9600GS yardım

lostcrea
12-05-2009, 14:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

Öncelikle selamlar. Acer 6935G laptop sahibiyim. Ekran kartı mdeli 9600GS. İlk kurulumla birlikte vista puanlaması diğer kullanıcılara göre düşüktü (5.0 civarı). Win7 kurdum ancak driver sıkıntısı yüzünden fabrika ayarlarına geri döndüm. Yine vista puanlamasında aldığı puan diğerlerine göre düşüktü. Ekran kartı performansını nasıl ayarlayabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Ayrıca formattan sonra 5.9 olan RAM puanı 5.0 oldu. Anlayamadım ve işin içinden çıkamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. (RAM: 4GB DDR3)

Süleyman.
13-05-2009, 10:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Sürücülerinizi güncelleyip yeniden puanlayın.

lostcrea
13-05-2009, 11:24   |  #3  
OP Taze Üye
10 mesaj

Sürücüler güncel-miş. Ekran kartının driverini sitesinden indirdim kurdum, ilginçtir RAM puanı 5.9 oldu, ancak ekran kartı aero performans ve oyun grafikleri puanı yine düşük. Bu normal değildir tabi. Aynı model diğer elemanlar crysis oyununu full ayarlarda rahat oynarken benim düldül full ayarda kasıyor. Şu ekran kartı performansını ayarlamayı bilseydim...

nonpasaran
13-05-2009, 11:28   |  #4  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj
lostcrea
Sürücüler güncel-miş. Ekran kartının driverini sitesinden indirdim kurdum, ilginçtir RAM puanı 5.9 oldu, ancak ekran kartı aero performans ve oyun grafikleri puanı yine düşük. Bu normal değildir tabi. Aynı model diğer elemanlar crysis oyununu full ayarlarda rahat oynarken benim düldül full ayarda kasıyor. Şu ekran kartı performansını ayarlamayı bilseydim...
arkadaşım onun sitesindeki driver tarih öncesinden kalmadır

bu adrese git işletim sistemini kaç bit olduğunu ve ekran kartının modelini yaz(sonunda M olmasına dikkat et M OLMAYANLAR MASAÜSTÜ PC LER İÇİN) sonra sana gösterdiği driver ı indir

lostcrea
13-05-2009, 12:06   |  #5  
OP Taze Üye
10 mesaj

nonsparan kardeşim öncelikle ilgin için teşekkür ederim. Dün, vermiş olduğun linkten indirip güncelledim ekran kartını. Ondan sonra RAM puanı düzeldi. Amma velakin şu ekran kartı performansayarlarını yapılandıramıyorum. XPde NVIDIA konsolundan performans ayarları yapılabiliyor ama vistada o sekme yok. Overclock olayına da yabancı olduğum için kurcalamak istemiyorum.

efekerem
13-05-2009, 12:32   |  #6  
Yıllanmış Üye
875 mesaj

masaüstünde iken mouse sağ tıkla özellikleri gel tıkla gelişmiş ayarları tıkla orda ekran kartı ayarlama menusu gelicektir.

nonpasaran
13-05-2009, 17:51   |  #7  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj
lostcrea
nonsparan kardeşim öncelikle ilgin için teşekkür ederim. Dün, vermiş olduğun linkten indirip güncelledim ekran kartını. Ondan sonra RAM puanı düzeldi. Amma velakin şu ekran kartı performansayarlarını yapılandıramıyorum. XPde NVIDIA konsolundan performans ayarları yapılabiliyor ama vistada o sekme yok. Overclock olayına da yabancı olduğum için kurcalamak istemiyorum.
evistada dA var nvidia konsolu denetim masasından ulaşabilirsin

lostcrea
15-05-2009, 09:50   |  #8  
OP Taze Üye
10 mesaj
nonpasaran
evistada dA var nvidia konsolu denetim masasından ulaş
Evet vistada da konsol var, ancak vistadaki NVIDIA konsolunda performans sekmesi yok. Win7 kurmuştum kaldırdım, Win7 kurduğum zaman konsolda performans sekmesi vardı ve ayar yapılabiliyordu. Acaba Vista kendine göre mi ayar çekiyor anlamadım. Vista konsolunda üfürükten seçenekler var. Acaba 9600GS ile ilgili birşey olabilir mi pek anlayabilmiş değilim. Halbuki aynı ekran kartına ve GT'li modeline sahip notbooklarda grafik performansı benimkinden çok çok iyi. Crysis full ayarlarda oynanabilirken ben full yapınca oynasa da donmalar çıkıyor.
Anlayamadığım diğer notbooklarda performans iyiyken bende neden o kadar iyi değil ve neden vista puanım diğerlerine göre düşük? Tekrar teşekkürler ilgilenen arkadaşlara...

kaanusyos
17-05-2009, 18:44   |  #9  
Yeni Üye
32 mesaj

sürücüyü update le sonra orada yeniden puanlandır var oraya tıkla

lostcrea
15-05-2011, 13:08   |  #10  
OP Taze Üye
10 mesaj

Konu kapatılabilir, silinebilir...