telefon alıcam da kararsız kaldım ya sizin önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler dokunmatik olursa iyi olur önerileriniz :D
900-1000 TL Bütçem var
Samsung Wave :D
dün İstinye Park'ta N8 bir elimde diğer elimde Samsung Galaxy S... çöyle diim N8 85yaşında ise Galaxy S 4-9yaş arasındaki zıpır çocuklar gibi çok hızlı... Samsung Wave Galaxy S ten bi kaç farkı var... ( görüntüsü, işletim sistemi gibi ) onları saymazsak donanım olarak bi farkları yok... Samsung Wave o bütçeye alabileceğin en iyi telefon.. N97, N8, Xperia, iPhone, Corby Pro, vs gibi telefonlar ile kıyaslandığında hem Samsung Wave hem Galaxy S çok daha hızlı... eğer telefonun hızıda senin için önemliyse Wave almanı şiddetle tavsiye ediyorum... hatta bütçeni 1150-1160TL e kadar yükselebilirsen samsung Galaxy S var... :))
bu arada bende bayramdan sonra Samsung Galaxy S alıcam onuda söyliyeyim :D
http://www.vatanbilgisayar.com/n ... ils.aspx?I_ID=41076
N97 Nokia Hafıza Yönünden Çok Güzel 32 Gb Telefon Hafızası artı 16 Gblık Hafıza Kartını Destekliyor
Kamera Yönünden Bunda Artı Olarak : Gece Çekimi ; Carl Zeiss mercek
http://www.vatanbilgisayar.com/n ... ils.aspx?I_ID=45759
X6 Nokia Hafıza Yönünden Bu Diğerine Göre Düşük 16Gb Hafızası Var Fiyat Yönünden Bu Daha Aşagıda
Kamera Yönünden Bunda Artı Olarak : 2 Tane Led Flash Var
Aradaki Fiyat Farkı : 274 TL
http://www.vatanbilgisayar.com/n ... ils.aspx?I_ID=37546
Bu Telefonada Bakabilirsiniz Yorumlar Kısmını Okuyun :) Bence
ne N97 ne x6 ne de N8... 3ü de aynı... görüntüleri farklı... hepsi çok hantal telefonlar eğer siz dokunduktan 1-2saniye sonra telefonun tepki vermesii sorun etmiyorsanız alabilirsiniz ama hiç tavsiye etmiyorum... nokia nın Symbian işletim sistemi rezaletten başka bişey değil... zaten ağır işletim sistemi donanım olarakta güçlü olmayınca telefon iyicene çuvallıyor... dün hepsini tek tek 10-15dk inceledim ( her telefon için )... en hızlısı: Galaxy S sonra Wave ve iPhone 4, sonra iPhone 3G S sonra iPhone 3G...
verdiğiniz paraya daha performanslı dha hızlı bir telefon almanızda fayda var... sonuçta dokunmatik alıcaksanız telefonun tepki süresinin iyi olması lazım... 1-2saniye geçtikten sonra tepki veren bir telefonda mesaj yazmak işkenceye döner... nokia nın son modeli N8 de bile doğru düzgün mesaj yazamadım... telefonda mesaj yazmak içni basıyorsun bekliyorsun diğer duşa basıyorsun belkiyorsun.... öyle mesaj fln yazılmaz... kamerası iyi olsun dersen Samsung Wave in kamerası yeterde artar 5Mpixel ve Flashı da var... telefon hız konusunda oldukça iyi menüyü kaydırmak istediğinizde neredeyse parmağınızla aynı hızda hareket ediyor... 1GHz lik canavar gibi işlemci var ne de olsa... alıcaksanz o fiyata Samsung Wave alın hatta bütçeniz yeterse Samsung Galaxy S alın... hem ekran kalitesi ( Süper AMOLED 16.milyon renk ) hem çok iyi görüntü veriyor hem 720p video oynatabiliyor, hem hızlı, hem kamerası iyi... eğer çok fotoğraf çekmicekseniz Samsung Wave tam aradığınız telefon ama Bada işletim sistemi tek eksisi... bence biraz daha zorlayın bütçeyi Galaxy S alın Android in nimetlerinden de yararlanızsınız :)) ama yok ben fotoğraf çekicem derseniz alın bi tane Samsung Star 3G li modelinden bi tane de fotoğraf makinesi olsun bitsin ;) telefon adı üstünde fotoğraf çekmek için değil eğer fotoğraf için alıcaksanız dediğim gibi ucuz bi telefon ve ince taşıması kolay bi fotoğraf makinesi...
