arkadaşlar amd 5200+x2 işlemci m3a anakart ve 8800gtx ekran kartı kullanıyorum.
benim sorunum bazı oyunlarda oyun açıldığı anda mavi ekranla karşılaşmam. örneğin "lost, crysis warhead, devil may cry4" gibi oyunlarda hemen mavi ekrana düşüyor ama nfs5 world of war craft gibi oyunlarda yaklaşık 1-2 saat sonra düşüyor.
aklıma önce ısı geldi ama sorun ısı değil çünkü ilk bahsettiğim oyunlarda 27-32 derece iken nfs de 42 dereceye kadar çıkıyor.
ikinci olarak power supply olabilir dedim ancak 750watt lık thermaltake psu ile denedim sonuç değişmedi
üçüncü olarak ramler olabilir dedim ocz ve kingstone ramler kullandım sonuç yine aynı.
dördüncü olarak işlemtim sistemini denedim 32bit xp sonra 32bit ve 64bit vista kurdum sonuç değişmedi
son olarak driver denedim ve 179,15 ten itibaren 180.48 e kadar nvidia driverlarını denedim yine sonuç çıkmadı.
tüm aramalarımda şöyle bi sorundan bahsediliyor. windows ekran kartında bazı bilgileri bekliyormuş bunlar geç gelince ekran kartını kapatıyormuş. bunun doğru olduğunu biliyorum çünkü ayak sesleri falan geliyor görüntü gittiğinde bile. bazı sitelerde olayı driver ile çözebildiklerinden bahsetmişler ancak ben bi türlü uygun driver ı bulamadım yani işime yarayanı.
aldığım mavi ekran görüntüsünü de ekliyorum bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler...
[/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img240/nvlddmkmcu3.jpg/1/]