8 saat adsl

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
free_x_man
18-02-2005, 16:31   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
475 mesaj

arkadaşlar adsl başvurusunu yaptım bekliyorum fakat.2 gün önce birşey duydum. kafamı kurcalıyor.bilgisayar kullanmaya yeni başlayan bir arkadaşım aylık 25 milyona günde 8 saatle sınırlı adsl bağlantısına başlamış.ben de zaten günde en fazla 3-3,5saat internet kullanabiliyorum.telekom'un sayfasına baktım ama böyle bir bilgiye rastlamadım.sizden bilgi alyım dedim.eğer böyle bir hizmet varsa tabi ki 8 saat ile sınırlı adsl bağlantısına geçicem.benim bağlantım şu anda dialup ve öyle geniş kapsamlı bir araştırma yapamıyorum.çünkü bir yerden sonra sabrım tükeniyor ve pc mi kapatıyorum.bi zahmet bilgilerinizi benimle paylaşın.

omerfaydali
18-02-2005, 19:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
155 mesaj

ÖYLE BİŞEY YOK DİYE BİLİYORUM SEN 256 SINIRLI AL ARAŞTIRACAK BİRŞEY...

shehsuvar
18-02-2005, 20:01   |  #3  
Yıllanmış Üye
779 mesaj

bahsettiğin 25 milyonluk bağlantı 3gb limitli adsl bağlantsı olmalı.eğer böyle ise bu konu ile ilgili çok forum  var.ordaki bilgiler yeter.eğer dediğin gibi (3 - 3,5 saat sörf) yapacaksan 3gb limitli senin işini görür. ama yine de diğer forumlara bi bak.

KARASEV
18-02-2005, 20:54   |  #4  
Yeni Üye
20 mesaj

Zaten o bahsettiğin limit günlük olarak uygulanmıyor.Aylık 240 saat bağlanma hakkın var.3 GB ta download hakkın.İstersen günde 10 saat bağlanırsın o sana kalmış.Ama bağlandıkça download hakkın da azalıyor.Yani ayda 120 saat bağlandıysan ki sen öyle söylüyorsun,download 1,5 GB a düşer.

Son Düzenleme: KARASEV ~ 18 Şubat 2005 20:56
shehsuvar
19-02-2005, 02:35   |  #5  
Yıllanmış Üye
779 mesaj

KARASEV öncelikle şu linkteki yazımı ve daha sonra da adsl ile ilgili forumları oku o bahsettiğin saat hesabının hikaye olduğunu anlıcaksın.

"https://www.chip.com.tr/forum/3-ve-5-gb-kotali-adsl-baglantilari-hakkinda_t4388_3.html"   

KARASEV
20-02-2005, 18:25   |  #6  
Yeni Üye
20 mesaj

Ya shehsuvar Allah zihin açıklığı versin.Ne diyeyim başka.Hala inatla aynı şeyde ısrar ediyorsun.

shehsuvar
20-02-2005, 20:02   |  #7  
Yıllanmış Üye
779 mesaj

zihnim açık , yazdıklarımın arkasında ve doğruluğundan eminim ! bu limitli adsl'nin eski sistem gibi zamana değil , boyuta endeksli olduğunu biz burdaki forumlarda çoktaaaaan duyurduk , anlattık(anlayana !). şimdi ben niye inatla ısrar etmeyim ki ? forumları okuyun okuyun okuyun ! diye.bu konuda çok forum başlığı ve bu başlıklarda da onlarca cevap variken sen de bi forum açıyosun birde tereciye tere satıyosun !!!!!! ha ben yanlış bilyosam , yanlışımı söyle (trip yapma).şimdi yaz bakiiim yadıklarımdan hangisi yanlış mı ş ? (senin bildiğin neymiş ?)

alıntı:
Gönderen : KARASEV

Ya shehsuvar Allah zihin açıklığı versin.Ne diyeyim başka.Hala inatla aynı şeyde ısrar ediyorsun.

KARASEV
21-02-2005, 00:23   |  #8  
Yeni Üye
20 mesaj

Hem insanlara saldırarak yanıt veriyorsun,hem de aynı üslupla sana yanıt verildiğinde tahammül edemiyorsun.Biz demişsin,sadece sen bunu söylemişsin.Ne zaman nerde forum açacağıma ben karar veririm.Sana veya bir başkasına danışacak değilim.Anlatılanlarda bir hata görürsem bilgim ölçüsünde düzeltmeye çalışırım.Gelelim limit meselesine.
  Türk telekomun resmi sitesinde verilen tabloda da görebileceğin gibi
   240 saat bağlantı + download=3GB   Ya da 5GB limitli için 240 saat + download=5GB
Yani 240 saatten fazla bağlanıldığı zaman download hakkı da azalıyor.Eğer daha az bağlanılırsa download hakkı artıyor.Tablonun altında verilen bilgiylede 240 saatin sitenin içeriğine göre değişebileceğide ayrıca belirtilmiş.

