merhaba arkadaşlar.dün GIGABYTE DS4L NVIDIA 650i SLI anakart ve sparkle 8800 GT ekran kartı aldım.arkadaşımın LCD monitöründe ekran süper gözükürken benim emektar philips 17" 107 T5 CRT monitörümde yazıların arkasında hafif bir gölgelenme oluyor.ekran kartı DVI çıkışlı .kutusundan çıkan aparat ile normal vga çıkışa dönüştürüyorum.Sizce bu gölgelenme neden olur.düzeltmenin bir yolu varmıdır.Bu konudaki tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
8800 gt & monitörUyuşmazlıgı
sadece grafik ortamda mı gölgelenme oluyor? nasıl bir gölge sabit mi yoksa görüntünün dinamik bir gölgesi mi? metin bios ekranlarında da bozulma var mı?
bios ekranında yok.xp ye geçince oluyor.Xp cd koyup önyüklemeye başaladım.kurulum ekranı yine aynı.driverle falan alakası yok yani. yazıların altında beyaz bir gölge çıkıyor.fotografını çekip yollasam görünmüyor ,başka pc de düzgün çıkıyor foto ..
sadece yazıların(fontların) altında çıkması anlamsız, başka şekil veya çiziklerde olmuyor mu? painte girip değişik şekiller çizip deneyebilir misin? bir de ekran kartında 2 adet DVI çıkışı vardır diğer çıkışı da dene. monitörünün menusünde degauss varsa onu da yap, mıknatıs yükünü boşaltacaktır.
degasus modunu denedim olmadı.diğer dvi çıkışı denemiştim zaten.
oyunlarda neredeyse hiç belli olmuyor.internette iken göz ağrıtıyor.feci rahatsız edici bir durum.
o ekrankartına o monitör olcak işmi be kardeşim :)
monitörün ne olarak tanımlı?(görüntü özelliklerinde, dafult, PNP monitör vs)
ekran tazeleme frekansı ve çözünürlük kaç?
ve yine görüntü özelliklerinde *clear type font* işlevi açık kalmış ve CRT de ters etki yapıyor olmaya???
monitörü aygıt yöneticisinden 107 t5 olarak tanıttım.değişmedi.
tüm çözünürlük ve hertz değerlerini denedim.
clear type font işlevi tam olarak nerde ben göremedim.
o ekrankartına o monitör olcak işmi be kardeşim :) diyen arkadaşada haklısın lakin farkındayım
sıra ile alıyorum birden toplamıyorum cevabını ileteyim..
nedir bu chip serverinden çektiğim ya, tam mesaj yazıp yolluyorum service unavailable. haftalardır böyle.
masaüstünde sağ tıkla görünüm ayarları kısmından gelişmişe gir.
orada efekt seçenekleri göreceksin, sürüklerken pencereyi göster gibisinden.
clear type font ayarı orda, clear type seçiliyse kaldırarak bir dene.
ayrıca bu da işe yaramazsa,
bilgisayarını F8 menüsüyle güvenli ve VGA modlarında da açıp bozulma devam edecek mi bak.
sandığın gibi çevirici soketten olacak birşey değil o.
o soket herhangi bir çevrim yapmıyor, sadece DVI nın analog pinlerini Dsub-15 soketine aktarıyor.
hatlarda bir temassızlık olsa bütün taramalar bozulur sadece fontların bozulması saçma.
bir de nvidianın kendi display managerinden monitör, gama, contrast ayarlarına bak. kaçmış olabilir.
bilgisayar post ekranından çıktığı anda belli oluyor.işletim sistemi logosu çıkınca başlıyor.monitörün sol taraftan 5-6 cm ye kadar bir çizgü halinde daha koyu ve yazılarda şekillerde sağa doğru gölgelenme devam ediyor.vista kurdum hala aynı .kurulum esnasında hemen başlıyo zaten.
ayrıca az önce tekrar denedim lcd de görüntü net.monitörümde diğer pc lerde normal...