan ram miktarınıda 2 kat düşürmeli ama işletim sistemi sizin ram oranınıza göre ram kullanım oranını değiştiriyor çoksa çok, azsa az kullanıyor