İşte senin hala ısrarla  hatalı olarak söylediğin bu.Sen sadece boyutla ilgili olduğunu söylüyorsun,bilgilerimin doğruluğundan eminim diyorsun,ama telekom seni yalanlıyor.

shehsuvar
21-02-2005, 03:11   |  #9  
Yıllanmış Üye
779 mesaj

KARASEV kime saldırdımışım , hem niye saldırayım ki ? ben bişeyler öğrenmek ve öğrendiklerimi paylaşmak için burdayım.sana bişey daha söyleyim arkadaş da limitli aldı . kayıt işlemleri sırasında upload limite dahil mi diye sormuş onlarda "evet" demiş.arkadaşta" ama internet sayfanızda tam tersi yazıyor" demiş.verilen cevap ise"yanlış yazmışlar ".ha şimdi sen bu telekoma güveniyosan senin için yapabilcek başka bişeyim yok ama en azından şu link i oku

KARASEV
21-02-2005, 11:40   |  #10  
Yeni Üye
20 mesaj

Bence ordaki memura sormak hata.Çünkü telekom adsl hizmeti vermeye başlarken ilgili personele bu konuda ayrıca bir eğitim vermedi.Memur sadece sıradan evrak işlerini,kayıt işlerini vs. yapar.Hatta ordaki teknik elemanların bile çok bilgili olduklarını söylemek zor.Ben ADSL başvurusu yaptıktan 2 saat sonra bağlantı açıldı ama yapmaları gereken şey sadece bir kabloyu bağlamak kadar kolayken(babam telekom emeklisi olduğu için biliyorum)bunlar bu sefer telefonu kestiler.Telefonu açtırmak için gittik,eve döndük bu seferde ADSL'i kestiklerini gördük.Sonra tekrar gidip düzelttirdik.Yani 2 saat sonra bağlanan ADSL'i basit bir hata yüzünden 2 gün sonra kullanabildim.Sonuçta telekomun internet sitesini hazırlayanlar ki genel müdürlük tarafından hazırlanıyor,interneti hem teknik elemanlardan hem de memurlardan da daha iyi blirler.Dolayısıyla internet sitesi daha güvenilir.Hala farklı düşünüyosan bilmem.O verdiğin linkide zaten çok önce okudum.Tekrar vermene gerek yok.

shehsuvar
21-02-2005, 13:08   |  #11  
Yıllanmış Üye
779 mesaj

karasev , vay be bu forum da ikimizin yazışması ile geçmiş . dediklerin doğru web sayfalarında yazılanlara göre hareket etmeliyiz sonuçta itiraz edeceğimiz zaman elimizde somut bişeyler olsun .
"http://adslkota.ttnet.net.tr/selfcare/login.jsp"  bu  link i bilirsin . limit durumunu öğrendiğin telekomun resmi sitesi . ayrıca "NetMeter" kullanmanıda tavsiye ederim.bu linkteki değerlere göre %10-15 eksik gösterebilir.ama bu link son 12 saatteki transferlerimiz gösterilmeyebiliyor.onun için bu prog. tavsiye ederim olup biteni anlık takip edebilirsin . böylece n nedir daha iyi anlaşılır (ben öyle yaptım şimdi çok rahatım )

KARASEV
21-02-2005, 17:02   |  #12  
Yeni Üye
20 mesaj

Ortak bi noktada buluştuk,bence de iyi oldu.

free_x_man
21-02-2005, 17:42   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
475 mesaj

şimdi kafam karıştı işte.telekomda görevli bir abi var bizim burda ona sordum araştırdı ve arkadaşım senin 3 gb hakkınvar.istersen my nete gir istersen download yap.hiç farketmez internette yaptığın herşey 3 gb limitine dahil.peki şimdi kim haklı.ya şu konuyu bi öğreneyim dedim;siz benden daha çok yardıma ihtiyaç duyuyorsunuzKahkaha

Eyüp Korkusuz
21-02-2005, 18:16   |  #14  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

arkadaşlar daha öncede çok tartıştık LİMİT=DOWNLOAD+UPLOAD limitinizi ölçmek için telekomun sitesinden bakabilirsiniz... Zaten sık sık download yapmayan bi insan dolduramaz 3 gb ı bence limitli ama telekom tam limiti ölçemiyor haberiniz olsun...

theironman
21-02-2005, 18:29   |  #15  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

UPLOAD fiyatlara dahil değil diye biliyorum ama bunu doğrulayamıyorum nedense; telekomun bir sayfasında UPLOAD dahil değil derken başka sayfasında zıttı yer alıyor, ne iş anlamadım.

daywalker
21-02-2005, 18:59   |  #16  
Yıllanmış Üye
114 mesaj

limitli adsl için başvurduğunda "günlük ortalama 8 saat surf yaparsan 1 ay rahat rahat kullanabilirsin" gibi bi açıklama yapıyorlar arkadaşın onu yanlış anlamış olabilir

KARASEV
21-02-2005, 21:11   |  #17  
Yeni Üye
20 mesaj

UPLOAD limite dahil değil. adslkota.ttnet.net.tr  adresinde bu açıkça belirtilmiş.Ayrıca http://www.turktelekom.com.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=304 adresinde 8.madde de bulunan tabloda 240 saat bağlantı +  download=3GB olarak belirtilmiş.Türktelekom personeli bu konuda ayrı bir eğitim almadığı için verdikleri yanıtlar birbiriyle çelişebilir.Ama sitede yazılanların doğru olduğuna eminim.

free_x_man, bahsettiğin kişinin verdiği bilgiler doğru,çünkü bende resmi siteden kontrol ettim bi yanlışlık yok.