ne N97 ne x6 ne de N8... 3ü de aynı... görüntüleri farklı... hepsi çok hantal telefonlar eğer siz dokunduktan 1-2saniye sonra telefonun tepki vermesii sorun etmiyorsanız alabilirsiniz ama hiç tavsiye etmiyorum... nokia nın Symbian işletim sistemi rezaletten başka bişey değil... zaten ağır işletim sistemi donanım olarakta güçlü olmayınca telefon iyicene çuvallıyor... dün hepsini tek tek 10-15dk inceledim ( her telefon için )... en hızlısı: Galaxy S sonra Wave ve iPhone 4, sonra iPhone 3G S sonra iPhone 3G...:) Valla Ben Önerdim İnceleme Gibi Bir İmkanım Olmadı Ama Sizin İnceleme imkanınız Olmuş ... Saygılar...
....
Ben tercihinizi n8 den yana kullanmanızı tavsiye ediyorum evet işlemcisi660Mhz fakan grafik işlemcisinden kimse bahsetmiyor. Nokia n8 de ekran kartı bulunmaktadır:) ve çoğu 1Ghz lik telefonlarda ki oun performansından daha iyi dir. ekranına gelince amolet ve kapasitif ekran öyle dendiği gibi dokunduktan 2 saniye sonra değil gayet güzel tepki vermektedir. xenon flash ile 12Mp kamera dünyanın en iyi resim çekebilen cep telefonu niteliğini taşımaktadır.pek tabi ki en iyisi sizin kendi tercihiniz olacaktır .
Ben tercihinizi n8 den yana kullanmanızı tavsiye ediyorum evet işlemcisi660Mhz fakan grafik işlemcisinden kimse bahsetmiyor. Nokia n8 de ekran kartı bulunmaktadır:) ve çoğu 1Ghz lik telefonlarda ki oun performansından daha iyi dir. ekranına gelince amolet ve kapasitif ekran öyle dendiği gibi dokunduktan 2 saniye sonra değil gayet güzel tepki vermektedir. xenon flash ile 12Mp kamera dünyanın en iyi resim çekebilen cep telefonu niteliğini taşımaktadır.pek tabi ki en iyisi sizin kendi tercihiniz olacaktır .Telefonda oyun oynamıyorsanız pek önemi yok. DH deki inceleme sırasında kitlendi webdeyken. Hala çok iyi değil. Bugün 5800 ın kitlendi ve daha da çalışmadı 5300 a döndüm 5800 tamire gitmeyi bekliyor.
Size tavsiyem symbian dan uzak durmanız, diğerlerinin denedim mi hayır ama bundan iyidirler.
ya bu nokia lar neden işlemci vs bakımından kendini biraz kasmıyor 660mhz işlemci ne ya? grafik işlemci ztn her telefonda var neredeyse samsung wave buna dahil tamam 12mp kamerayı anladık ama symbian ztn ağır iyice 660mhz ile iyice ağır olacak benim 5800 da bile 450 mhz işlemci vardı galiba
dikkatinizi çekerim Samsung Galaxy S te dünyanın en iyi cep telefonu yokgası ve bileşenleri var... 3D destekli grafik ünitesi, iPhone 4 ün kinden bile daha iyi çiğset var... kısaca dünyanın donanm olarak en iyi telefonu...
mmurat3551 telefonu 1e1 test ettin mi? symbian 3 çok ama çok ağır bir işletim sistemi zaten 256MB ram var küçük bi uygulama da açınca ram kullanımı 190-200MB i görüyor... aynı anda 2parmakla kullanamıyorsunuz hizmetler çok ağır, internet facia, ee daha neyini kullanıcaksınız telefonun fotoğraf mı çekiceksiniz?? fotoğraf kalitesi Galaxy S ten biraz daha iyi ona bişey demiyorum ama fotoğraf çekene kadar imanım gevredi... telefon o kadar ağırlaşıyorki biraz zoom yapayım dedim yapmaz olaydım... telefon kilitlenip duruyor... internette gezmeniz çok zor... ee ne artısı var telefonun o zmn??
fotoğraf çekicekseniz alırsınız fotoğraf makinesi istediğin gibi çekersin... telefon fotoğraf çekmek için zayıf kalıyor.. kaliteli bir 5Mpixel lik fotoğraf makinesi 15Mpixel lik telefonun çekiceği kalitede fotoğraf çekebilir... o yüzden telefonu daha doğrusu akıllı telefon için fotoğraf kalitesi değil donanımsal özellikleri ekranı ve dokunmatiğinin kalitesi önemlidir...
DH incelemesi de benim dediklerimi kanıtlıyor telefon gerçekten çok hantal... Mesut bey ekranı değiştiriyor telefon 1-1.5 saniye sonra tepki veriyor... internette performansını gördük telefonun, felç oldu resmen...
