Arkadaşlar kafam biraz karıştı ve çok da bilgili değilim doğrusu. Bu 925x ile 915p arasındaki fark nedir, hangisi daha iyidir.915'ler ddr 2 ramleri desteklemiyor, 925 ler ise destekliyor.Bu doğrumudur? 925'li anakart çeşidi çok değil,nedeni yeni olmasından mı kaynaklanıyor.
Sağolsun arkadaşlar önceki konuda çok yardımcı oldular, ama olmuşken iyisi olsun dersek, birkaç sene sonra yanlış hatırlamıyorsam AGP ye geçiş olayında olduğu gibi geri kalıp niye bu 775 lere geçmedik diye dövünürsek.Yinede boşver 478 de kal dermisiniz?
915 ve 925x yonga seti
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Lga 775 tercih edebilirsin teknoloji denensin diyorsan zaten bir sürü test yapıldı ayrıca ben kullanıyorum 2.8 hiçbir problem yok en önemlisi ısınma problemi de yok 3.4 ve 3.6 inanılmaz ısınıyor cpu fanını değiştirmelisin eğer tercih edersen bu bir ikiyi geçiyorum:))) üçüncüsü 915p ler gerçektende ddr2 desteklemiyor amma velekin pci exp, destekliyor.Yani buda yeni bir slot agp piyasadan kalkıyor yavaş yavaş ben gigabyte 925x kulylanıyorum param ona yetti sana tavsiyem asus 925x yani p5 gd2 www.mavibilgisayar.com 300 dolar ama ddr2 pci exp. ve lga 775 yonga setlerini destekliyor yeni teknolojiye uyum sağlamakta geç kalma biraz masraflı olur ama genede uzun bir dönem rahatlıkla kullanabilirsin yani sadece ekran kartını upgrade eder yoluna devam edersin kolay gelsin tolgaglot o ne öyle yaw yunan tanrısı ismi gibi...
Arkadaşlar biraz kafayı yedim.Gelmesi beklenen intel 64 bit işlemcisi, soket 478'ler ve lga775,pcie olmayan amd 64 bit,falan filan.Sanırım geçiş dönemindeyiz, yanılıyormuyum bilmiyorum ama biraz daha bekleyeceğim galiba.
Sevgili yunan tanrısı nickli arkadaşım bak p5 gd2 asus anakart(925x) twinmos yada samsung ddr 2 ram seagata yada samsung 120 160 80 gb 7200 rpm hard disk nvidia pcx 5950 ati ax600xt ekran kartı işte bu kadar basit ha bu arada abitin guru clock ve gigabyte ın 925x kartlarına bir bak abit 185 dolar civarı gigabyte 202 dolar mavi bilgisayarda bulabilirsin...