Ayrıca yukarıdaki ADSLKOTA linkinde netmeter türü programların neden limiti daha az ölçtüğüde açıklanmış.Sitedeki tüm açıklamalar aşağıda.

1) Aylık transfer miktarı, limitli ya da limitsiz, tüm tarifelerdeki kullanıcıları
bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiden yararlanarak, limitli tarife kullanıcıları, limitlerini görebilir,
limit tarifede olmayan kullanıcılar ise, tarife seçim kararlarını alabilirler.
(Örn: Limitli tarifede olmayan bir kullanıcı, aylık download miktarının 3GB'ın altında olması
durumunda limitli tarifeye geçmeye karar verebilir.)

2) Upload miktarı bilgilendirme mahiyetinde olup, ücretlendirmeye tabi değildir.

3) Ay içerisinde, bağlantınız halen aktifse, son 12 saatteki transferleriniz bu rakama dahil olmayabilir.
Kesin rakam, bağlantınızı kapatmanız durumunda, yada ay sonunda ortaya çıkacaktır.

4) NetLimiter, DuMeter ve benzeri programlarla yapılan ölçümlerle transfer miktarınız arasındaki
farklılıklar bulunabilir. Bunun sebebi, bu programların %10-15 civarındaki TCP/IP başlık
fazlalıklarını (header overhead) ve tekrar transferleri (retransmission)
hesaba katmamalarından kaynaklanmaktadır.
Neticede, sistemdeki kayıtlarınız esas alınarak faturalandırma yapılacaktır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son Düzenleme: KARASEV ~ 21 Şubat 2005 21:16
fikret_akin
22-02-2005, 02:40   |  #18  
Üye
55 mesaj

eywallah saol Karasev kardeşim güzel makale

yesillili
22-02-2005, 02:59   |  #19  
Yıllanmış Üye
415 mesaj

arkadaşlar bunu daha öncede çok tartıştık.  ben şahsen telekom memurlarının hiçbirinin dediğine itimat etmiyorum.telekom kendi kendisiyle zaten çelişiyor. bundan  dolayı memurların söyldikleriyle  tartışmayın.telekom internette de çelişiyor.
http://adslkota.ttnet.net.tr burada "upload sadec bilgilendime amaçlı ücrete tabi değilidir" diyor.
http://www.telekom.gov.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=152
burada da "Kota kullanımlı ADSL internet erişim hizmetidir. Kota download (veri indirme) kapasitesine bağlıdır. Kota aşılmasında ilave ücretlendirme yapılır." diyor ama az aşağıda ise "1000 resimli e-mail alma/gönderme" ve "1000 e-mail alma/gönderme" diyerek çelişkiye düşüyor. gönderme işlemi niye bir download olarak hesaplansınki. ama baskın gelen görüş ve sitelerdende anlaşılan(?) sadece download'ın limiti oluşturduğu ve upload'ın limiti etkilemediğidir. nitekim kampanya tanıtımında da saadece donload limitli diye bahsedildi hep. bana kalırsa da upload dahil değil. ama adam akıllı bir telekom yetkilisi adam akıllı bir açıklama yapıpta tartışmalara son verse çok iyi olurdu. dikkat etttiniz mi bilmiyorum bu konu defalarca farklı konularda tartışıldı. daha da uzatmaya gerek olmadığı kanısındayım. komunun tartışıldığı bazı forum konuları:

+ birde bu konu. sizce de bu konu fazlaca tartışılmadı mı?

inşaalah bu tartışmalar bir an önce son bulur da rahatlarız.
Netmeter  kullanımında da; netmeterı bende kullanıyorum ve " http://adslkota.ttnet.net.tr/selfcare/login.jsp " dan da takip ediyorum. yanlız netmeter'ı download mı download+upload'a mı ayarlama konusu yine yukarıdaki tartışma ile alakalı...   

Son Düzenleme: yesillili ~ 22 Şubat 2005 03:06
fikret_akin
22-02-2005, 15:29   |  #20  
Üye
55 mesaj

kardeş haklısın bu tartışma bitmeli bence bunlardan daha önemli şeylerde var mesela adamlar kopya işlemci ve ekran kartı piyasaya sürüyolar açıkçası ben şüphelenmeye  başladım..
Acaba benimkiler korsanmı demeye başladım...
Bazı şirketler mahsus çok para kazanmak için  bu yollara baş vuruyo olabilirler..

free_x_man
24-02-2005, 23:08   |  #21  
OP Yıllanmış Üye
475 mesaj

bu konu çooooook uzar.bi zahmet kapatalım.

Raziel
24-02-2005, 23:11   |  #22  
Yıllanmış Üye
936 mesaj

iyi bildin