Samsung Wave alınır o bütçeye ama bence sende benim gibi biraz daha zorla bütçeyi Galaxy S al aradaki farka değer bence :D en azından en iyi mobil işletim sistemi Android var :D sadece android için bile değer bence :D
yakında telefonların işlemcisi pc'leri geçmezse bende neyim :D
2çekirdekli yapmışlardı galiba s. galaxy'i :D
Benim bir e bir test etme imkanım oldu gözlemlediğim kadarıyla ilk bakışta amolet ekran epey bir göze çarpıyor parlaklık ve konstrat çok iyi ekrana ufak bir dokunuşumda hemen algıladı galeride ki yaklaşık 20 önceden eklenmiş resimlerin arasında dolaşırken herhangibir kasmayla karşılaşmadım ovi maps nfs shift ve asphalt 5 in arasında gayet akıcı bir şekilde gezebildim. ama arkadaşlara katıldığım bir noktada yok değil symbian işletim sistemi ne kadar düzeltilmeye çalışılsa da artık eskidi. keşke N8 android sistemine sahip olsaydı. gözüme çarpan diğer nokta ise telefonun kasası elime aldığımda sağlam bir metal parçası varmış gibi hissettim. Kimine göre kalas kimine göre sağlamlık ben ortasında bir yerlerde kaldım:) özetle şunu söyliye bilirim ki N8 alınmaz. Ama alınırsa da pişman olunacak bir telefom değil aşağı yukarı 1 - 2 yıl alan arkadaşların işini görür. fiyatının telefonu diyelim şuna. 999 TL.
kullanılır tabiiki ama Android in tadı hiç birinde yok... aslında internette samsung Wave vs. alıp işletim sistemini bi şekilde Android yapanlar var bi denesek mi? xD ama nokia'nın symbian ın suyu çıktı... nokia geçsin Android e N8 in donanımını yükseltsin birde Android olarak gelsin fiyatı 1700TL de olsa çatır çatır satar... ama arka kapak bana biraz sinir bozucu geldi... lazım olsa arka kapak açılmayacak... yanımızda sürekli tornavida taşımıyoruz ki...
fiyatının telefonu denmez bence... alan arkadaşlar kullanır ama o fiyata doanım olarak Samsung Wave daha iyi... 660MHz işlemci, 256MB ram Symbian 3 ile beraber çok kötü olmuş... Symbian a samsung Galaxy S in 1600MHz e oc yapılmış hali yeter anca xD
bu arada Sürmenej evet dediğine katılıyorum... ARM Cortex A15 işlemci ailesi hem çift çekirdek hemde notebook işlemcileri kadar saat hızına sahip... yakında notebooklar ucuzlarsa şaşmam.. hazır AMD Fusion u da çıkartıcak o zaman tam savaş alanına döner tablet-giriş-orta seviye xD taraf tutmadan rekabeti destekleyin karlı çıkan biz yani son kullanıcı oluruz...
bknz:GTX 580 çıktığında AMD rahat rahat HD 5970 te 100€ indirim yaptı... bize yarıyor bu rekabet ama fanatikler anlamıyor ki...
Teşekkürler yorumlarınız için ben en iyisi wave den şaşmıym :D dayımdada var zaten inceledim telefonu gayet hoş
apple iphone 3gs 16 gb düsünmeden kosa kosa al derim özelliklerini saymıyorum yazılacak gibi deil (kullana kullana)
iphone alan ya fanatiktir ya anlamıyordur yada kafası basmıyordur... 1600TL ona vericeğime 100TL daha verir Bulgaristan'dan 2 tane Galaxy S alırım 850TL e... 15Aralıkta 850TL e Galaxy S'im gelmiş oluck ;))
bu gün iPhone4'ü bir kere daha test ettim :D arkadaşlar saolsun okula getirmişlerdi xD telefonun arkasındaki camı beğenmedim 1-2 kere düşce kırılcak gibi bi his veriyor... hız olarak iyi ama telefonda 2-3parmakla beraber kullanmaya kalktığımda performansı Galaxy S'in ve Wave'in çok altında kalıyor...
en azından burdan alsanız bile telefonu Wave 1000TL dersek iPhone 3G S 1500TL... 500TL fark var kabaca... haftada 10TL den internet paketine üye olsak 500/10=50hafta internet paketi kullanırız :)) 2 hafta çık 1yıllık internet paketi almış olursunuz yada 500TL i başka bişey içn kullanabilirsiniz :))
kısaca iPhone da marka var isim var kazığı geçiriyor...