pc özellikkleri: 8gb Ram
32 bit sistem
500 gb hard disk
2 gb ekran
i5 işlemci ...
Nasıl full 8 gb yapcam yardımmmm>£#£½$#$½#½½{{[!'^!'^'^+%^+%+56
8 gb ram var 2.99 kullanılabilir diyo ????
işletim sisteminin 64 bit olanını yüklersen sorun giderilir
32 bit sistemde 3 Gb.dan fazlasını kullanamassın.
64 bit kurarsan sorunun çözülür.
Anakartın desteklediği yere kadar ram görebilirsin eğer sonradan 8 gb ram olduysa 64 bitte kursan anakartın desteklediği kadarını görebilirsin destekliyorsa 64 bitte sorun düzelebilir..
Soruyu soran arkadaş yanıtını almış ve teşekkürünü de etmiş. Üzerine aynı yanıtı papağan gibi 3 kere daha vermenin mantığı nedir???
Bosluk bugün çok sinirlisin sanırım :)
ekleme yapayım 32 bit de bir program ile ramin tamamını kullanabiliyorsun. Ama 64'e dönmeni tavsiye ederim.
"bosluk" ben yazıcaktım biri kırılır diye yazmadım.Konuyu açan arkadaş gerizekalı değil herhalde 6-7 kişi aynı cevabı vermiş.
s.a kardeşlerim 64 bit le alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü aynı sıkıntı bendede var.gigabite GA-890gpa-ud3h onboard anakartım var,1 ay önce 6 gb ram takılı olduğu halde 3.5 gb kullandığnı farkettim,bir çok yorum yapan oldu ama ben sistem registeri ile tarattım ve 3.5 gb lik miktar 5 gb ye çıktı ancak 2 gün önce ramlerimi değişip Dual kanal 8 gb 1866mhz ram taktım,kontrol ettiğimde bu sefer kullanılabir ram miktarı 3.2 gb gözüküyo yardımcı olursanız sevinirim
arkadaşlar akşam araştırdım buldum mscofig den girip sağda bulunan ram kullanım miktarını yukarı tuşu ile en üst seviyeye çektim oldu zan sistemde bulunan ram miktarı kadar artıyo,artırıp tamam dicek ve pc yi yeniden başlatacaksınız
ram mitarı 8gb kullanılabilir bellek miktarı 7.5 gb ayrıca anakartımda onboard ekrankartı mevcut